reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

reklama
Grudnióweczki me!Macie racje. koniec tego dobrego. Czekam max do poniedziałku. Jak nic się nie ruszy, to jadę na IP. i koniec. idę coś zjeść ,bo się zdenerwowałam. uf. to będzie mój ostatni weekend w dwupaku, choćbym miała im grozić coby Małego wyjęli:-D buziaki!

ROJKU nie wiem czy to wody czy upławy!!! Kolejna podpaska dalej wilgotna. Mężuś wrócił więc niech się dzieje co chce mogę już rodzić. Na razie nigdzie nie jadę. Może jeszcze biała armia coś ruszy. Teraz mamy komedie bo moja córcia lata na golasa po myciu i popisy tworzy bo tatuś wrócił.

Dziewczyny juz jestem z wami....dziekuje Agapie ze informowała was na bieżaco i dziekuje WAM za trzymanie &&&&.
Zaczelo sie niewinnie typowe "KTG"(moje pierwsze) w Medicoverze ,pozniej po KTG mialam wizyte u Pani Ginekolog (bylam u niej pierwszy raz) bo moj dopiero przyjmuje 17 grudnia:eek:
Pani Ginekolog mnie sie pyta z jakiego powodu bylo robione KTG odpowiedz "cukrzyca ciazowa" spojrzala u mnie w karcie ze to juz prawie 39.tc i zrobila oczy w 5zł:szok::-DTo Pani juz od 34 t.c powinna byc pod kontrola szpitala, i w 37.tc urodzic malenstwo:szok:ja na nia oczy,okazalo sie ze jednak mozna wypisac skierowanie z Medicover do panstwowego szpitala:cool2:odrazu to zrobila!!! wyszlam,wsiadlam do auta i pojechalam z M do szpitala (tam gdzie rodze ) na IP byla mniej wiecej 14.20 jak sie zgłosilam po 30min zrobili mi KTG i tak czekalam czekalam i czekalam do 17.30 na konsultacje z lek.:wściekła/y:tragedia ludzi zrobilo sie w tłum,a to jedna poronila i placze druga juz rodzi rozwarcie na 7cm:szok:no mowie wam istny cyrk na IP (ale to pewnie wszedzie tak jest;-)Wreszcie polozna mnie wezwala,obok niej siedziala lekarka,i 100 pytan do, dlaczego dostalam skierowanie ,pokazalam ostatnie USG ,nie badała mnie tylko zrobila ze mna wywiad lekarski ,zle mi zrobili KTG z Medicoverze (jakis program w KTG włączyli za szybko ) i zle tetno pokazywalo:-pfajnie nie? dlatego pewnie tamta ginekolog odrazu do szpitala mnie skierowala:-Da ile strachu bylo:tak:teraz sie smieje,....Pani Dr. ze szpitala powiedziala ze KTG wyszlo super,dala mi skierowanie ze 2x w tyg mam chodzic na KTG do Polikliniki ,jesli do 12.12 dzidzia nie bedzie chciala przyjsc na swiat mam sie w tym dniu zgłosic na IP razem z Torba i z M:szok::szok::szok:napisala poród Indukowany:sorry:
Ogólnie na tej dziwnej karcie jest napisane Karta przedporodowa Intensywnego Nadzoru:szok:brzmi strasznie...no i z ta karta mam sie udac na pierwsze KTG w poliklinice...we wtorek.

I teraz brzmi pytanie super mam skierowanie tylko zapomnialam jej sie spytac jak mi zrobia KTG kto je sprawdzi?Jak ja nie mam tam lekarza?Agapa moze wiesz?albo któras z dziewczyn która juz chodzi na KTG wiem ze Aga7602 chodzila:dry:ale jej jeszcze nie ma na BB:blink:

Izu -moze rozpoczniesz poród weekendowo:-)i trzymam za to &&&& bo juz biedna sie meczysz

rojku ja mam cały czas nadzieję że mój synek wyjdzie o czasie;p jednak gin mi narobił mega nadziei że niedługo urodzęale nie pozostaje mi nic innego jak czekać:D
phelania miałaś dzień pełen wrażeń nie ma co;p

Phelania dobrze ze juz z powrotem jestes i ze wszystko ok :tak:

Ja zjadlam krokieta (oczywscie zaazona taka jedna ciatka z BB :-p), Zuzia zabrana przez tate, a ja siedze na pilce do rodzenia, ktora dzis zakupilam i sie kulam po pokoju :cool::cool2:

Melduje się wieczornie.
Skurcze minęły ale brzuch taki twardy i bolacy @.

zaraz wezmę sobie kapiel może coś pomoże:)

Mój P wrócił z pracy z ananasem i powiem wam że po przeczytaniu waszych postow gdzie nic się nie działo zaraz go zjem:) Mam nadzieję że będzie dobry:)u

Phelania - no to ładnie :) tak czy siak urodzisz, tylko czy nie czasem w moje imieniny bądź urodziny? 12 czy 12 grudzień wybierasz? :D
Izu - może dzidzia czeka na weekend, chce być weekendowym dzidziusiem :) trzymam kciuki żeby się udało :)
Sosnowiczanka - ja także brałam od 2 tygodni Dopegyt na ciśnienie, ładnie mi je zbił, a co do rozwarcia, to powodzenia w jego postępowaniu i rychłego, mało bolesnego porodu :)

Łysa - zjadłam pysznego ananasa :) i wcale mnie język nie piecze :)

reklama
Asko moj mąż na 6 chodzi do pracy tak wiec jak wstanie wypuszcza psa na podworko zeby sie zalatwil, potem psinka przychodzi do mnie do lozka i tak gnijemy sobie do 11-12. Gdyby M byl w domu to nie dal by mi tyle spac, a tak to tylko ja i moj futrzak:) A tak szczerze powiem wam ze w ciazy mam spanie jak nigdy w zyciu. Bo nawet przed ciążą jak szlam do pracy na 14 to bez nastawiania budzika sama wstawalam po 9. A teraz jak sie obudze po 9 to tylko siku i znowu spac:) Nie wiem co bedzie jak juz urodze... i podziwiam wszystkie z was ktore juz maja dzieci i wstaja tak wczas. Ale to wszystko kwestia przyzwyczajenia.

Do góry