reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

dziewczyny jak chcecie wiedzieć jak przebiega pobyt mojej córki w Monachium zapraszam na julciazwadaserduszka.bloog.pl pozdrawiam

Przeczytałam ten blog i łzy cisną się do oczu. Masz bardzo dzielną córcię, a wy ... nie wiem jakbym coś takiego wytrzymała. życzę dużo sił i zdrowia dla Julki.

Dziewczyny, mój mąż ma jutro ważny egzamin. Proszę o modlitwę żeby zdał. To jego drugie podejście a każde kosztuje kilkaset złotych.

reklama
Już kiedyś wspominałam, że biorę niedługo ślub i chciałam zapytać czy faktycznie nie mogę zrobić sobie żadnych paznokci?? Swoje mam brzydkie i chciałam miec w tym jedynym dniu ładne dłonie, ale teraz się zastanawiam.

Ja również mam termin na 31.12.2011 :)
co do paznokci to ja mialam,bo sama zakladam i niektore kobiety tez zakladalyt w ciazy..ale lepiej zelowe:)

Dziewczyny jak to u was jest chodzicie z mezami /chłopakami do gina?a jak z porodem maz bedzie z wami ?mój gin odradza mi zeby mój był przy porodzie,bo to zła moda.Mówi ze duzo par sie rozstaje po wspulnym porodzie .Co wy o tym sadzicie?
ja w pierwszej ciazy zawsze bralam M ze mna:)teraz niestety czasem musi zostac z Mlodym zebym poszla na wizyte...ale ja polecam:)
a odnosnie porodu to moj M powiedzial na poczatku pierwszej ciazy ze on nie bedzie bo jak zobaczy krew to zemdleje:):)ale nie wiedzial ze tam prawie nic nie widac,ale pozniej stwierdzil ze bedzie i byl i dobrze bo mialam ciezki porod i bardzo sie przydal a pozniej niestety musieli go wyprosic bo byly lekkie komplikacje.ale wszystko widzial bo byly uchylone drzwi i patrzylismy na siebie:)
Witam nowe mamy:):)

dzis odebralam wyniki toxo i wyszly ujemne:)

pozdrawiam.

Agniessiaa ja zawsze placze jak czytam Wasz blog,trzymajcie sie usciski dla dzielnej Córci!!!!!
Jestescie dzielni!!

Ostatnia edycja:
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO
Z OKAZJI
DNIA MAMY

Wielu radości, pogody ducha, optymizmu,
szczęśliwej ciąży i porodu
a także pociechy z Maluszków!

images

agapa witaj :-) ogólne samopoczucie dobre, chociaż od dwóch dni czuję się "niewyraźnie"... :sorry: Brało mnie chyba jakieś przeziębienie, prawie cały wczorajszy dzień przespałam :sorry2: Ale gorące mleko z miodem i masłem przyniosło efekty ;-)

Pojechaliśmy wczoraj z G. do sklepu na małe zakupy i do domu wróciliśmy... z detektorem tętna dziecka :-) Cały wieczór próbowaliśmy znaleźć Maluszka w brzuszku, ale chyba jeszcze jest zbyt malutkie, bo słyszałam tylko własne bicie serduszka... :zawstydzona/y: No nic, będziemy jeszcze szukać na pewno :tak:

No i wreszcie doczekałam się :tak: Wczoraj przyszło zaproszenie ze szpitala na usg z badaniem przezierności :tak: 2 czerwca to będzie "ten dzień" :zawstydzona/y: Jak dobrze, że to tylko tydzień! I już cieszę się jak wariat, bo po raz pierwszy przyszły Tatuś zobaczy na monitorze Nasze Maleństwo! :laugh2:

Zmykam do Mamusi, będę popołudniem :tak: Miłego dnia, Kochane! :tak:

Ostatnia edycja:
Witamy Mamy!
wszystkiego naj! Dla tych, ktore juz sa i dla tych, ktore beda...:)))
witam nowe Mamy!:)
Agapa, trzymam kciuki za meza!
Sergeevna, mi tez mleko z maslem i miodem zawsze pomaga :)))
Co do paznokci - bylam wczoraj i jestem zadowolona (zwykly manicure i pedicure)... innych rzeczy z paznokciami nie robie, wiec niestety nie wiem....
Maz i porod - chyba wszystko zalezy od faceta, ale nie wydaje mi sie, a by po wspolnym porodzie cos moglo sie popsuc w zwiazku, a wrecz przeciwnie - moim zdaniem to zbliza i zaciesnia wiezy :))) Co prawda nie rodzilismy jeszcze razem, ale tez troche razem juz przeszlismy w poprzedniej ciazy i nie widze ujemnych skutkow....
Slonecznego dnia!

Witajcie Mamuśki!!!

Na poczatek ,wszystkiego Najlepszego z okazji Dnia Matki:-)Jeden dzien mnie nie było na forum a tu nowe Mamusie-witajcie kochane:tak:Kurcze dziewczyny co do porodu to słyszałam ze to zalezy od faceta psychiki , to jest prawda ze czasem małżenstwa nie daja rade i sie rozpadaja, znam 2 przyklady:baffled:Jesli moj M nie bedzie chciał lub tez bede widziala ze idzie na siłe nie bede go namawiac;-)Wezme przyjaciółke i powiem ze to moja siostra cioteczna hehehehe ona sie z przyjemnoscia zgodzi:cool2:
Jesli chodzi o samopoczucie wszystko ok mam tylko lekkie zawroty głowy, i chodze troche ospala ,dobrze ze dzis troszke chłodniej:-)
juz za 6 dni mam USG , juz nie moge sie doczekac.:-)
Wczoraj byłam w zakaznym po odbiór wyników z ToXo rozmawialam ze swoja lekarz i powiedziala ze nie wie kiedy sie zarazilam:baffled:szlak mnie trafia !!!! to gin mniej wiecej wie a Pani "SPECJALISTKA"nie wie? powiedziala ze w laboratorium nie zrobili mi awidnosci poniewaz mam zbyt gesta krew:wściekła/y:odstawilam R****** i kazała mi sie zgłosic na ponowne badania krwi 20 czerwca :confused:Dobrze ze mam tego Ginusia na Karowej bo inaczej bym rozniosła ten zakazny.:cool:

witam mamusie
wszystkiego naj...naj...z okazji dnia MAMY ;-)
agness1 kochana trzymam mocno kciuki za ciebie i bobaska leż w łóżeczku jak kazał lekarz a wszystko dobrze się skończy ...
agapa dzień dobry u mnie wszystko ok jak na razie zjadłam bułkę ...i mam dobry humorek :-)
tabletki wzięte..i mam czas dla siebie ,później po młodą do szkoły ...i tak dzionek zleci :tak:
i w końcu już 13 tydz jeszcze 4 dni do USG :)
życzę miłego dnia wszystkim mamusią

hih to ja również dzisiaj monotonnie wszystkiego naj naj drogie mamuśki!!!!
Mam nadzieję że u Was też tak ładnie za oknem, póki co nosa na dwór nie wystawiłam piekę ciacho na dzień mamy:) Ale popłudniu wybieramy się całą rodzinką na działkę rodzeństwo itp itd:) cała zgraja.
Phelania Witam witam:),
Drogie dziewczyny może macie jakiś fajny pomysł na niespodziankę lub jakiś prezencik dla naszych mam???
U mnei jakoś krucho było z myśleniem na szczęście z pomocą przyszła siostra zamówiła mamie relasacyjny masaż gorącymi kamieniami, ja zamówiłam kwiaty i piekę ciacho więc wyszedł nam całiem fajny skład.. ale mam mega problem z teściową.. jakieś propozycje?? Zycze miłego i spokojnego dnia:)

hejka!
Wszystkiego najlepszego z okazji święta mamusiek!!!
Najgorsze to isć z tylooommmaaa hormonami do przedszkola na przedstawienie na Dzień Mamy - jejciu tylko ja ryczałam:-) Ale przeżyłam i z czerwonym nosem i oczami wróciłam do pracy:-p
Pogoda piękna za oknem aż chce sie żyć , wiec nawet poranny kibelke nie wytrącił mnie z równowagi-hihi

reklama
Witajcie!
Dużo zdrowia dla Was i rodziny z okazji dnia mamuśki!!!!:-)
Ja już po USG, pobieraniu krwi jeszcze na 16.15 jadę na badane piersi.
Paproszek przez tydzień urósł centymetr:) Serducho 170HR - czy to dobrze że to tak wzrasta?
Brak krwiaków i odwarstwienia. :-)
Zapomniałam tylko zapytać lekarza co ze współżyciem czy już możemy ...:zawstydzona/y:

A ile kosztuje ta aparatura by słyszeć serducho dzieciątka :-) ?- napewno bym była spokojniejsza :-) mając coś takiego :-)

Do góry