reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Witajcie, u nas nocka ciężka, cały czas przy cycu w końcu po 3 nad ranem się zdenerwowałam i dałam małemu butlę by przynajmniej 2 godz w spokoju pospać. Mój K rano ze skruchą zadzwonił, że przemyślał sprawę i będziemy jednak kupować prezenty, to ja rach-ciach pojechałam dzisiaj, żeby czasem się nie rozmyślił. Kupiłam wszystkim, kasę wydałam i tylko ja zła mama zapomniałam kupić coś naszemu małemu Bąbelkowi, ale co taki maluszek może dostać?? Dla niego i tak najważniejsza porcia mleczka:-)

reklama
Ja na chwilke wpadłam żeby sprawdzić czy któraś zdecydowała się wypakować;-)
Zaraz Młoda zje i ruszamy na trening aikido. Teraz lepiej żeby u mnie nic się nie działo, bo torba w domu leży, a my kawałek mamy do klubu.

kota to naprawdę super poród miałaś fajnieże tak sprawnie poszło mój oskar też główka 36 więc taż pożądnie mnie nacieli ale już nic nie czuje

mła u mnie było odwrotnie i dlatego ja się niepokoiłam już bo z usg na 1.12 a termin na 5 z @ i się sprawdziło że wiarygodniejszy był termin z usg bo 0skar urodził się duży i przenoszony więc jeśli dzidzia na usg jest mniejsza niz na termin z @ to napewno u ciebie to po świetach termin jest bardziej wiarygodny my sobie a Emilka sobie wyjdzie kiedy będzie chciała i tak ale ważne że tobie dobrze z tym to się liczy :-):-)

Dziś pierwszy raz zostałyśmy z Emilką same w domu :-D do tej pory zawsze był ze mną M albo mama, ale na razie siedzimy już parę godzin i dobrze nam idzie (bo mała śpi :-pale pewnie zaraz się obudzi bo to już będzie jej pora). Jutro czeka nas przygoda bo idziemy do pediatry :szok: Nie wiem czy to dobrze, że taki maluszek już wyjdzie na dwór, no ale chyba lekarze wiedzą co zalecają i skoro mieliśmy w 7 dobie iść na kontrolę żółtaczki tzn że może Emilka wyjść, opatulimy się ciepło i szybko śmigniemy.

Czas nam strasznie leci, dziś mija tydzień odkąd wylądowałam w szpitalu na porodówce.

Kota faktycznie poród ekspresowy! A co do tego pięknego zwrotu do poloznej to należało się, za cierpienia wszystkich mam :)

Ja wlasnie Odebrałam wyniki i jest nieciekawie- w moczu znów bakterie, białko, leukocyty i inne ustrojstwa!
W posiewie wyszło ze mam e-coli :(
Na 17 jadę do gina, więc zobaczymy co powie!
Ogólnie to jestem wściekła bo jeszcze na koniec ciąży musiało mi się coś przypaletac...

aha, dziewczyny, oczywiście nie zdążyłam zrobić posiewu z pochwy, i przed samym porodem pobrali mi wymaz, wynik mam na szczęscie negatywny.

Freiya, ja po kąpieli na chwilkę kładę małego na brzuszku, niech trenuje.

Mła- też sie zastanawiałam czy przypadkiem nie rodzisz :)

U mnie termin z usg był na 13.12, kolejny 15.12 a z OM na 19go czyli dzisiaj, ale jakoś sie nie zapowiada.

reklama
Do góry