reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

27012701 ja tez nadrabiam z cytrusami. W Lidlu były słodziutkie pomarańcze pakowane po 2kg w siatce. Kupione przedwczoraj a dziś już ich nie ma :)

Becia84 dzięki za kciuki! Ja tez mam praktycznie codziennie telefon od kogoś znajomego, ale ja muszę przyznać, że cieszy mnie, że tak myślą o nas i się interesują :) Więc mogą dzwonić. Pomogło mi to, że mam już teraz troszkę inne nastawienie niż dwa tygodnie temu, kiedy to chciałam być już po. Teraz wyluzowałam i te telefony sprawiają mi przyjemność.

Milva też słyszałam o tym sposobie. Działa to tak, że tak po tym przeczyści, że te ruchy jelit podobno wywołują skurcze macicy. Faktycznie podobno skuteczne, ale takich sposobów wolałabym jednak próbować pod okiem przynajmniej położnej.

reklama
27012- pamiętam że w ciąży nażarłam sie mandarynek. Parę godzin później miałam już córcie przy cycu i podejrzewam, że dlatego miała takie czerwone krosteczki. Oczywiście zeszły po czasie :)

Mnie coś korci żeby sprowokować moją malutką do przyjścia na świat właśnie dzisiaj, bo dziś mam urodziny i fajnie byłoby razem je obchodzić :-)

Z tym olejkiem to bym sie bała ryzykować, bo w czasie porodu można sie skupkać pod siebie :-D

Niedawno pisałyście że mężowie łaske Wam robią z tym aby sfotografować Wasze brzuszki. U mnie to samo było wczoraj. W końcu zrobił pare fotek, ale tak na odczepnego, nie włożył w to serca i jakościowo słabo wyszło. Dziś też go pomęczę, nie odpuszczę. Starsza córcia ma taką pamiątke i ma być sprawiedliwie...a tak poza tym na szczęście małż spisuje sie na medal ;-)

Ostatnia edycja:
Kupinosia wyobraź sobie, że ja nie mam ani jednej fotki brzusia! Mój to chciał mi zrobić zdjęcia, ale zazwyczaj jak jestem nieuczesana nieubrana i w złym humorze przy okazji odwiedzin na budowie - to ja dziękuję za taką pamiątkę! Ale samego brzusia to bym chciała mieć zdjęcia. Może jeszcze zdążę :D

rojku- wywalcz swoje, bo to pamiątka niepowtarzalna !
klaris- dziękuję :)

Wolałabym tu posiedzieć przed kompem, ale muszę sie wziąść za obiad, teściową zaprosiłam więc do garów :-p

Po tabletce i obiedzie trochę mi lepiej.. Ale tak mi ta noc siadła na psychikę, że boję się każdej kolejnej. :no:

Nuuudzi mi sie..

Kupinosia najlepszego z okazji urodzin!

Nastazja ja dziś miałam taką pierwszą krytyczną noc od początku ciąży i boję się, że kolejne takie będą :-( do tej pory przesypiałam całe a teraz zaczyna się wstawanie na siusiu, masakryczne twardnienie brzucha- jak skała i dziwne bóle, niby jak bóle krzyża, to znów jakby te @... sama już nie wiem!

Kupinosia - o ile się nie mylę, to dwa palce to już 4cm, a nie 2 :) więc możliwe, że będziesz mieć prezent, może nie urodzinowy, ale na pewno około-urodzinowy :D

Kupinosia wszystkiego dobrego no i takiego prezentu urodzinowego jak sobie życzysz... w szybkim tempie w dodatku i bezboleśnie oczywiście!

A ja musiałam iść troszkę poleżeć bo kręgosłup wysiadał. Lecę na jakieś zakupki, a potem spacerek z psem :)))

reklama
hej laski;**

Ale dzisiaj tutaj pusto:) Wszystkie na porodówce?

Łysa u mnie to dopiero 36 tydzień. Dzisiaj wkoncu zmieniłam suwaczek żeby was ten zły nie mylił:)

MamoOskarka to Rojku robi przysiady przy rurce:)

Mla moja torba jest juz spakowana:)

Klariss fajnie że odszedł Ci juz czop:)

ja dzisiaj byłam pobrać ten wymaz na paciorkowca. 8 Mam wizytę u ginekolog. Ciekawe co mi powie. Juz się nie mogę doczekać.

Dziewczyny które brały lub biorą Fenoterol. Do którego tyg bierzecie albo macie brać? Nastazja Ty chyba juz nie bierzesz prawda? W którym tygodniu odstawilas?

Do góry