reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

Venus to roznie bywa, Mla wspominała że jej kumpeli dziecko byłomega aktywne przez ostatnie czasy w brzuszku, ale z doswiadczen swoich i innych kumpeli wiem, ze to juz jest bardziej przeciaganie, wiercenie sie, odczuwalne dla nas bardzo malo komfortowo, ale kazda ciaza jest inna, ja zupelnie inaczej teraz odczuwam koncowke niz przy mlodym, zupelnie inne objaawy!!!Natomiast zawsze powinno byc tak ze mimo wszystko dzidzia daje o sobie znac, brak ruchow w przeciagu kilku godzin, lub dluzszy powinien byc skontrolowany.
Inka dzieki za info:) super że juz Dagne urodziła
mamaOskarka hehe no dokladnie jakbym miala urodzic przed polnoca to chyba chocby nie wiem co robili to jej ze mnie nei wyciagna;p;p .. ale my sobie tylko tak mowic mozemy...
Mła powodzenia!!!!

reklama
Dorotar tak tutaj mi kazali!
Nie jestem tym faktem zachwycona bo wydawało mi się ze skoro Mały się nie budzi to pewnie nie jest głodny! No ale mówią ze tak ma być i żeby dziecko nie straciło za dużo na wadze!
A możecie mi napisać jak to jest z zoltaczka? Czy każde dziecko ja przechodzi?

Takie maluchy muszą być karmione max co 3-4 godziny a na cycku co 2-3 i rzeczywiście każą je wybudzać, po pierwsze dlatego żeby nie spadły na wadze, bo wtedy dłużej posiedzicie w szpitalu a po drugie dlatego że takiemu malcowi szybko spada poziom cukru we krwi i wtedy będzie spał, bo będzie osłabiony i się nie obudzi sam, dlatego karmić nawet przez sen.

Witajcie widzę, że kolejne dzieciaczki, super.
OLLUCHNA nie smutaj i nie martw się tym, że Twojemu się wymiotowało, nie wiem z czego to wynika ale mojemu synkowi też tak się robi i to często i też mu noskiem i buzią się wymiotuje, też się na początku martwiłam tym bardziej, że przy córci ani razu nawet jej się nie ulało, nie mówię że teraz się nie martwię ale trochę spokojniej do tego podchodzę niż na początku.

A mój synuś przez sen się bardzo wierci i przeciąga i wydobywa z siebie dziwne dźwięki, typu stękanie, sapanie, mruczenie. Wczoraj lekarki pytałam bo z Melą też tak nie było-widać każde dziecko inne nawet z tej samej matki;-) i powiedziała na, że on w ten sposób "rośnie", że w brzuchu miał mało miejsca i teraz tym sposobem rozciąga swoje mięśnie.

Mąż w Gliwicach ale dajemy radę, mamy babcię pod ręką. Mały spał ja sobie włoski farbowałam a zaraz po córcię do przedszkola jadę. i z małym na dworek wyjdę bo ładna pogoda a Amelka spać po przedszkolu pójdzie.

Ach dostałam dziś pozytywnego szoku, sprawdzałam sobie stan konta i okazało się, że GOPS przysłał mi już becikowe i to dzień prze Wigilią i pierwsze rodzinne na Małego także ponad 2tys do przodu jesteśmy. Ale się cieszę. A powiedzieli, że pieniążki dopiero w drugiej połowie stycznia dostanę.

Ostatnia edycja:
asko- w związku, że Mła już ma przy sobie Emilkę i zapewne teraz rzadko będzie na forum, to zapisałam sobie Twój nr telefonu w razie, gry będzie coś się działo:-)

mamaOskara- jak zobaczyłam podświetlony wątek na sygnale i Twój nick, to pomyślałam, że Oskarek jest już z Wami:-D

Oluchna- nie smuć sie, bo to może sie zdarzyć. Moja też wczoraj raz zwymiotowała takim już przetrawionym mleczkiem
Inka- wcinaj wartościowe rzeczy, ogólnie sporo jedź. Ja mam duży apetyt i tłuste mleczko a dziewczyny z mojej sali mało jadły i dzieciaczki im też nie przybierały...
Majeczka- BRAWO dla Sary !
Venus- moja szalała bardzo

Dziś miałam nalot położnej środowiskowej. Męża wychwalała że tak profesjonalnie obchodzi sie z dzidzią :-D ale i smutną rzecz powiedziała, a mianowicie że w tym grudniu trafiło sie jej wyjątkowo dużo dzieci z poważnymi chorobami, wadami:-( Bogu dzięki że nasze maleństwa zdrowe !

270...nie ma problemu, hihi mam nadzieję ze nie wylądujemy w tym samym czasie na porodówce:0 ale jakby co to ja mam chyba jeszcze ze 3 dziewczyny spisane do kom;p;p wiec nie problem hihi.

Moj maz od 3 dni codziennie mi mowi ze juz nigdzie nie idzie ze mna na spacer daleko itp itd bo przeciez ja dziś rodzę!!! już mnie drażni, ja swoje on swoje, ale poki co zblizamy sie do terminu '0' wielkimi krokami i mam nadzieje ze dotrwamy:)
A my własnie w zwiazku z tymi spacerami... jedziemy autem do fryzjera dla dzieci bo juz patrzec na mlodego nie moge a moze moj K. go utrzyma albo dziś bedzie ładnie siedzial, bo juz mu stercza te wlosy pionowo!! a jak sie mala urodzi to ani tyle mi sie szarpac nie bedzie z nim chcialo. Bylismy raz u doroslego fryzjera i niestety nie bylo milo.. a w tym dzieciecym mimo wszystko bylo duzo lepiej:) a potem do saturna poogladac blendery, to moze dzis sobie kupię albo zamowie na allegro:)
Dorotar ja sie rowniez pozytywnie zaskoczylam wchodze dzis na konto.. a tam moja wyplata i to 22 byla juz na koniec (mam na koniec mies. przelewy z pracy) az sie zdziwilam bo l4 mialam do 21.12 co prawda nastepnego dnia zaraz przeslalam mailem zdjecie zwolnienia, wiec chyba dzieki temu kadrowa mi naliczyla calosc... bo druk pewnie dopiero we wtorek poczta doszedl.
Poplacilam juz rachunki, wczesnie jak nigdy, bo i koniec roku i moze szpital..
zaplacilam tez mlodemu za kolejny kurs nauki plywania wiec teraz mozna poszalec po sklepach:) .. choc jeszcze czeka nas rata za kredyt.. grrr tyle kasy.

Sergi(Karolinko) JESZCZE I TUTAJ CI POGRATULUJĘ!!!:-) cieszę się bardzo. Gabrysia jest śliczna! :))
do zobaczyska na fejsie:*** Buziaczki dla Was
Pozdrawiam grudniówki :happy2:

mama grudniowa 2006

Agapa trzymaj się kochana! A używasz laktatora? Podobno pobudza laktację...Nie wiem nie znam się, ale tak piszą dziewczyny... Może najlepiej zapytaj lekarza jak pójdziesz na wizytę. Nie smutaj się:tak:

reklama
Mojemu jeszcze nie odpadł:-(
no mojej w 17 dniu dokładnioe odpadł. Nie wiem moze to zalezy czym sie smaruje pepuszek, bo ja smarowałam fioletem i tak samo jak moja kumpela swojej coreczce fioletem smarowala i tez po 17 dniach odpadł kikut a dziewczyna, ktore psikaja spirytusem chyba szybciej odpadł:> albo mylne wrazenie odniosłam nie wiem:)

Do góry