Nie wiem czy kiedykolwiek znajdę czas,żeby przeczytać wszystkie Wasze wpisy odkąd nie biorę czynnego udziału w forum:-(.My jakoś sobie dajemy radę z Dziewczynkami,chyba ogólnie nie mam co narzekać bo są zdrowe,ładnie jedzą przybierają na wadze,a,że czasem popłaczą to już taki urok takich maleństw.Więcej "problemów"mam ze "starszą"Halinką bo jest delikatniejsza i a to mały katarek ją dopadnie,a jeszcze cześciej bolacy brzuszek i wtedy jest ciężko bo Niunia zwija się w boleściach,a nie wiele jej można na to pomóc pozostaje przytulanie,noszenie i rozgrzewanie brzuszka ciepłą pieluszką-to daje jej trochę ukojenia. Pozdrawiam wszystkie już tulące,szczęśliwe mamusie jak i te nieliczne;-)które jeszcze czekają na swoje Maleństwa.
reklama
27012701
Mama Pysi
Ja już po KTG i wizycie u mojej ginki. Jeśli jutro jeszcze nie urodzę, to mam przyjść na kolejne KTG i w czwartek rano na wywołanie porodu:-( Myślałam, że moja królewna będzie chciała sama wyjść na świat, a tu du...a, będą ją wyganiać. Jakoś humor popsuł mi się po tych wiadomościach dzisiejszych, ale przynajmniej wiem, że urodzę w swoim szpitalu ;-)
Nastazja
Mama Adama Łobuza I
Kota my już po spacerku, tez byłam 15 minut.. Adas oczywiście zasnał od razu po wyjściu na ulicę Zobaczymy jaka jutro pogoda będzie, jeśli ładnie to pójdziemy juz na dłużej.
Po spacerku pojechałam do rossmana po wkładki latacyjne i chusteczki dla młodego. Teraz wróciłam, zjadłam zupę i czekam na mojego M.
Po spacerku pojechałam do rossmana po wkładki latacyjne i chusteczki dla młodego. Teraz wróciłam, zjadłam zupę i czekam na mojego M.
Milva
Zbójkowa mama;)
U nas zużyliśmy dwie paczki pampersów huggies (na samym poczatku) i nie moge powiedzieć złego słowa, ale kolejne paczki to pampers i te sa zdecydowanie lepsze- ale cena tez podobna.
Co do chusteczek to u nas jak narazie najlepiej sie sprawdziły pampers sensitive, mielismy takie ze schleckera (dostalismy w prezencie) jak dla mnie porazka- bo za mokre i teraz otworzyłam nowa paczke huggiesów i nie sa zle chociaz tez bardziej mokre niz pampersa ale mam tam 4 opakowania, wiec zuzyc trzeba
Jak przejdziemy na pieluchy rozmiar 2 chce sprobowac tych dada czy dobre, ale mam narazie 2 op pampersa i 1 te ze schleckera(chociaz po tych nie spodziewam sie niczego dobrego).
Zastanawiam sie kiedy sie na 2 przechodzi my juz prawie 4op jedynek zuzylismy i chyba dalej te bedzie trzeba dokupic
I jeszcze jedno mam lezaczek fisher price z serii las tropikalny i zastanawiam sie kiedy zaczac Lenke tam sadzac
Ja przetestowałam chusteczki: huggies- fajnie mokre, ale trochę szorstkie,nivea- miękkie, ale mało wilgotne i chyba zostanę przy pampers sensitive- miałam takie próbki ze szpitala i najbardziej mi odpowiadają....ale na razie mam jeszcze zapas nivea i pampersy zielone.
My już zakładamy pampersy 2, przetestowałam dada premium 1 i nie moge powiedziec złego słowa- dupka się nie odparzyła , chłonne , nie odklejają się. Faktem jest iż są może mniej miękkie niż pampersy, ale mogą być. Mam też ich opakowanie 2 , więc będziemy zakładać na zmianę.
My wkładamy małego do leżaczka ,który jest wyłożony kocykami- kładę go na max 15 minut , ale lubi to - włączam wibracje i mały czasem nawet przysypia-wtedy go przenoszę na kanapę-bo tam mamy zrobione dla niego miejsce do spania w dzień, aby nie latać co chwila do łóżeczka patrzeć
Ja dziś w końcu pozałatwiałam wszelkie sprawy papierkowe uff- ciekawe kiedy przyjdzie becikowe...
Teraz tylko z małym niedługo do pediatry, usg bioderek i szczepienie....
żabcia_tbg
Maciusowa Mama
U nas nocka całkiem całkiem Maciuś budził się tylko o 24 potem po 3 i później po 6 i dospał ładnie z Mamusią do prawie 10 Także dzisiaj jestem nawet wyspana Dzisiaj był u nas pan pielęgniarz/położnik i obejrzał malutkiego a że mój ang nie jest wspaniały rozumie ale ciężko mi się potem wysłowić to przyjdzie w czwartek z tłumaczką polską i wszystko wytłumaczy zmierzy i zważy naszą kruszynkę.
Martwiłam się bo Maciuś 2 dni nie robił kupki i dzisiaj mu pierwszy raz dałam herbatkę z kopru włoskiego i po paru godzinach zrobił taką kupę że nie do pomyślenia że takie maleństwo może tyle narobić
My z Maciusiem byliśmy już na jakichś 3-4 wózkowych spacerkach a wczoraj spędziliśmy pół dnia poza domem najpierw zakupy później u znajomych i dotarliśmy do domu ok godziny 20
Dzisiaj niestety musimy siedzieć w domu na razie bo pogoda do bani leje i wieje więc nie ma sensu ciągać dziecka na spacerki wózkiem, później może pojedziemy z M i Maciusiem do Asdy do butelki Avent bo są na promocji a mamy tylko 2 sztuki 125 ml i mi się w nocy nie chce zasuwać po schodach żeby wyparzać na karmienie bo je moje mleko i MM czyli idą obie buteleczki.
Co do pieluszek miałam paczkę Huggis 1 i ubrałam Maciusiowi tylko raz i efekt był taki że dziecko miało cały tyłeczek czerwony i troszeczkę odparzony i więcej tego nie ubrałam. Chusteczek używamy Pampers ale myślę też przetestować Johnson bo dostałam w szpitalu.
Miłego dnia oraz trzymam kciuki za wszystkie pozostałe nierozpakowane grudniówki żeby wszystko było w porządku żebyście szybko urodziły i żeby Wasze porody były lekkie bez komplikacji
Martwiłam się bo Maciuś 2 dni nie robił kupki i dzisiaj mu pierwszy raz dałam herbatkę z kopru włoskiego i po paru godzinach zrobił taką kupę że nie do pomyślenia że takie maleństwo może tyle narobić
My z Maciusiem byliśmy już na jakichś 3-4 wózkowych spacerkach a wczoraj spędziliśmy pół dnia poza domem najpierw zakupy później u znajomych i dotarliśmy do domu ok godziny 20
Dzisiaj niestety musimy siedzieć w domu na razie bo pogoda do bani leje i wieje więc nie ma sensu ciągać dziecka na spacerki wózkiem, później może pojedziemy z M i Maciusiem do Asdy do butelki Avent bo są na promocji a mamy tylko 2 sztuki 125 ml i mi się w nocy nie chce zasuwać po schodach żeby wyparzać na karmienie bo je moje mleko i MM czyli idą obie buteleczki.
Co do pieluszek miałam paczkę Huggis 1 i ubrałam Maciusiowi tylko raz i efekt był taki że dziecko miało cały tyłeczek czerwony i troszeczkę odparzony i więcej tego nie ubrałam. Chusteczek używamy Pampers ale myślę też przetestować Johnson bo dostałam w szpitalu.
Miłego dnia oraz trzymam kciuki za wszystkie pozostałe nierozpakowane grudniówki żeby wszystko było w porządku żebyście szybko urodziły i żeby Wasze porody były lekkie bez komplikacji
my teraz też lecimy na huggisach newbornach, nie uczulają, bardziej mnie wkurzają zapięcia przyklejające sie dość mocno do wszytskiego mieliśmy też z belli te happy - bardzo fajnie wspominam- no i jeszcze cały zapas "prezentowych" pampersów, które zakładam na noc bo są bardziej chłonne. co do rozmiarowki to pampersy mamy od 3-6 i zastanawiam się, czy zdążę wykorzystać wszystkie - bąbel robi się coraz cięższy, na moje oko ma już ponad 4,5 kilo husteczki miałam przeróżne, malemu raczej nie robiło różnicy jakich używam
myśmy się "naspacerowali" u teściów- młody spał na ogrodzie i widać, że służy mu wiejskie powietrze tutaj mamy lipe, bo nie zniosę sama wóżka i babelka jak M. w pracy więc siedzimy w domu
salski: dobrze widzieć, że u Was wszystko wporządku
2701: może maleństwu znudzi się siedzenie w brzuchu i zrobi ci jeszcze niespodziankę przed terminem wywołania?
milva: nam becikowe przyszło po jakiś 2 tygodniach
dagne: mam nadzieję, że już po poradni i Kalinka najedzona
Małemu na buziaku wyskoczyło pełno krostek, zastanawiam się czy to potówki czy trądzik noworodkowy w nastepnym tygodniu idziemy do lekarza, więc jeśli nie przejdzie po kremiku od razu będę mogla się zapytać co z tym nieszczęsnym buziakiem zrobić
a i trzymam mocno kciuki za wielką nierozpakowana czwórkę
myśmy się "naspacerowali" u teściów- młody spał na ogrodzie i widać, że służy mu wiejskie powietrze tutaj mamy lipe, bo nie zniosę sama wóżka i babelka jak M. w pracy więc siedzimy w domu
salski: dobrze widzieć, że u Was wszystko wporządku
2701: może maleństwu znudzi się siedzenie w brzuchu i zrobi ci jeszcze niespodziankę przed terminem wywołania?
milva: nam becikowe przyszło po jakiś 2 tygodniach
dagne: mam nadzieję, że już po poradni i Kalinka najedzona
Małemu na buziaku wyskoczyło pełno krostek, zastanawiam się czy to potówki czy trądzik noworodkowy w nastepnym tygodniu idziemy do lekarza, więc jeśli nie przejdzie po kremiku od razu będę mogla się zapytać co z tym nieszczęsnym buziakiem zrobić
a i trzymam mocno kciuki za wielką nierozpakowana czwórkę
27012701
Mama Pysi
Ankubator- mam ogromną nadzieję, że moja córeczka zlituje się nad swoją mamą i będzie chciała wyjść na świat np. dzisiaj w nocy. Bardzo obawiam się wywołania porodu. Wiem, że każda kobieta przechodzi to inaczej, ale ponoć poród po oksytocynie jest dużo bardziej bolesny.....
My chodzimy na spacerki wózkowe codziennie i spędzamy na dworze nawet godzinę, Emilka pięknie śpi na powietrzu, tylko po przyjściu do domu jest strasznym głodomorem i ciągnie aż osuszy oba cycki.
Chusteczki mamy Huggies i nie uczulają, są fajne. Uczuliły małą strasznie pieluchy Huggies Newborn. Na razie nie eksperymentuję z pieluchami, pasują nam te Gaga z Tesco i na razie kupuję tylko te, rozm. 2 (3-5kg).
270... może jednak dzidziuś zdecyduje się sam wyskoczyć, a w razie czego to się nie bój, ja miałam indukowany poród i dałam radę. To prawda, że namęczyłam się trochę zanim rozwarcie ruszyło, ale jak poszło to na całego. Najważniejsze to nie zestresować się na zapas.
Chusteczki mamy Huggies i nie uczulają, są fajne. Uczuliły małą strasznie pieluchy Huggies Newborn. Na razie nie eksperymentuję z pieluchami, pasują nam te Gaga z Tesco i na razie kupuję tylko te, rozm. 2 (3-5kg).
270... może jednak dzidziuś zdecyduje się sam wyskoczyć, a w razie czego to się nie bój, ja miałam indukowany poród i dałam radę. To prawda, że namęczyłam się trochę zanim rozwarcie ruszyło, ale jak poszło to na całego. Najważniejsze to nie zestresować się na zapas.
dorotar110
Fanka BB :)
Hej co słychać dziewczyny???
Ja dziś znowu z małym u lekarza byłam, bo mu jakieś krostki wyskoczyły i na czole między brwiami taką dziwną skórę ma. Krostki to od piersi jak się przytula je cyca to od tego mu za ciepło. A ta skórka to początki skazy białkowej. Muszę wyeliminować ze swojej diety nabiał. Mogę mleko kozie lub sojowe. I małemu zwykły Bebilon na sojowy zamienić, ale w aptece okazało się, że ten Pepti1 co mamy to ten akurat jest sojowy, więc mleczko mm na dokarmianie na razie nie zmienione. Jak będzie mu się skaza powiększać to trzeba będzie wprowadzić preparat mleko zastępczy. Tylko moja dieta znowu skurczona, teraz to już całkowicie nie wiem co jeść, zostają mi chyba tylko wafle ryżowe.
U nas tak cieplutko, że jak byliśmy u lekarza to potem pospacerowaliśmy sobie ponad pół godz, po Amelkę do przedszkola poszliśmy, teraz śpi a jak wstanie to znowu chyba na dworek pójdziemy. Pogoda jak na wiosnę.Ogólnie poza domem byliśmy 1,5godz i malutki wszystko przespał, nawet wizytę u lekarza.
NIKUSS polecam dada, są ok, chusteczki też. Ja na razie 2 używam, mam jeszcze 2 paczki które muszę wykorzystać ale następne będą już 3 bo Kacper taaaaki duży się robi.
Myślę, że jak położysz pod pupę małej kocyk to możesz na jakiś czas ją położyć w leżaczku.
Kupinosia jak super,że Twoja tak długo śpi w nocy.My wczoraj mieliśmy ciężki wieczór do 22 płacz, opróżnienie obu piersi dalej płacz, dostał jeszcze butlę, wypił 50ml, potem znowu ciumkał pierś i zasnął po 22, spał ze mną (męża nie ma bo w delegacji) no i pierwszy raz spał ponad 4 godz, obudził się przed 3 a potem to już znowu co godz lub dwie pobudka na jedzonko. Ale to tylko raz tyle spał.
ALMA witaj. A ja próbowałam tych z rossmana przy pierwszym dziecku i dla mnie były tragiczne. Ale każdy ma swoje zdanie. Zaglądaj zaglądaj do nas.
SALSIK podziwiam Cię, że dajesz radę z dwoma takimi maluszkami.
MILVA ja becikowe złożyłam 14 grudnia, pani powiedziała, że dostaniemy w drugiej połowie stycznia a jak po świętach sprawdziłam stan konta to miło się zaskoczyłam, bo okazało się że dostałam je już 23 więc 9 dni. A miało być tak długo.
POWODZENIA DLA NIEROZPAKOWANYCH
Ja dziś znowu z małym u lekarza byłam, bo mu jakieś krostki wyskoczyły i na czole między brwiami taką dziwną skórę ma. Krostki to od piersi jak się przytula je cyca to od tego mu za ciepło. A ta skórka to początki skazy białkowej. Muszę wyeliminować ze swojej diety nabiał. Mogę mleko kozie lub sojowe. I małemu zwykły Bebilon na sojowy zamienić, ale w aptece okazało się, że ten Pepti1 co mamy to ten akurat jest sojowy, więc mleczko mm na dokarmianie na razie nie zmienione. Jak będzie mu się skaza powiększać to trzeba będzie wprowadzić preparat mleko zastępczy. Tylko moja dieta znowu skurczona, teraz to już całkowicie nie wiem co jeść, zostają mi chyba tylko wafle ryżowe.
U nas tak cieplutko, że jak byliśmy u lekarza to potem pospacerowaliśmy sobie ponad pół godz, po Amelkę do przedszkola poszliśmy, teraz śpi a jak wstanie to znowu chyba na dworek pójdziemy. Pogoda jak na wiosnę.Ogólnie poza domem byliśmy 1,5godz i malutki wszystko przespał, nawet wizytę u lekarza.
NIKUSS polecam dada, są ok, chusteczki też. Ja na razie 2 używam, mam jeszcze 2 paczki które muszę wykorzystać ale następne będą już 3 bo Kacper taaaaki duży się robi.
Myślę, że jak położysz pod pupę małej kocyk to możesz na jakiś czas ją położyć w leżaczku.
Kupinosia jak super,że Twoja tak długo śpi w nocy.My wczoraj mieliśmy ciężki wieczór do 22 płacz, opróżnienie obu piersi dalej płacz, dostał jeszcze butlę, wypił 50ml, potem znowu ciumkał pierś i zasnął po 22, spał ze mną (męża nie ma bo w delegacji) no i pierwszy raz spał ponad 4 godz, obudził się przed 3 a potem to już znowu co godz lub dwie pobudka na jedzonko. Ale to tylko raz tyle spał.
ALMA witaj. A ja próbowałam tych z rossmana przy pierwszym dziecku i dla mnie były tragiczne. Ale każdy ma swoje zdanie. Zaglądaj zaglądaj do nas.
SALSIK podziwiam Cię, że dajesz radę z dwoma takimi maluszkami.
MILVA ja becikowe złożyłam 14 grudnia, pani powiedziała, że dostaniemy w drugiej połowie stycznia a jak po świętach sprawdziłam stan konta to miło się zaskoczyłam, bo okazało się że dostałam je już 23 więc 9 dni. A miało być tak długo.
POWODZENIA DLA NIEROZPAKOWANYCH
reklama
27012701
Mama Pysi
Freiya- ja już mam rozwarcie na dwa palce(4cm) i jestem po terminie, więc dlatego ginka chce podać mi kroplówkę na przyśpieszenie.