reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Czesc dziewczyny,
U mnie dzisiaj niezla nuda, wczoraj za to mialam ostrego nerwa, dziwnie sie czulam i ciagle sie o cos wsciekalam. Biedny ten moj M bedzie jak przyjdzie do porodu :-p . Dzis na szczescie lepiej, chyba sie wyspalam ;)) Zaraz ide do miasta sie dotlenic, dokupie wreszcie staniki i pidzamke i bede mogla spakowac do torbe. Lekaz mi powiedzial wczoraj, ze za dwa tygodnie mam przyjsc ustalic date wywolania, ale dodal, ze chyba i tak juz nie przyjde ;-) Ciekawe tylko po czym wnosil, bo jedyne badanie jakie wykonal, to mierzenie brzucha miarka :eek:
Pyszczku, duzo sil zycze, oby synek szybko byl w domku.
Sergie, fajnie, ze sprawa tak sie zakonczyla :happy2:. Cherbatke z lisci malin dostalam ostatnio w hollands and barrats :))) Maja tam tez tabletki, ale nie chcialam.
Lysa, to mnie pocieszylas, moze jednak nie bede mnie brali na oddzial w dniu terminu, tylko tez najpierw poprobuja masazu.
The Power of the Seahorse - YouTubesynek dostal pierwsza maskotke, mam nadzieje, ze tez mu sie tak spodoba :)))

reklama
Violett trzymam kciuki.
Nasza Phelania czeka cały czas na lekarza:wściekła/y:

Mi lekarz zawsze mówił że jak jestem 5-7 dni po terminie i nic sie nie dzieje to mam się zgłaszać do szpitala i nie czekać bo wtedy już powinno się być pod stałą kontrolą lekarza

Jak byłam w szpitalu na oględzinach to położna też mi powiedziała, że w przypadku przeterminowania mam się zgłosić 7 dni po terminie.

mamaOskarka to daj znac co i jak po sprzataniu bo u mnie nie ma pana do mycia okien, i chyba sie wkurzę i sama to zrobię bo juz patrzec na te okna brudne nie umiem:)
a ja sobie strzeliłam orzeźwiający prysznic.. i chyba to na mnie źle podziałało bo własnie sie zgodziłam bratu wziasc jutro dzieci na wieczor i noc.... bo ida na jakas karczme. Hm.. normalnie to bym trochę pomarudziła :D a potem bym sie dopiero zgodziła, choc on juz nei pyta mnie czy sie zajmę tylko mamę:D
a wieczorkiem jadę oddać po dobroci trochę ciastek kumpeli i na plotki:)

Dziewczyny ja mam termin na poniedziałek ale mam w niedziele na ktg i jeszcze 7 dni od daty to do 12 nie dam rady serio umrę chyba dalej dziś nic nie jjem bo nie mogę skóra na brzuchu boli i ciągnie choć naprawdę dumna jestem z niej bo i tak dała radę narazie nie mam rozstępów zobaczymy co będzie po ale mam mega wielki brzuch
który też do łez mnie doprowadza dziś pani w sklepiku osiedlowym zapytała czy to bliźniaki myślałąm że się poryczę, ja już myślałam że pani urodziła :szok::szok::szok::szok: ja już nie mogę

wy mnie tu zlinczujecie ale ja znowu jakiś dół :sorry2:

mamaOskarka jak u siebie tak gniazdko uwijesz to zapraszam bo ci tak dobrze idzie a ja ledwo żyje.... odwdzięczę sie napewno szarlotką lodami, frytkami itp.

mła masz racje te wszystkie dolegliwości to chyba z bezsilności i nerwa który ostatnio u mnie od tygodnia, z tą skórą to ja mam taką średnią karnację ale blada nie jestem raczej z tych ciemniejszych w głowie też chyba:sorry:

Ostatnia edycja:
Asko, Gosia, nadal sprzątam ale jestem prawie na finiszu :-) Jejku cały dzień mi zeszło:szok: Ale za to wymyte okna wypucowane podłogi, powycierane kurze w całym mieszkaniu.
Jak mi teraz ktoś w domu nabrudzi, to zabije za najmniejszy paproch :-D Będzie dyscyplina jak w wojsku :-D

Ale w krzyżach to mi teraz tak łupie, że normalnie zaraz mnie wpół złoży... ale dam radę;-)

Wziełam prysznic, ściągnełam wcześniejszą podpaskę i była wilgotna i bez wonna czyli to nie mocz. Wsadziłam drugą i czekam jeszcze. Dziś mąż wraca więc w razie czego nie będę musiała się żadnych sąsiadów prosić. Ale mam stresa bo w sumie nie wiem czy to wody czy co. I co z tego wyjdzie.

u mnie się zaczęła faza wydzwaniania z pytaniem czy już urodziłam :wściekła/y::wściekła/y: wyciszyłam już normalnie dzwonek w telefonie, nie miałam pojęcia, jakie to irytujące dla ciężarówki, która marzy o wypakowaniu... :eek:

na pocieszenie zjadłam 2 świeżutkie pączki prosto z piekarni i kromkę chleba z pastą jajeczną.
przestaję wierzyć, że uda mi się rozpakowac przed terminem.. cóż, mały wyjdzie, jak będzie gotowy i już, a w międzyczasie będę Was dopingowała :)

reklama
kurczę dziewczyny jestem taka obolała po wizycie u gina że szok...do tego jeszcze męczą mnie trochę bolesne skurczybyki, połaziłam dzisiaj trochę z M po ginku i normalnie padam na pysk...

Do góry