reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

reklama
gosia, jeśli można zamówic to ja też poproszę :D na 1, ewentualnie na 6-tego :-D

ruszyliśmy dzisiaj z białą armią- koniec taryfy ulgowej! Może to coś pomoże?

mamoOskarka normalnie takiego smaka mi zrobiłaś, że nie mogę usiedzieć w domu. Idę pod prysznic i po jamkies słodycze bo zwariuję normalnie!

agapa pech straszny- ale grunt, że nic poważniejszego się nie stało

27012701 tak, ja biorę dodatowo, bo po prenatalu, który miałam zażywać wszystko mi się w brzuchu przewracało. Gin powiedziała, żeby odstawić i brać tylko żelazo. Ostatnio nawet pytała się czy mam jeszcze czy nową recepte zapisać, więc chyba będę brać do końca ciąży

MamoOskarka, ale mnie teraz wystraszyłaś :szok: ja od początku ciąży miałam okropne skurcze, w 16-17 tyg nawet wylądowałam przez nie w szpitalu. od 7 tygodnia do ok. 19-20go brałam Duphaston 2x dziennie po 1 tabletce i 3x dziennie dopochwowo luteinę plus mega dawki magnezu 3x500mg dziennie. teraz już tylko witaminy, magnez, potas i 27012701 ostatnio własnie pogłebiła mi się anemia i lekarz dorzucił mi do zestawu żelazo, 1x dziennie.
mam nadzieję, że te wszystkie tabletki nie zaszkodzą Kubusiowi, bo jednak trochę ich jest :/

Cześć Babeczki :-)
Kto reflektuje kawusię? :-)
ciacho2.png

U mnie nocka dzisiaj lekko do kitu, ale... z własnej winy... :zawstydzona/y: Tak się objadłam na noc, że to aż grzech... Ale co poradzić, skoro upichciłam swoje ulubione danie? ;-) Zjadłam porcję, a później jeszcze dokładkę... Normalnie wstyd... :confused2::zawstydzona/y:

Kota co do obaw przed porodem, to ja się chyba najbardziej boję tego, jak się zacznie... Tydzień temu jak wylądowałam alarmowo w szpitalu na tym sprawdzaniu, to wszystko było strasznie przerażające zanim tam nie dotarliśmy, później jakaś taka byłam spokojna... Teraz myślę, że w "godzinie zero" będzie podobnie i przestaniemy się bać jak już zacznie się poród i skurcze w szpitalu, bo skupimy się na tym, żeby poszło sprawnie i będziemy myśleć o tym, że jeszcze chwila i Maluch się pojawi :tak: Już nie będzie czasu na zastanawianie się "jak to będzie...." ;-)

MamaOskarka zabiłabym babsztyla za coś takiego :wściekła/y: Całe szczęście, że byłaś w pogotowiu na właściwym miejscu i we właściwym czasie, to teraz odpowie kobieta tak, że jej w pięty pójdzie!

Agapa... jak pech to pech... :-:)crazy: Ale mam nadzieję, że Majeczka szybko dojdzie do siebie :tak: No i gratulacje, że z Wikusią tak super!

Gosia a dla mnie jaką datę przewidujesz? :-)

Kota przepraszam nie chciałam cię wystraszyć:-( Dlatego napisałam, że nie pamiętam jakie to były leki bo podawano mi je w szpitalu gdzie leżałam większość ciąży.

27012.. ja biorę Tardyferon Fol, to jest żelazo kwasem foliowym.

Sergi, na taką kawkę jak najbardziej:-) I to ciacho do niego też poproszę;-)

Ostatnia edycja:
Sergi, ja ZDECYDOWNIE poproszę taka kawę :tak:

Asienka się nie rozpakowała, ale ciśnienie ma już ok, wrzuciłam sms od niej do alarmowego wątku. A tak liczyłam na kolejnego maluszka :)

MamoOskarka, wiesz, no teraz już mój strach nic nie zmieni, będzie co ma być, lubię być uświadamiana, nawet po fakcie, więc jestem wdzięczna :) ja też biorę Tardyferon, mega różowe żelazo :)

Dzień doberek :)

Ja dziś od rana spędziłam czas w przychodni z moim dużym dzieckiem (czyli M :-D) bo od trzech tygodni dusi go strasznie kaszel w nocy i boli go gardło, byliśmy już raz u jednego lekarza, ale powiedział że nic mu nie jest i symuluje bo chce zwolnienie. A dziś się okazało, że ma coś takiego przewlekłego że musiał dostać antybiotyk i to w dodatku wcale nie najtańszy :crazy:

Co do tabletek to ja brałam przed ciążą i później do 12 tygodnia Duphaston, a teraz biorę cały czas Femibion 2 i od dwóch tygodni dostałam żelazo ale szczerze mówiąc to czasami zapominam o tej tabletce :zawstydzona/y:

Porodu nie boję się kompletnie, jakoś tak się nastawiłam, że po prostu trzeba to przejść i już. Boję się tylko, że przegapię kiedy się zacznie, że nie rozpoznam że to już!

I chciałabym się zapisać na listę albo na weekend albo na 30 - tak mi najlepiej pasuje :-D

Cześć babeczki!

Ja jestem w plecy z ostatnimi kilkunastoma stronami, wiec wybaczcie, alenie nadrobię. W każdym razie, widzę, że ilość rozpakowanych sie nie zmieniła...na co czekacie ??;-)

Wczoraj ogarniałam chatę po remoncie, a teraz mi dopiero Młody zasnął i idę sie ogarniac, bo na 14.00 wyczekiwana wizyta :-) Mam nadzieje, że usłyszę juz o jakims małym rozwarciu szyjki i poznam wagę dziecia:tak:

Wpadnę do Was popoludniu...póki co życze miłego dnia i jakiejś akcji porodowej dla dziewczyn, którym juz sie to należy;-)

reklama
Do góry