reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Majeczka jak dostana z półobrotu cyckiem to może zmienia zdanie :) A z reszta dziwnie, czemu tak?

Serge kurcze tyle nerwów Cie kosztowalo z ta praca, ze dobrze, ze choc odrobine z tego masz.

Freiya ja ostatnio stosuje metode na marchewke: jak wyjdziesz przez 6 grudnia to z pracy od mamusi i tatusia dostaniesz prezenty :)

Wiesiolek 3x2 tabl.

reklama
Witajcie. Dziewczyny mam doła i zarazem problem. Byłam po wyniki córci bo miała robiony posiew moczu i wyszła jej bakteria E coli w moczu. Lekarki dziecinnej dziś nie ma dopiero w poniedziałek po południu,ale chyba wybiorę się do pani doktor od dorosłych z tym wynikiem dziś. I to mnie męczy co z tym, bo ta bakteria chyba zaraźliwa jest??? Wiecie coś na ten temat. I w związku z tym zastanawiać się mogę czy czasem ja tego nie mam, i co z porodem i maleństwem. No poprostu głowa mi pęka od myślenia. Dobrze, że w poniedziałek też mam wizytę u gina to też o to zapytam. Ale może mi coś podpowiecie i poradzicie. Normalnie głowa mała.

A teraz dobre wiadomości, przyjaciółka w końcu mi zdjęcia z sesji dała. Wrzucę zaraz na odpowiedni wątek.
No i tak jak wczoraj od rana bierze mnie na jedzenie. Już były bułeczki mleczne, kanapeczki, kubek Słodkiej Chwili-kaszka z malinami i mniam naleśniki.

KOTA wszystkie frytki wczoraj zjadłam ale zapraszam zrobimy drugie. A dziś spagetti będę robić a mamusia zrobi krokieciki z pieczarkami i kapustą na wigilię by zamrozić, ale już powiedziała że ma dużo farszu i zostaną jeszcze na teraz-jejku nie wiem co mam z tym jedzeniem od wczoraj.

cześć dziewczynki
freya, sergi co do wiesiołak to 2x3 się bierza ja zjadłam całe opakowanie ale słyszałam że on dział podobnie jak tran więcnie wiem, ja w zasadzie nie wiem o co w tym chodzi bo ja szyjkę mam mięciutką od dawien dawna i co nic!!!! dalej nie idzie narazie nie biorę a i liście z malin mi się kończą więc dam sobie chyba spokój bo to też właśnie tak działa
2701... no to trzymam kciuki a swoje rozwarcie możesz oddać mi ja chętna też do rozpakowania:-D

Ostatnia edycja:
Majeczka nie mam herbatki z liści malin w domu, może mi się uda gdzieś wynaleźć tutaj w polskim sklepie :tak:
Rojku a jaką dawkę ma 1 tabletka? ;-) Bo wiesz, jedne mogą mieć np. 1000mg, inne 500mg... A to już spora różnica... A system z "marchewką" bardzo fajny! :laugh2:
Dorotar nie znam się na tych sprawach z bakteriami... :sad: Nie pomogę... :sad: Ale mam nadzieję, że to tylko groźnie brzmi i nie będzie żadnych problemów &&&& I czekam na zdjęcia :-)

witam!
Sergevna-super,że udało Ci się coś wywalczyć,gratuluję!Pisałaś o grudniowych datach.U mnie też grudzień bardzo świąteczny,a po wczorajszej wizycie moja gin dalej podtrzymuje,że 13 grudnia,to będzie właśnie ten dzień.
Freya-no niezły masz power,ale tak jak piszsz,co ma być to i tak będzie.
270127..-oby wizyta zaowocowała dobrymi wiadomościam
Ciągle brak weny do robienia czegokolwiek.Myślę,planuję,a potem niewiele z tego wychodzi.
miłego dnia!

hej ostatnio tylko podczytywałam i pewnie narazie tak zostanie, jakoś po pierwsze czasu mega brak a po drugie weny. Za dużo sie dzieje, hih a ja jeszcze odwiedzam kumpele poki moge a Kamil wieczorkiem zostaje z babcią wowczas, choc chwilę moge odsapnąć od domku.
U nas wszystko w porzadku, dziś w nocy non stop pobolewało mnie podbrzusze.. ale moim zdaniem to nie były skurcze.. mimo pojawiania sie dość regularnego.

Mła.. ciacha tak smakowały że jak wczoraj brakło to moja mama na mnie spojrzała dziwnym okiem... no jak to??? więc dziś robię kolejną porcję i przy okazji znowu obdaruję parę osób:)
Pyszczek wszystko będzie ok, maluszek podrośnie i wróci do domku, a Ty w tym czasie zbieraj siły dla Was obojga, 3mam kciuki.
Milva ja przy pierwszym porodzie miałam normalnie swoj stanik, spytalam czy mozna miec, wszystkie laski chodzily w stanikach i podczas porodu i po, no chyba ze ktos nie lubi lub był zgarnięty na cesarkę. Ale to tak jak pisaa Majeczka moze zalezec od szpitala.
dziewczyny życze udanych wizyt!!!!!!
Dagne
jakby sergi ur. 13 to bym nam obu prezent zrobiła:D hihi
Sergi wyobraz sobie ze mi tez czesc tych dat pasuje, a tak wogole to podoba mi sie 3,11,12,13,20,21 z roznych wzgledów, albo osobistych albo bo fajnie wygladają;p;p hehe szkoda tylko ze do peselu dodają do miesiąca 2 to i tak w peselu nie fajnie data będzie się prezentowac;p;p

aaaa no i gratuluje dojscia do jakiegos porozumienia!!! zawsze to coś a skoro i oni na to przystali to znaczy że też sie obawiali...

ja dziś ustalam termin wprawiania okien, i z tego co wiem od męża dziś mają skończyć nam domek w stanie surowym. :)

Ostatnia edycja:
27012- ja też bym sie ostro wkurzyła na małża za brak odpowiedzialności jakby przed porodem poszedł mi na % zamiast czuwać. Dobrze że akurat Cie nie wzięło na rodzenie...
pyszczku- ściskam mocno, życzę dużo sił i zdrówka dla Was
dorotar- spróbuj w necie wyszukać coś o tej bakterii....wyszukiwarka

Dziewczyny czy można prać pokrowiec z materacyka dziecka ? bo mój po Oli jest troche zasikany i co tu mówić nie był prany 3 lata. ma taką siateczke z jakąś gryką czy czymś i boje sie zniszczyć. Niby na to pójdzie prześcieradło no ale

Witam Dziewczyny :)

Przepraszam, że Was tak wczoraj zaniedbałam :sorry::-( Niestety jakiś wirus dopadł moją rodzinkę i wszyscy zabijali się o toaletę.
Oczywiście w wolnych chwilach podczytywałam Was, lecz przepraszam nie odpiszę bo jesteście bardzo efektywne w produkcji postów.
Teraz idę troszkę ogarnąć mieszkanie i będę do Was zaglądać w między czasie :tak:

reklama
E'coli miałam ja w połowie ciąży. Ta bakteria jest naturalnie u każdego człowieka tylko czasami kiedy organizm jest słabszy npjakieś infekcje czy coś to potrafi się namnożyć. Na wyniku z posiewu moczu będziesz miała podane antybiotyki,które niszczą ten szczep. Kochana a jaki jest przyrost tej bakterii?
Mi świetnie pomagała suszona żurawina-wiem,że na rynu pojawił się też preparat z żurawiną dla małych dzieci. Tą bakterie trzeba wypłukiwać z organizmu i potraktować antybiotykiem.
Jeśli chodzi o zarażenie to się jej nie przenosi-jeśli ma ją córcia to Ty się nie zarazisz. Spokojnie-będzie dobrze:tak:

Do góry