reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

dagne gratuluję :-)

Przyszedł "fachowiec" do grzejnika i coś tam działa ale wątpię czy coś z tego będzie na razie mękoli się z tym na górze a jeszcze drugi w kuchni.
Maćko po długich męczarniach u mnie na rękach padł i śpi w łóżeczku już mi ręce myślałam że odpadną dobrze że już M jest w domu to jak młody wstanie to się nim troszkę zajmie a ja wskoczę na dłuższą kąpiel do wanny i troszeczkę odpocznę :-)

reklama
Hurra jeden grzejnik grzeje :-)

Zamówiłam chustę kolor turkusowo-brązowy :-) i włączyło mi się znowu kupowanie na allegro lecę szukać jakichś fajnych rzeczy dla młodego :-)

Freyia - a myślałam, że tylko moja taka spryciula.

Doszedł do mnie płaszczyk (bo muszę jakoś wyglądać na Chrzcie Kalusi;p) i płaszcz dla męża. Oj coś czuję, że częściej będę teraz robić zakupy internetowe... z moją dyspozycyjnością wypad do galerii z koleżanką to będzie cud!!! jeszcze czekam na buty zimowe z przeceny, pierwszy raz buty kupiłam przez allegro!! i na kaftaniki i półśpiochy dla Małej, bo teraz ma rozm 62, a 68 jakoś się w moich zdobyczach nie dopatrzyłam, dopiero aż 74.

Dziewczyny w Tesco jest promocja na pampersy premium care :D 120szt za 79.99zł. Wydaje mi się, że opłacalna obniżka, bo normalnie 60szt to 50zł.

hej mamuśki,

U nas noc byla nie za ciekawa maly budzil sie co 1.5 godz i płakał nie wiem co mu bylo,ogólnie dzis caly dzien byl nie w sosie:eek:Jutro mamy bardzo wazny dzien u Hematologa,zrobia mu badanka i zobaczymy czy cos sie poprawilo z hemoglobina i morfologia mam nadzieje ze nie bedzie musiał znów brac tych hormonów:sorry:Ja juz jestem wykonczona...nie mam sił najgorsze sa nocki ,M jedzie do pracy i ja z nim sama :no:
Dorotar- Nutramigen wycofali z NFZ refundowanych MM,od stycznia i znalazłam dzieki Mamci w aptece za 25zł a nie 30zł,jutro odbieram mleczka i zobaczymy ,pod koniec lutego ma byc nowa lista reundowanych lekow wiec moze bedzie .Dobrze by bylo bo mam przeczucie ze pomoze.
Żabcia- u nas temp góra 18-19C niestety za gaz nam przyszlo za 3 miesiace 1100zł napisalam do gazowni podanie o rozłozenie na raty bo nie damy rade splacic jednorazowo tyle kasy.Bardzo współczuje awarii i mam nadzieje ze "fachowiec" naprawi wam ogrzewanie.

Kurcze juz mam dosc tego mrozu ,i jeszcze jakies choróbsko mnie chyba bierze wrrrr...:confused2:

Phelania duży ten rachunek Ci przyszedł mam nadzieję że gazownia rozłoży Wam to na raty ... my czekamy na rachunki aż przyjdą i aż się boję bo wszystko w domu jest na prąd a pralka i czajnik (wyparzanie) chodzą non stop.

Mój Maciuś miał atak kolki dopiero co się uspokoił biedaczek i siedzi w foteliku samochodowym bo tylko to mu odpowiada dzisiaj.
Grzejniki naprawione ale zobaczymy efekt jak się załączą ok 23 na razie po gotowaniu temp wzrosła w domu do 13 stopni.

Nutramigen na bank pomoże, już bardziej ostrożnego mleka nie ma :tak: Tylko szkoda, że tak bardzo śmierdzi :-)

Przy Julce 11 lat temu za puszkę placiła 42 zł (mam w domu jeszcze puszki z metką bo mąż w nich śrubki trzyma:-))
to był dopiero ból bo Julka pochłaniała 12 puszek miesięcznie. Do teraz pamiętam, ze jak Łapański dostał się do koryta, to cofnął ryczałt na to mleko

Dange dzięki za info o pampkach, mój M właśnie sie pląta po Tesco, to mu napiszę, żeby nas zaopatrzył bo moja mała bestyjka ulubiła sobie własnie te pammki :-) NO i gratuluje!!!!

Też mam dość mrozu :/ Jak z małym chodziłam na spacerki, to ślicznie spał i był grzeczniejszy, a teraz się czuję jak dzieciak któremu rodzice narzucili areszt domowy :crazy:

Cud się stał :) Aleksy zasnął w dzień w lezaczku na jakieś 2godz i ja tez mogłam się zdrzennac a miałam zamiae prace pisać... Cieżko to widzę! :(
No ale za to teraz po kąpieli ani mu się widzi zasnąć!tylko rączki i rączki!
Ciekawe kiedy mu się znudzi!!

Dagne gratuluje zdania egz!

Hej wieczornie:-)
Marysia śpi od godziny, Marta ma gdzieś spanie (kołyszę nogą nosidełko, w którym leży
wink2.gif
), a Seba pojechał do teściówki "w odwiedziny"..
Napiłabym sie malinowego redsa
embarrassed.gif

Ciekawostka związana z moją teściówką..Babcia Seby (która ma koło 80-tki), zaoferowała się, że przyjedzie pomóc teściowej, przynajmniej na okres po szpitalu. A ta babcia, to teściowa teściowej. Kobiecinka mogłaby teściówkę z dziesięć razy przeskoczyć, tyle w niej życia
biggrin.gif
..a co na to teściówka? NIE..co za baba, jeszcze grymasi..
Dagne, gratulacje zdania egzaminu!!Podziwiam!!!
Inka, jak się w ogóle czujesz po zabiegu?Masakra z tymi sączkami, co nie?:-(
Żabcia, masakra z tą temperaturą u Was!Biedna Ty i Maciuś..
Asko, Kota, Gosia, Żabcia - też zamówiłam chustę..pozazdrościłam..mam nadzieję, że mała będzie chciała się nosić w niej, bo na rękach uwielbia..
Phelania, strasznie duży ten rachunek za gaz:szok: Dobrze, że my mamy gaz na ryczałt..
Mama, niezła cena była za ten Nutramigen..musieliście się biedni wykosztować..
A zapomniałam wspomnieć, u Martusi jest podejrzenie o skazę białkową..Pediatra stwierdziła tak w sobotę,jak byliśmy z małą - miała brzydką suchą i zaczerwienioną plamę na policzku. Do tego skórka między uszkami a policzkiem pęknięta i bardzo duża ciemieniucha:-:)-( ja dieta, a mała pije Bebilon pepti - dobrze, że go pije, bo mi strasznie śmierdzi te mleko..ale widzę poprawę wyglądu jej cery..

reklama
Wczoraj na TLC oglądałam taki serial dokumentalny(leci co tydzień)o matkach,które mają depresję poporodową.Jaka masakra,dzięki Bogu,że mnie to ominęło...To straszne chcieć zabić własne dziecko_Ogólnie dużo tam fajnych programów,a jednym z najlepszych jest"ciąża z zaskoczenia".Kobiety nie wiedzą o ciąży,a potem nagle rodzą same w domu..Ostatnio było o małżeństwie z 5 dzieci,mąż zrobił sobie jakiś zabieg i miał być bezpłodny,a żona urodziła na parkingu przed stacją,na której pracowała..
Dziewczyny a ile ważą wasze dzieciaczki?

Do góry