reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

becia84 ja dostałam skierowanie już tydzień, czy dwa przed terminem porodu. Z gabinetu prywatnego, ale do tego szpitala, w którym mój lekarz pracuje.

reklama
Mła melduję że ciacha zrobione, piecze się ostatnia partia:) dziś pobawiłam się trochę ksztaltem bo Kamil śpi, smakują oczywiscie rewelka, ale nei zmienia to faktu że poproszę o przepis na keks:p
Freyia wczoraj w ddtvn mowili o diecie matki karmiącej itp, i tam była zupa rybna gotowana na karpiu, ja uwielbiam rybną i karpia z tej zupy też więc sie nei martwię;p jeszcze ziemniaki możemy:) i wiadomo jak przyjdzie co do czego to z pewnością pewne dania se zmodyfikuje:) ja sobie karpia nie odmowie, a ze robimy go na 3 sposoby to będę miała co jesc:)
Sosnowiczanka. ekhm ekhm hihi ja nie chcę nic mowic ale skoro 12 to dla Ciebie teraz rano to co będzie jak bobasek się urodzi hihi będziesz normalnie pokrzywdzona kochana:) a swoją drogą.. zazdroszczę trochę ja bym chociaz do 9 chciala codziennie spac a tu klops, no ale dziś Kamil wyjątkowo pospał do 9.20 moze dlatego ze spał ze mna;p.
A jak Twoj psiak to toleruje??? wytrzymuje bez problemu czy mężul z nim rano wychodzi?? ups sorki w nocy;p;p
ehhh marzy mi się tak pospac dłużej:)
izu to jest normalnie nienormalne dyć Ci sie dzisiaj zaczyna 42 tydz!!!! nie czekają już przypadkiem na ciebie z lozkiem w szpitalu??? pocieszajace jest to jednak ze w nieskonczonosc nei moga ci pozwolic tak chodzic, czy dziecię chce czy nie....
agapa gratuluje Wam serdeczznie, przynajmniej jeden stresior mniej, no a sumka wydana na ten cel jak piszesz spora.. ale dobrze ze to już za Twoim mezem
Rojku, Kota u nas ponoc dziś koncza.... haha ale moj maz jutro zweryfkuje, bo podejrzewam ze jeszcze jutro bedzie ktos z ekipy i cos porobią:)

Ostatnia edycja:
Becia, nie rzuciły mnie na kolana, ale dla mnie ostatnio wszystko jakoś tak mało słodkie...

Asko, jak się pozbieram, wklepię przepis w odpowiednim miejscu :)

widzę, że nie tylko mój M zaczął temat drugiego dziecka :-D
już ostatnio poruszył ten temat ale mu powiedziałam, że jeszcze jednego nie urodziłam a on drugie już chce!! ale przyznam się Wam, że też o tym myślałam, do połowy maja mam macierzyński i jakbym zaszła w ciążę do tego czasu to kolejne 9mcy na zwolnieniu, później macierzyński i wszystko pełnopłatne, więc opłacalne :-p
no ale pewnie czas wszystko zweryfikuje i zobaczymy jak to będzie!! no ale jest na forum sporo mam, które będą miały dzieciaczki z małą różnicą wieku :-)

MamoOskarka w pierwszej ciąży 15 listopada chodziłam i ciągle sprzątalam poszłam na zakupy a 16 listopada urodziłam Marike:) Ale może to trwać dłużej.

Izu weź coś wymysl i jedz da Ip może Cię zostawia. Może np że słabo czujesz ruchy. To juz 42 tydzień.

Dziewczyny nie chce straszyć ale łapią mnie skurcze co 8 minut. Wzięłam fenoterol i nospe i leze. Mam nadzieję że skurcze ustąpią. Trzymajcie kciuki

Dziewczynki mówiłyście, że Was w pachwinach boli, a ja tylko czytałam i żadnych takich nie miałam, ale po zmyciu podłogi w przedpokoju i faktycznie coś mnie pobolewa w lewym boku, może faktycznie jakoś działa to zmywanie na kolanach :)

Violett trzymam kciuki, żeby poszło po Twojej myśli! A swoją drogą, to mój gin mi kazał przyjeżdzać już przy skurczach co 10 minut!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Violett trzymaj się dzielnie!! Fabianek chyba ma jeszcze czas!!
izu podziwiam Cię za zimna krew!! ja to chyba w kwestii przenoszenia zbytnia panikara jestem i pojechałabym na IP pod jakimkolwiek pretekstem, że boli, że ruchów nie czuję, że wody jakby się sączą... cokolwiek, żeby tylko coś zrobili!!

Rojku, zaraz się okaże, że lekarze zalecający białą armię nie wiedzą o czym mówią i tylko mój naprawdę się zna, bo tylko ja dostałam zalecenia mycia podłóg na kolanach ;)))))) Uprzedzam podejrzenia - gin nigdy u mnie nie był i nie widział brudnych podłóg, a nawet gdyby był, to mam na tyle czasu, że w domu mam - jak to mówi moja ciotka - wyślizgane :p :D

Zjadłam zupę ogórkowa i mnie tak po niej popędziło do wc że szok.
Jezu ja nie chce rodzic jeszcze:( Skurcze nadal co 8minut.

Rojku u mnie w szpitalu przyjmują jak skurcze są co 5 minut. Ale najlepiej jak by były co 3 minuty Chyba że wcześniej wody odejdą.

reklama
Do góry