reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

ja bym chyba umarła ze śmiechu gdyby mikołaj okazał się jednak Małgorzatką, ale to tylko dlatego, że M. nosi w portfelu... zdjęcia dos kochones Małego i chwali się wszystkim, że widać podobieństwo do tatusia :)
Matko, ale miałby minę :rofl2:

Widzę, że dalej trwa pasja dziewczynek, ciekawe, który chłopak zdecyduje sie przerwać ;-)
Dagne powiedź! Bo ci się na złość wszystkie na raz zaczniemy śnić i co zrobisz kochana ;D

przyznam się, że próbowałam dzisiaj zrobić te lampiony z linka Sergi, ale... parafiny starczyło mi tylko na dwie ścianki :laugh2: musze rozgrzać ja jeszcze raz i inaczej podzielić, ale przynam się Wam, że jakoś mi zapal przeszedł i chyba drugie podejście będzie już jutro :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Zaledwie dwa dni nie zaglądalam a tu takie wiadomości:-) Kolejna mala księżniczka powiększyla grono grudniowych dzieciaczkow :-) Ciekawe kiedy pojawi sie jakiś książe :-) Mamy juz 4 dziewczynki i kazda rodzona przez CC. :happy:

Powiem tak: obudziłam się rano i zapamiętałam, że śnił mi się laptop a na pulpicie migały dwa nicki. Dziwne to było, bo pierwszy raz śniło mi się coś związanego z BB ;) i teraz przeżyłam szok mały, bo wchodzę, po całym dniu i widzę - Tofika już z córcią :) i mnie zatkało, bo to był jeden z nicków ;p no i teraz powiem jakie to były :D
Tofika i Maxwell. No zobaczymy, czy ten sen coś prognozował... to by było moje pierwsze takie "coś", co by nie było w 50% się sprawdziło heheh :D
A teraz idę spokojnie zrobić kolację :)
Opisałam Wam sen, bo nie wiedzieć czemu mam silne przeświadczenie, że czkawka nie pozwoliłaby mi dziś zasnąć :d :-)

Jestem wieczorem, bez akcji rewelacji. Nasmażyłam M placków ziemniaczanych i teraz czekam aż wróci z pracy. Przyszła dziś nasza bryka! I nawet udało mi się ją samej zmotnować, poskładać do kupy i przejechać się po mieszkaniu! :-D Jest super, wygląda nawet lepiej niż na zdjęciach w sieci! Myślę, że Emilce będzie się superancko jeździć. :)

Emilka nie powinna okazać się jednak chłopcem, kilkakrotnie widziałam na własne oczy jej "serduszko" między nogami (dla mnie wygląda właśnie jak serduszko :D) i potwierdziło mi to kilku różnych lekarzy. Co jak co ale siusiaka na pewno tam nie ma :-D

Mła ja Ci powiem, że po kilku dniach mi ta herbatka zaczęła nawet smakować i dziś popijałam ją do kolacji z przyjemnością. :-)

No dziewczynki ekstremalne sny macie, jak nie koszmary to kosmate :D
I masowy ból głowy tym razem na forum.

Xxasienkaxx2 a jak to się przez cewnik poród indukuje?
Dorotar ja tak samo bym chciala z porodem, bo jak tak wody odejda, to podobno potem się gorzsej tak „na sucho” rodzi, a najgorzej jest jak się akcja sama nie rozkreca potem i musza dac Oksy.

Serge właśnie też myślałam o tych bombkach i masie solnej, ale na kiermasz na ochronke dla chorych dzieci u nas w miescie
Bombki ze wstążek jakoś do mnie nie przemawiają. W ten sam sposób robią ozdobne jaja wielkanocne i choinki. To wszystko na styropianie, te kształty są u nas na allegro do kupienia.
Choinek z makaronu robiliśmy na dziesiątki w szkole. Fajnie wychodzą i to z różnych kształtów.
I jeśli chodzi choinki, to swietnie wychodzą właśnie takie jak pisała asko. Miałam kiedyś gdzieś zdjęcia porobione moich wytworów, ale nie mogę znaleźć. Za to na necie znalazlam parę fajnych zdjęc podobnych choinek. Robiliśmy je albo z siana albo z sianka sizalowego.
ch.jpgchoinka.jpgLASEK.jpg

Z takich robionych ręcznie rzeczy bardzo fajnie wychodzą wszelakie ozdoby szyte z filcu, albo zdobione decoupagem drewniane gwiazdki serduszka, albo z pomalowanej masy solnej jak pisała Serge:
3serduszka3gwiazdeczki-1-masa-solna-gwiazdka-serce.jpganioly-i-figurki-106122_838673084.img.jpgbrazowo-rozowe-inne-masa-solna-wstazka-gwiazdka.jpgDSC01138.jpgDSC01227.JPG
Poszperam jeszcze w moich zasobach to możę Wam dostarcze jakichs pomysłów

Mła powiem Ci, ze mi nawet ulżyło jak mi powiedział, ze najpóźniej do 9tego grudnia. Jakoś jak już wiem kiedy najpóźniej będzie mała to mi się lepiej zrobiło.

Dagne, Maxwell będzie przeszczęśliwa :) a może właśnie już pracuje nad spełnieniem się Twojego snu :)

Freiya, narobiłaś mi ochoty na placki ziemniaczane hehe, chyba mi apetyt wraca, aż się boję patrzeć w stronę wagi :D

Chwilkę mnie tu nie było, a tu taka niespodzianka!!! Super!!!!
Dagne, żeby i ta druga część Ci się sprawdziła!!!Ale byłoby super:-):-) I wtedy faktycznie Martusia zrobiłaby prezent swojej starszej siostrzyczce, która ma jutro urodzinki:-D:tak:
Kota i jak - padł Mc'Donalds?
Rojku..mi moja ginka do 9-go grudnia wypisąła chorobowe;-)
Ja, podobnie jak sporo z Was, czekam teraz na House'a, Gesslerkę i potem nyny..a może kierunek porodówka?:-D

mamuki zaczynam powili pakowac sie do szpitalla, powiedzcie mi w co ubierzecie swoje dzieciaczki jak bedziecie wychodzic ze szpitala;))

reklama
Do góry