reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

kurcze, tylko na chwilę odeszłam od kompa, a tu następne grudniowe maleństwo jest wśród nas!
na SR położna nas uczulała, żeby nie panikować z powodu niskiej punktacji Ap, czasem odejmują po punkcie za różne bzdeciki, więc czekajmy cierpliwie na info od Niuni. Ale się cieszę, w końcu jakiś chłopczyk :)

reklama
No proszę, zdążyłam się wykąpać, a tu kolejna super wiadomość - może faktycznie w końcu szlaki się przetrą??..:-):-)
Mój właśnie składa kuchnię dla Marysi na jutrzejszy prezent, więc mu nie przerywam na razie;-)
A potem wezmę go w obroty..:-D
Może jednak sen Dagne się spełni w 100% z odpowiednimi nickami;-)
A teraz zmykam, pewnie jeszcze potem kuknę..bo coś cichutko siedzi Gosia..:-)

No Mła w sumie, to nie może być zbieg okoliczności, że jednak dziś dwie dziewczyny dały znać o swoim porodzie :) może i nick ze snu się spełni (życzę z całego serca Maxwell:D)
Kciuki zaciśnięte za pierwszego kawalera, pozdrowienia przekazane i czekam na następne info o jego zdrowiu (na pewno będzie dobrze:) - musi) po jutrzejszym obchodzie. Na razie Niunia musi odetchnąć, nie bedę Jej męczyć smsami, pewno patrzy na syneczka...
Jak tylko będę mieć inne wieści, to na bank napiszę :)

Ale zmiany! Ja przyjęlam koleżanki, pogadałyśmy sobie, dzieciaki się pobawiły a teraz siadłam, żeby poczytać co tam u Was słychać, a tu takie nowinki.
No to się podziało dzisiaj.

no co za informacje dzisiaj!!!:-) Czyżby się rozwiązał grudniówkowy worek :)? Niunia przełamała narodziny dziewczynek i mamy pierwszego chłopczyka :) Wage ma odpowiednią, więc powinien szybko nabrać sił...bedzie OK!
Mój Błażej jak sie urodził, to w 3 i 5 minucie miał po 10 punktów, ale po 15 minutach po porodzie zaczął "stękać" jak to określiły położne, miał problemy z oddychaniem, bo za długo u mnie trwał czas wypierania go i sie niestety lekko przydusił, więc jakby sie punktacje mierzyło w późniejszym czasie, to na pewno by mu nie przyznano 10 pkt....także u takich maluszków się to szybko zmienia i na pewno maluszek Niuni po dotlenieniu w inkubatorze nabierze wszystkich tych cech, które są mierzone w skali Apgar...trzymam za nich kciuki z całego serca!!!

Hej dziewczyny, jednak nie urodziłam:( Właśnie wróciłam do domku, napiszę wam jutro co i jak bo już dzisiaj nie dam rady tak mnie wymęczyli :(
Gratulacje dla rozpakowanych :)

no to mamy następne grudniowe maluszki po drugiej stronie brzuszka :-)
ja chciałabym listopad jeszcze w dwupaku spędzić, a w grudniu już mogę rodzić :) (termin mam co prawda na 17 grudnia)
jutro wizyta u gina, jestem bardzo ciekawa czego się dowiem...dziś coś mnie pobolewa jak przed okresem :/ dobrze, że jutro ta wizyta... mam nadzieję, że dotrwam do tego grudnia :)

reklama
hej laseczki :-)

Ja tu wchodze na Sygnale a tu takie wiesci :-):-):-)Wreszcie....:-Dile mozna czekac:laugh2:

Dzis caly dzien sprzatalam , dopakowalam torbe i czekam:-)Diabetologa takze odwiedzilam dał mi karteczke ze mam cukrzyce ciazowa , i skierowanie na obciazenie glukozy ale to dopiero po porodzie 6-12tydz. Zapomnialam poprosic o recpete i nie mam pasków do glukometru:confused2:wiec do poniedzialku nie mierze cukru:sorry:ale musze uwazac ,ogólnie babeczka mi powiedziala ze po moich wynikach mierzenia cukru , cukrzyca mi znika :-)wiec odrazu mi sie usmiech na twarzy pojawił...

Cos czuje ze dzis w nocy pojawi sie nastepne malenstwo na świecie:-)Juz nie moge sie doczekac!!!

Do góry