reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Dziewczyny czy skurcze przed porodem, to różnią się jakoś od twardniejącego brzucha?? Bo te moje twardnienia są juz coraz częstsze i silniejsze. Normalnie brzuch jak skała.. :szok:
Co do słodyczy, to ja od 8 miesiąca zauważyłam że mam na nie wielki apetyt, wcześniej jakoś mnie tak bardzo nie ciągnęlo.

Ja nie mam zbyt dobrych przykładów skorpionów, dlatego tez chciałabym dotrwać do 22.11, podobnie mam z koziorożcami, moja mama jest koziorożcem i siostrzenica, straszne egoistki i takie trochę twarde osoby, a mnie jako rybce (strasznej romantyczce i osobie ogólnie słabej) ciężko się z nimi porozumieć.

Ostatnia edycja:
reklama
znaki to tak naprawdę siła charakteru ale trzeba pamiętać że w głównej mierze usposobienie i wychowanie a także otoczenie w którym się żyje jest najważniejsze wiec dla mnie to nie ma różnicy nie ma takich samych dwuch skorpionów czy strzelców
mój ojciec jest skorpionem no powiem ciężko z nim wytrzymać a miałam kolegę z którym w szole się dogadywałam bez słów ze strzelcami też różnie straszne uparciuchy i mega wyzwanie dla rodziców wrodzone ADHD więc zależy od doświadczeń najważniejsze to zdrowe nasze dzieciaki

nastazja co do skurczy to ja już do tego doszłam twardnienir to też potrafie mieć że brzuch jak kamień ale to co mnie w nocy dopadło było innym odczuciem na dole tak mi twardniał brzuch i ciągnięcie w dół takie coraz dłuższe i silniejsze dziś rano cała obolała byłam teraz lepiej , to może coś tam i u ciebie zaczyna się dziać super dzieci niech się rodzą hi hi hi :-D

Ostatnia edycja:
Witajcie. Przeczytałam was ale nie mam siły pisać, cały dzień w rozjazdach i na nogach, ledwo żyję. Jutro z wami trochę pobędę, a teraz uciekam wziąść cieplutką kąpiel i odpoczywać.

Witam nową mamuśkę z nami.

IZI wszystkiego najlepszego Kochana.

Trzymajcie się.

Asienka, kurcze, czyli następna do rychłego wypakowania :) Nie martw się ciśnieniem, bardzo dobrze, że lekarz dba o Was i pilnuje sytuacji, poza tym maluszek już praktycznie donoszony, więc nie stresuj się, za chwilę będziesz go tuliła :) ale Ci zazdroszczę eh

ja właśnie skończyłam się obżerać lodami pomarańczowymi! bajka! :)

zastanawiam się tylko czy istnieje ryzyko że przez wysokie ciśnienie będę musiała mieć CC jak myślicie??

nastazja ja też jestem rybka, na zewnątrz niby twarda a w środku miękka klucha:p

Asienka - wydaje mi się, że jeżeli je ustabilizują i nie miałaś przed ciążą problemów z sercem itp, to możesz rodzić SN, bo jak miałaś jakieś kłopoty sercowe, to bankowo CC. Jak leżałam na patologi, to była i taka i taka dziewczyna. Jedna już raz rodziła przez cc (ułożenie pośladkowe), a teraz była z drugim w ciąży i leżała z powodu właśnie ciśnienia wysokiego - unormowali i miała wrócić za 2 tyg na poród SN. A druga miała problemy sercowe przed ciążą i miała odgórnie nakazane cc, więc przyjechała tylko na obserwację 2 dniową przed zabiegiem.

reklama
Do góry