reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Hej kobietki :-)
Kasia może Ty odblokujesz zastój?:-D
Inka tylko pozazdrościć Ci energii!! Wiecznie zabiegana ;-)
Ewka napewno Wam się uda wszystko zorganizować:-)
Rojku, Mimozami sama bardzo się boję że będę mieć problemy z laktacją, musi to być pewnie strasznie frustrujące...
Dorotar, Agapa widocznie wczoraj był jakiś "szczególny dzień" naszych facetów:-( Sama się przekonałam wczoraj że mogę tylko sobie ufać tak w 100% i liczyć tylko na siebie...Przykre ale prawdziwe:-( Widocznie kocham zbyt mocno i zbyt wiele biorę na siebie..

O 10 jadę na ostatnie zakupy prezentowe. Muszę też wywołać zdjęcia teściowej z naszego slubu bo wstyd że jeszcze ich jej nie wywołałam. Umiecie może zmieniać rozmiary zdjęć tak aby przygotowac je do wywołania w formacie 10x15?

reklama
Witam w poniedziałek.
Młoda w szkole, ja po śniadaniu, obiad się "gotuje", więc mam czas dla siebie. Spać mi się chce więc trochę czasu muszę wygenerować na drzemke, bo nocka nieciekawa.

U mnie po wczorajszym maratonie nawet jednego skurczu wieczorem ani w nocy nie było:eek: Czopa nie widać, ani innych książkowych przepowiadaczy porodu...
Popakowałam wczoraj część prezentów, czekam na dwie paczuszki jeszcze ...jestem w sumie totalnie spłukana finansowo. Tz się jakoś nie kwapi do zainteresowania świętami...ale u niego to norma.
No nic, miłego dnia i czekamy kto ruszy kolejkę wątku na sygnale;-)

Ehh, niech już moja Niunia się zdecyduje, bo dostaję fioła.
Bolesne skurcze mnie męczą odkąd wyszłam ze szpitala, ale nieregularne. Jak pojechałam na IP to przynajmniej regularne miałam...
Także u mnie nocki straszne, bo do spinania brzucha dochodzi ból skurczowy, a w dzień całe szczęście tylko to twardnienie. Pół nocy przebujam się w pozycji kolanowo-łokciowej, żeby krzyż przy skurczu mniej bolał. W środę na ktg, oj oby się coś rozkręciło...
już bym chciała pisać o tych herbatkach, laktacjach, cyckach, śnie maluszków itd :(

Niestety dziewczyny musimy jeszcze poczekać na nasze dzieci, tak to bywa jak się jest na końcu kolejki :)
Ja siedzę na zajęciach i czuje jak mi się oczy zamykają, pobudka o 6 mnie dobila!
Odbieram pózniej wyniki badań i na 17 mam się stawić u gina żeby je odczytać,oby nie było żadnej infekcji,bo to juz końcówka i wcale nie chce brać antybiotyków!!

Dziewczynki zacznijcie coś działać bo zastój się zrobił!! Któraś blokuje nas :)

cześć dziewczynki:)

strasznie mi Was żal dwupaczki że się jeszcze męczycie, ja już o tych dolegliwośiach na szczęście nie pamiętam ale ból porodowy jeszcze za mną chodzi bo głęboko utkwił mi w pamięci:) na szczęście mam już to za sobą:)
Inka podziwiam Cię za tempo życia, jesteś niemożliwa:)
dagne tulę Cię kochana i trzymam kciuki żeby coś się ruszło bo wiem że ostatnie dni są na prawdę ciężkie

a u mnie prezentów jeszcze brak i jestem w kropce bo nie mam z kim zostawić małego żeby ruszyć na zakupki;/

Moja nocka to jedna wielka katastrofa. O godzinie 00.05 zaczęły mi się zajebiście mocne skurcze. Zwijałam się z bólu, siedziałam na kibelku, bo mój organizm zaczął się oczyszczać, a skurczybyki miałam co 20 minut.
M sam się obudził, bo ja łaziłam z pokoju do łazienki i tak kilka razy. Z jednej strony chciałam wyć z bólu, a drugiej cieszyłam się, że pojedziemy na porodówkę. No, ale skurcze coraz mocniejsze i do tego doszły bóle krzyżowe i tak zwijałam się z bólu do 3.00, a M cały czas się pytał czy jest lepiej czy gorzej.
Niestety po trzech godzinach skurcze stały się mniej bolące, a ja ze zmęczenia usnęłam.
Mój M biedaczek jeszcze siedział przy mnie do 4.30 i patrzył co się dzieje, ale moja niunia zrobiła nam kawał i nie wyszła na świat tej nocy ;-)

Najgłupsze było to, że ja zamiast najbardziej martwić się skurczami, które tak strasznie bolały, to ja myślałam o tym, że torba nie spakowana i koszule do szpitala nie wyprasowane, ponieważ po kilkudniowej wizycie w szpitalu torba i jej zawartość była w użytku.:-D

hej ja sie witam 2w1:) i szykuję się na spacerek z mlodym bo od rana kombinezon nosi i mnie meczy, moze jakieś zkupy prezentowe sie uda po drodze zrobić..

Cześć Żuczki :-)

Melduję, że nadal w dwupaku, po terminie... Nie udało się Dziecka uprosić na świat w weekend.. ;-) Ale w sumie dobrze, bo wczoraj podpisaliśmy w końcu umowę o wynajem domu i... przeprowadzamy się. Tak, wczoraj zaczęliśmy, dzisiaj większość chcemy przewieźć na miejsce i jutro ewentualne niedobitki z dzisiaj, jeśli zostaną. Korzystam z tego, że jesteśmy jeszcze w dwupaku, bo z Bąblem na ręce było by ciężej... Stąd tak mało mnie na forum ;-) Teraz przeprowadzka, później poród i święta... I wszystko pewnie jeszcze w tym tyg ;-)

reklama
Witam się i ja:-)
Również w dwupaku, ale w czwartek czop odszedł w całości, więc są już jakieś symptomy zbliżającego się porodu;-)
Mnie dzisiaj natchnęło żeby ugotować świąteczną kapustkę z grzybkami, żeby była w domu gdyby się tak mojemu maleństwu ubzdurało pojawić na święta ;-) pierogów w tym roku raczej nie będzie :-p chyba, ze takie kupne :-p

Widzę tematy na forum cycowo kupkowe:-) a my wszystkie nierozpakowane dołączymy do tych tematów już niebawem ;-)

Życzę Wam wszystkim miłego dnia :tak:

Do góry