reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Jaki materacyk kupiłaś? bo my z P mamy dylemat jaki najlepszy ?...

Może wy wiecie dziewczyny jaki materacyk najlepszy skład... ? gryczano-kokosowy niby polecaja ,ale nie czytałam nic dobrego o nich . ?

mamy gryczano-kokosowy właśnie. Nie wiem niestety jakiej jest firmy, bo wywaliłam już ulotkę, ale był dołączony do łóżeczka, taki pakiet.
przed zakupem zrobiliśmy wywiad wśród dzieciatych znajomych i wszyscy nam bardzo polecali właśnie takie kokosowo-gryczane materacyki, mam nadzieję, że się u nas też sprawdzi.

dzięki Wam zerknęłam na moje witaminy, jednak się nie obejdzie bez kupna jeszcze jednego opakowania, eh..

reklama
oluchna termin mam na 8 grudnia :-) ale mam nadzieję że urodzę wcześniej :-)

A co do materacyka to my kupiliśmy pianka gryka kokos z wyglądu ok ale jak się spiszę to zobaczymy z czasem :-)

żabcia-
To tak samo jak ja te terminy są porozrzucane... tak ! a maluch ile ważył ci na ost. wizycie i kiedy miałaś?
Też liczę na wcześniej nie wiem czemu ?

Hm ... w sklepie też nam go polecała babka tylko jak to babki patrzą tylko czy się kasa zgadza i sprzedać,ale może też go kupimy? No nie wiem ?

kota- ja już tyle się naczytałam itd... i właśnie na necie nie zbyt je polecają tylko czemu... polecają bardziej te lateksowe i te... jak one się nazywały zapomniałam w każdym bądź razie te materacyki są w szpitalach. Dzieci w inkubatorkach je nawet mają... cena takiego ok 300 zł ?! i nie wiem co robić?

Ostatnia edycja:
sergee dzieki za link do super bloga :) ja jestem ciemna masa jeśli chodzi o pieczenie, ale juz jakies sernikowo-babkowe debiuty przerabiałam i chyba mnie to pieczenie kręci, więc chetnie skorzystam z pomysłów autorki bloga :) POWODZENIA na rozmowie z najemcą!!!

agapa trzymam kciuki za Twoja Wikusię, musicie byc dzielne i ona i TY! Bedzie dobrze!

Scholastyka i tak jesteś mega dzielna babeczka, ze do tej pory wytrzymałas na pelnych obrotach w pracy, teraz czas na odpoczynek i przygotowanie do porodu :)

Kota Twój M. sie chyba wystraszył tej nocnej akcji, ze dzis tak ruszył z pożądkami...może i dobrze, niech faceci poczują jaki to cięzki kawałek chleba..hahaha...żartuje oczywiscie, ale fajnie, że możesz na niego liczyc w 100% w każdej dziedzinie! Mój Małż tez ostatnio próbował mnie podtrzymywać i odtransportować na łózko jak mi sie mega skurczybyk w pachwinie poajawił, chwycił mnie delikatnie, a ja tez do niego teksetm, ze ma spieprzać i dac mi święty spokój...takie uroki bolów przedporodowych i porodowych z resztą też, ze nawet z najbardziej delikatnej i subtelnej kobietki wychodzi istny demon, który sie ze slowami nie liczy ;-)

maxwell bawcie się dobrze na dzisiejszej randce :)

Violett , bo jutro moge zapomnieć - całusy i wszystkiego dobrego dla Twojej Jubilatki :) Roczek to juz powazna sprawa i imprezka musi być , bawcie sie dobrze! :)

nikuss- głos oddany

agapa- trzymam mocno kciuki. Wikusia jest dzielną dziewczynką i na pewno, to dobrze zniesie. A ty kobieto tak się nie denerwuj i nie obwiniaj, bo jeszcze urodzisz.

U mnie dzisiaj był dzień zakupowy. Dla Karolci mam już wszystko. Dzisiaj dokupiłam jeszcze smoczki z Aventu, nożyczki do paznokci, kosmetyki, rajstopki białe i jeszcze termometr, dla siebie dokupiłam jeszcze jedną paczkę podkładów poporodowych. Brakuje mi jeszcze majtek, ale jutro już pewnie spakuję torbę do szpitala:-)

M miał składać dzisiaj łóżeczko, ale niestety musi iść wcześniej do roboty i z tego nici:-(

Ja jeszcze na pewno muszę dokupić to... tylko o czym jeszcze zapomniałam ? hm...

# sterylne gaziki
# spirytus 70 %
# sól fizjologiczna
# szczoteczka do włosów
#nożyczki
# aspirator do nosa
#PureLan lub AA Therapy Ja i Mama z lanolinÂą

A Łóżeczko mam już złożone jeszcze materacyk i pościel...

* Trzymamy kciuki za Wiktorie !

Ostatnia edycja:
Dzień dobry :)

Jakoś dzielnie znoszę ten weekend i czekam do jutra kiedy znów zostaniemy sami z M w spokoju ;)
Rano miałam strasznie niskie ciśnienie, 112/60, ale M zrobił mi słabej kawy, wstałam do teściów i skutecznie mi się podniosło ;-)
Całe szczęście przestało mnie dziś tak strasznie ciągnąć w krzyżu bo całą noc już nasłuchiwałam skurczybyków ;)

Widzę, że rozmawiacie o materacykach, my też mamy pianka-gryka-kokos i jest jeszcze w folii, ale może faktycznie trzeba byłoby go otworzyć? Dziś kupiłam pieluchy flanelowe i podstawowe kosmetyki dla Emilki, zostały mi jeszcze do kupienia koszule nocne, gruby kocyk i do odebrania paczka, którą zamówiłam w aptece (w tej paczce mam majtki poporodowe, wkładki itp.). Po niedzieli wezmę się wreszcie za pakowanie torby :)

W wątku na sygnale przekazałam informację od Agapy, biedna ona i biedna Wikusia, ale napisałam jej, że choć to trudne to niech postara się nie denerwować, to na pewno nie jest dobre dla maluszka.

Witam, tyle od wczoraj napisałyście.
agapa się razem z córcią, biedactwa.
SERGEE szrlotka wygląda niesamowicie i zapewne na następny weekend nakręcę mamę byśmy ją zrobiły, muszę z grubsza przejżeć tego bloga.
NIUKUSS widzę, że Twój mąż tak samo inteligentny jak mój, dziecko na ręku ze szpitala zabrać-buhaha. Mój to samo powiedział. Ech faceci i ich rozumki.
OLUNIA, ŻABCIA i ja też tak ja wy mam termin na 8 grudnia ale liczę na wcześniejszą akcję.
Ciężko was wszystkie nadrobić choć byłam wczoraj wieczorem

A u mnie noc ciężkawa, 3 pobudki na siusiu, zasypiałam ale do Amelki się budziłam bo coś też żle spała i od rana mówi, że ciągle ją coś boli, jak nie szyja to głowa i brzuch.
Od wczoraj miewam bóle jak na miesiączkę.
Od rana coś się robiło bo domek przez weekend na mojej główce bo mama wyjechała, dobrze że obiadek wczorajszy mam, ale mam zachciankę i zaraz naleśniki będę robić.
A i mam już łóżeczko złożone, tylko materac się wietrzy na tej mroźnej pogodzie. Zrobiłam focha "księżniczki" tak jak radziła MAMAOSKARKA i sama zaczełam znosić dziś sobie każdą część, wyczyściłam-Amelka bardzo najbardziej mi pomagała, kochana rybka, i poszłam zawołać K, że musi mi pomóc coś zrobić i zagoniłam go by mi pomógł skręcić. Ale i tak póżniej stwierdził, że jestem uparta i zawsze muszę na swoim postawić.
Dziewczyny dobry pomysł z zapróbowaniem zamocowaniem fotelika w aucie, nawet o tym nie myślałam.
A ja mam dziś dzień całuśny i dostaję takie niesamowite buziaczki od mojej córuni-ech sama słodycz.
No to biorę moją Kochaną pomocnicę do kuchni-bez niej przecież nie dam rady i lecimy naleśniczki robić-ZAPRASZAM KTO MA OCHOTĘ????
Zajrzę póżniej trzymajcie się.

cześć melduję się sobotnio,

Ankubator to miłej uroczystości życzę
MamaOskarka to wklej fotki jak ci się uda czekamy
Sergi powodzenia i czekamy na fotki z sesii uwielbiam oglądać:tak:
inka cześć i coraz bliżej wyjścia do domku ale sobie odpoczniesz za wszystkie czasy:laugh2:
Witaj:)pamietamy:)
te procenty co pisalas na watku wizytowym,to sila skurczu:)

a ja wyslaalm M do tesciow z Mlodym i teraz zabieram sioe za sprzatanie i przyf=gotowanie jedzonka na wieczorne urodzinki:)
Milego weekendu!!!!

Witam, tyle od wczoraj napisałyście.
agapa się razem z córcią, biedactwa.
SERGEE szrlotka wygląda niesamowicie i zapewne na następny weekend nakręcę mamę byśmy ją zrobiły, muszę z grubsza przejżeć tego bloga.
NIUKUSS widzę, że Twój mąż tak samo inteligentny jak mój, dziecko na ręku ze szpitala zabrać-buhaha. Mój to samo powiedział. Ech faceci i ich rozumki.
OLUNIA, ŻABCIA i ja też tak ja wy mam termin na 8 grudnia ale liczę na wcześniejszą akcję.
Ciężko was wszystkie nadrobić choć byłam wczoraj wieczorem

A u mnie noc ciężkawa, 3 pobudki na siusiu, zasypiałam ale do Amelki się budziłam bo coś też żle spała i od rana mówi, że ciągle ją coś boli, jak nie szyja to głowa i brzuch.
Od wczoraj miewam bóle jak na miesiączkę.
Od rana coś się robiło bo domek przez weekend na mojej główce bo mama wyjechała, dobrze że obiadek wczorajszy mam, ale mam zachciankę i zaraz naleśniki będę robić.
A i mam już łóżeczko złożone, tylko materac się wietrzy na tej mroźnej pogodzie. Zrobiłam focha "księżniczki" tak jak radziła MAMAOSKARKA i sama zaczełam znosić dziś sobie każdą część, wyczyściłam-Amelka bardzo najbardziej mi pomagała, kochana rybka, i poszłam zawołać K, że musi mi pomóc coś zrobić i zagoniłam go by mi pomógł skręcić. Ale i tak póżniej stwierdził, że jestem uparta i zawsze muszę na swoim postawić.
Dziewczyny dobry pomysł z zapróbowaniem zamocowaniem fotelika w aucie, nawet o tym nie myślałam.
A ja mam dziś dzień całuśny i dostaję takie niesamowite buziaczki od mojej córuni-ech sama słodycz.
No to biorę moją Kochaną pomocnicę do kuchni-bez niej przecież nie dam rady i lecimy naleśniczki robić-ZAPRASZAM KTO MA OCHOTĘ????
Zajrzę póżniej trzymajcie się.

Naleśniki !... ale zrobiłaś mi smaka ... lece robić .
Bo nie potrafię się oprzeć kurcze... ?!

reklama
Dziewczyny a ja z innej paki... pisałam już dziś, że czuję się taka wypompowana no i wpadłam na pomysł, żeby mąż zmierzył mi ciśnienie i :szok: takiego nigdy nie miałam!!! 109/49, i to co pół godz 3 razy mi mierzył i się waha w gorę i dół o 2... miałyście takie problemy?? co zrobić? kawa?

Do góry