reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

marchewka81 A ja właśnie też się zastanawiałam czemu on mi tej książeczki nie zakłada, ale już chyba następnym razem mi założy :) Ja w 7 tygodniu ostatnio byłam na usg i tylko "widziałam" serduszko myślicie, że na następnej będę mogła je już usłyszeć?

Phelania Przez ostatnio tydzień mam tak samo. Wstaję i wydaje mi się, że jestem tak głodna, że zwymiotuję tak mnie ssa i zaczyna coraz bardziej i muszę od razu po przebudzeniu coś zjeść tylko, że u mnie jeszcze ten problem, że nie ma co bo nic prawie nie mogę bo od wszystkiego mnie odrzuca :( I nie piję ani kropli lekarz zabronił jakiegokolwiek alkoholu powiedział, że przy wyjątkowej okazji jakiś ślub i takie sprawy lampka szampana lub wina nie jest grzechem, ale w innym wypadku zero. Ja chyba sama bym się bała :)

A ogólnie to dzisiaj już całkiem mnie choroba rozłożyła i idę do lekarza... :( Na początku tylko kaszlałam kupiłam syrop i myślałam, że przejdzie, a tu masz :( A słyszałam, że choroby się strasznie trzeba wystrzegać bo są groźne i boję się o moje maleństwo :(

To super nie mogę się doczekać jak już usłyszę serducho! :):)

Ostatnia edycja:
reklama
marchewka81 A ja właśnie też się zastanawiałam czemu on mi tej książeczki nie zakłada, ale już chyba następnym razem mi założy :) Ja w 7 tygodniu ostatnio byłam na usg i tylko "widziałam" serduszko myślicie, że na następnej będę mogła je już usłyszeć?

Phelania Przez ostatnio tydzień mam tak samo. Wstaję i wydaje mi się, że jestem tak głodna, że zwymiotuję tak mnie ssa i zaczyna coraz bardziej i muszę od razu po przebudzeniu coś zjeść tylko, że u mnie jeszcze ten problem, że nie ma co bo nic prawie nie mogę bo od wszystkiego mnie odrzuca :( I nie piję ani kropli lekarz zabronił jakiegokolwiek alkoholu powiedział, że przy wyjątkowej okazji jakiś ślub i takie sprawy lampka szampana lub wina nie jest grzechem, ale w innym wypadku zero. Ja
chyba sama bym się bała :)

Spokojnie juz na nastepnej wizycie bedziesz słyszala serduszko maleństwa:-)czytalam rozne opinie na temat alkoholu , ale macie racje lepiej nie wywoływac wilka z lasu:-)

czesc Mamuski :-)
Ja tez mialam straszne mdlosci poranne,jak tylko sie budzilam musialam cos zjesc. Teraz jest inaczej,bo przed spanie jem kolacje,jakies 2-3 kanapki i rano jest juz lepiej. No ale nie jest tak pieknie,bo pozniej mdlosci mecza mnie caly dzien,a najgorzej wieczorami.Wczoraj myslalam ze wykituje :baffled: Moj M chodzi i sie podsmiewa,co mnie strasznie irytuje.Bo jak nie jablko,to paluszki,to kanapka,to banan a jak juz nic nie pomaga to paw do zlewu:-D Oj bede miala co wspominac hehehe

Witajcie
Ja dziś miałam koszmarną nockę. Maya złapała katar, cały nos zapchany i budziła się ciągle z płaczem. Jestem nieprzytomna, ona padła teraz ale widzę, że się męczy bidulka.
Apropo jedzenia to jak wstaję o 7.00 to tak mi burczy, że zanim mała nakarmię muszę mała kanapkę zjeść bo nie wytrzymuję. Ogólnie to nie jem dużo, raczej mało ale często. Bo ciągle głodna chodzę ;-) Już widzę te kilogramy nadprogramowe.

anineczka ja mam takie samo podejście, że mieszkam w tym kraju i muszę się dostosować do ich reguł. Ostatnią ciążę wspominam dobrze, zwłaszcza opiekę w szpitalu. Teraz to nawet zostanę dzień dłużej jak mi pozwolą bo ostatnio to na drugi dzień wyszłam do domu. Mimo tego, że wizyt u lekarza jest mniej, że nie robią cały czas usg wiem, że jak się będzie coś działo to się zajmą. U znajomej coś było nie tak z maluszkiem w ciąży to robili jej usg w każdym miesiącu. Tak więc ja już przywykłam do ich reguł. Pamiętam jak było z czysczeniem pępka noworodka. Tu nic nie zalecają, możesz nawet polać wodą podczas kąpieli, potem tylko wysuszyć. Żadnych spirytusów i środków. Tak też robiłam, nawet podczas kąpieli chlapnęło mi się nie raz i pępęk ślicznie odpadł po 3 dniach. Tak samo będę robić tym razem, no chyba że to nie zda egzaminu to dopiero spróbuję innym sposobem.

aspirynkaa ty nie czytaj tych rzeczy na necie, każda kobieta jest inna i inaczej organizm może reagować. Trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę.

Phelania ja też czasem lubię sobie wypić piwko, zwłaszcza jak lato jest, grillujemy ze znajomymi. Ja na czas ciąży i karmienia odrzucam wszelki alkohol. Nikt mnie nie namówi. Więc lepiej nie pić nic alkoholowego, za rok sobie odbijesz :-)

Kurka coś mi się w moczu przypałętało: leukocyty 2-4 i liczne bakterie. Zawiozłam wynik do gabinetu i mam dzwonić o 16 jak przyjdzie mój gin. Mam nadzieje że to nic strasznego...
Zasypiam...

Też zasypiam... codziennie ucinam sobie drzemki razem z córcią. Zjadłam miche greckiej sałatki, jestem syta i chętnie bym pospała a będę mogła dopiero po obiadku
ewka- to nic strasznego, staraj sie dużo pić
aspirynka- niektóre kobiety do 3 miesiąca to nawet nie wiedzą że są w ciąży tak dobrze sie czują :)
a-gala- czy ten program jest darmowy ?

Kupinosia - bywam często na AWF - 15 min na piechotkę :)

A mnie dzisiaj obudził tak starszny głód! Dobrze że bułeczki mleczne miałam przy łóżku.
Ale ponoć wyglądałam słodko na w pół śpiąca leżąca i glamiąca tą bułkę :)

A sny dziś miałam super - najpierw mi się śniło że mój M był kierowcą rajdowym i wierna Żona stałam i mu kibicowałam:)
A później mi się śniło,że dzidziusia piersią karmiłam:) - pewnie przez wczorajszy odcinek "Na wspólnej:-p" - szkoda tylko że dokładnie z tego snu buźki Szkabka nie zapamiętałam:)

cześć dziewczyny:)
ja dziś wstałam o 5 rano bo mi się chciało jeść i siusiu:p
i tak już nie śpię tylko snuję się po mieszkaniu. mam dylemat bo nie wiem czy dzisiaj jechać do łodzi czy może zostać w wawie - pogoda nie zachęca do wychodzenia na zewnątrz.
ja jak zwykle nie mam nudności ani innych objawów tylko ból piersi i podbrzusza.

ewka007 - spokojnie często kobiety w ciąży mają coś w moczu nie martw się tym za bardzo.
Magda06 - ja słyszałam serduszko na wizycie jak mieliśmy je po raz pierwszy zobaczyć. Napewno na następnej wizycie już dadzą ci posłuchać przecudownego dźwięku:)

reklama
Też zasypiam... codziennie ucinam sobie drzemki razem z córcią. Zjadłam miche greckiej sałatki, jestem syta i chętnie bym pospała a będę mogła dopiero po obiadku
ewka- to nic strasznego, staraj sie dużo pić
aspirynka- niektóre kobiety do 3 miesiąca to nawet nie wiedzą że są w ciąży tak dobrze sie czują :)
a-gala- czy ten program jest darmowy ?

tak, można z netu ściągnąć, MicroStation V8 - taką mam wersję na kompie

Do góry