reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

dziendoberek:-),
u nas noc spokojna... maly przespal 4 godz bez przerwy... szok:szok: moze to oznaczac, ze nastepna noc z glowy, lub, ze pomoglo odstawienie nabialu.... co do jedzenia - jem tak monotonnie, ze powoli trace apetyt... Lysa, nie jestes sama....
Milva, trzymaj sie... to normalne, ze masz hustawki nastrojow... mysle, ze wiekszosc z nas to ma/miala
Inka, trzymam kciuki, aby nie doszlo do interwencji chirurgicznej!
A propos sciagania mleka na zapas - czy sciagacie jakos zaraz po karmieniu? Mam zamiar zaczac, ale boje sie, ze jak sciagne, to potem nie zdazy sie naprodulkowac nowe na nastepne karmienie....:-(
Aga, nie smutaj sie.... tez mam takie mysli... z czasem ogarniemy sytuacje i wszystko sie ulozy!:tak:
Maxwell, nacierpialas sie bidulko.....
Powodzenia dla dziewczyn walczacych o mleko!
Gosia - zdrowka!

reklama
sergi my mamy taki sam plan dnie ale od tygodnia po kąpieli i cycusiu mały nie chce spać tylko do 24 drze się w niebo głosy!!! i to nie kolki bo jak na rękach i niuniam to ok i nie pręży się wiec nie wiem co jest coś mu wyraźnie nie pasi:no:
inka współczuje a może właśnie antybiotyk nie taki a jaki bierzesz???

wczoraj to miałam koncert z małym na całego wogóle nie było mowy o odłożeniu do łóżeczka bo ryk usnął ok 24:30 ale za to noc super pobudka na cysia o3,6,9 i pospaliśmy do 10:30 więcsuuper ale z tym zasypianiem na noc mamy meggga problem ???????

izi
poród marzenie!!!!!!
mła płakałam jak bóbr ale na szczęście to już za wami!!!!!! i Emilka tak cudna!!! pozdrowienia od Oskara:-D

Ostatnia edycja:
Gosia, Papayka, dzięki :* Nie chciałam nikogo zdołować moją historią, ale jak sobie przypomnę mój poród, to samej mi się chce płakać. Nigdy nie myślałam o CC, ale wierz mi Papayko, że być może zaoszczędziłaś sobie koszmaru. No chyba, że miałabyś tyle szczęścia co nasza Izi ;)

Z mleczkiem Enfamil uważajcie, bo chyba nie każde maleństwo je lubi. Moja w szpitalu bardzo po nim ulewała i to na brązowo. Podobnie dziecko dziewczyny, która była ze mną w pokoju...

Ale napisałyście, ale nadrobię.
Witajcie u nas mały miewa boleści brzucha. Córcia mi się pochorowała. Noc ciężka, gorączkę miała, majaczyła przez sen, kaszel, katar ją męczy. Na zakupy niewyspana pojechałam, wróciłam niedawno i dopiero co śniadanie zjadłam bo rano nie miałam co zjeść dietetycznego bez białeczka i nabiału. Ale zrobiłam sobie zakupki i będę miała co jeść w tygodniu.Mel przez tą gorączkę w nocy dwa razy się zesikała w łóżko. Ach biedna moja.
Wczoraj się ważyłam i 3kg w dół i juz piąteczka z przodu. Oby tak dalej. Jeszcze przydałoby się by 9kg poszło w zapomnienie i będzie idealna waga sprzed pierwszej ciąży, nawet ,mniejsza-ach ale mi to się marzy.

PHELANIA to, że dziecku czasem się uleje to nie znacz, że nie przybiera na wadze. Bądź dobrej myśli.

inka- kurcze oby sie obyło bez chirurga, współczuje :-(
dorotar- moja też kaszle mokrym i to nad malutką :no:

U nas Kasia po kąpieli ok 20ej jest aktywna z przerwami na drzemki aż do 1-2ej. Potem śpi zwykle całą noc do 7-9ej. Potem cyc, przewijanie, cyc i śpie z nią do 10-11ej. Wstaję wyspana a młoda jeszcze śpi, więc mam czas na ogarnięcie i śniadanko. Gdybym wstawała 7-9 to byłabym nieprzytomna, a tak to matka i żona pogodna. Do południa praktycznie jestem nieczynna i trudno ale za to potem uśmiechnięta i b cierpliwa

Witam,
jestem mamą 2 tygodniowego Huberta i piszę licząc na pomoc. Od 3 dni syn mało śpi w nocy, wydaje mi się że nie może zrobić kupki, bo pręży się i "prze". Ostatniej nocy skończyło się to nawet czopkiem. Mały nie spał prawie 8 godzin... Karmię go niestety Bebilonem 1. Do tej pory nie podawałam mu do picia nic innego niż to mleko. Uważacie że powinnam podawać mu wodę? Może ktoś ma podobny problem. Będę wdzięczna za odpowiedzi.

NBR karmiąc dziecko mleczkiem modyfikowanym przepajane jest wręcz zalecane. Możesz podać wodę przegotowaną lub wodę z glukozą.

Nam pediatra zalecił podawać dziecku Lactuloze na zrobienie kupki jak dziecko skończyło miesiac. Przepajanie wodą nic nie dało mimo ogromnych ilości dopajania wodą.

reklama
na razie pomogło zrobienie trochę "rzadszego" mleka. dziękuję bardzo za odpowiedzi. I gratuluję wszystkim grudniowym mamusią :)

Do góry