reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Ankubator, ja raz na 2-3 dni odczuwałam właśnie coś takiego i trochę się tym martwiłam. Dlatego zapytałam o to gina. Powiedział, że system nerwowy u płodu cały czas jest w fazie rozwoju, stąd to drżenie/dreszcze czy jak to jeszcze nazwać. Teraz już jednak moja mała nie ma tego odruchu, więc zakładam, że albo wszystko ładnie już się wykształciło, albo to skutek kwasów Omega3, które biorę od tamtego czasu, a które mają własnie duży wpływ na tę sferę rozwoju dziecka.

Łysa, na mnie świeży ananas czeka od dwóch dni i teraz już sama nie wiem, co zrobić. Nie spieszy mi się z porodem, ale na owoc mam ochotę... Jestem w małej kropce ;)

Kota, a dla Ciebie mam jeszcze pioseneczkę od reprezentanta naszych dzieciaczków! :)

[video=youtube;3k9TNhTaP6g]http://www.youtube.com/watch?v=3k9TNhTaP6g[/video]

Ostatnia edycja:
reklama
Mla no coz, musisz przewazyc za i przeciw ale gdybym byla blizej to bym ci go zjadla no ja nie mam jak i kiedy kupic :-D

Tak do dodania moja bratowa tez po ananasku na porodowce wyladawala, wiec moze uda ci sie obalic ten mit jezeli zjesz i nic sie nie ruszy :-)

Ostatnia edycja:
O proszę, wracam po kilku godzinach a tu aż dwa dzieciaczki! :)

Dziś mam jakiś słaby dzień ogólnie i pewnie mało będę zaglądać, jest mi niedobrze, chce mi się spać i boli mnie dół brzucha. Trzymam kciuki za wszystkie maluszki, które są już po naszej stronie i za te, które może właśnie się do nas wybierają. ;-)

Kota wszystkiego najlepszego z okazji urodzin kochana!!!!! spełnienia marzeń! ale to myślę już powoli sie realizuje... Kubuś, domek, oby dalej szło pomyślnie:*

supeer wiesci, i kolejne 2 dziewczynki:)
a moj syn tez mnie dzis zaskoczyl i po przyjsciu o 7 rano do mojego lozka.. spał do 10!!!!!!!!!!! a ja z nim;p;p
a potem mam go wziela na spacer a ja lepiłam uszka na wigilię i pierogi z serem na obiad. teraz siedzę mega przezarta.. wyszlo pysznie tylko .... czemu tyle sie narobiłam a efekt dość ....opłakany w sensie ze wcale nei tak duzo tego jest.,. Ale wieczorem dorobie ciasta i wykorzystam resztę farszu na pierogi z kapusta i pieczarkami:)

o ile mi sił starczy....

Ja też witam się w dwupaku.
Fajnie czytać takie wieści, ciekawe która następna. Ja chcę urodzić w grudniu, bo listopad jakoś mi nie podchodzi.:-D
Ja też dziś spałam długo z Mają bo do 10.00 - fajnie było:-D

Kociaku wszystkiego najlepszego

Maxwell
a czy ty kochana nie powinnaś już zmierzać w kierunku porodówki?

Ja jestem mega objedzona naleśnikami z serem. Jeszcze Młoda dokończy obiadek i jedziemy na wizytę do mamci. Strasznie spuchłam od wczoraj - jakoś tak mam wielkie dłonie i stopy albo przynajmniej tak sie czuję.
Chciałam trochę dokumentów do pracy zrobić - sprawozdań na koniec roku ale po dwóch juz mam dosć- źle mi sie siedzi, także dokończe wieczorkiem albo jutro.
Szaro-buro sie zrobiło za oknem i od razu mi sie spać chce.

Przez tą pogodę ja też dzisiaj jakaś taka bez humorku...:no:

Dziewczyny, czy któraś pojechała na tę noc zabawek w Tesco??

Mój mąż był wczoraj, ja się nie wybrałam po padłam wieczorkiem i wcale nie żałuję!!
Ruch taki jak na Amerykańskich filmikach z wyprzedaży i mało tego... kupiliśmy tę matę do tańczenia za którą zapłaciliśmy 119zł.
Wieczorkiem mąż przeglądał Allego i szok:szok: Te same maty są o połowę tańsze niż w Tesco!!
posprawdzał jeszcze kilka innych zabawek z tej "MEGA PROMOCJI" i co się okazało.... wszystkie te rzeczy można kupić o połowę taniej!! Też mi promocja... niby dostajesz te bony, a tak naprawdę musisz je wydać tylko u nich..:wściekła/y:

Więc jeśli planujecie jakiś zakup zabawki, radzę dziewczyny sprawdźcie ceny u innych sprzedawców:no:

MamoOskarka - ja byłam na tej nocy z moim ślubnym i nam udało się zaoszczędzić :) może niektóre rzeczy były droższe, ale to co my wybraliśmy akurat wyszło na plus :) Play Doh (ta modelina) Hamburger Maker i grę Monster Surgery :) ni powiem, ludzie zachowywali się dość dziwnie, gdy rzucali się na półki ;p ale ja starałam się nie pchać, bo co chwilę donosili pracownicy niektóre zabawki :) Play-Doh - Ciastolina, Fabryka burgerów - zabawki - sklep internetowy Merlin.pl to kosztowało 39.99zł w Tesco :)

reklama
Do góry