reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Cześć! Ja dziś jak zwykle wstałam 5:40, zrobiłam A. herbatke z cytrynka do termosu, włączyłam mango :D i zasnełam:p wstałam po 10 i czułam sie zmulona bardzo, ale wzielam prysznic i ok. Dziisaj jak wstawałam z wyrka wydawało mi sie, ze moj brzuch jest sporo mniejszy niz wczoraj ?;| Nie wiem czy naprawde, czy poprostu dzidzia sie tak rozłozyła ze nie wystaje zabardzo:)
A noc miałam ok, ani kłucia żadnego ani nic:))

Ponownie prosze o głosiki, każdy może raz dziennie zagłosowac, bede bardzo wdzieczna!

Pieluszki.PL Strona główna
Monika Moim zdaniem, najwiekszym udogodnieniem dla każdej ciężaróweczki powinien być jej partner który w miare możliwości spełniał by jej i maluszka zachcianki :)

maxwell80- ja tez wyciagam mojego A. na listy do m:p szczegolnie ze bedzie to moja ostatania wizyta w kinie na długi czas:)

Ostatnia edycja:
reklama
oj znowu dziękuję z ciepłe przyjęcie:)

dziewczyny mam pytanie a może już to u siebie przerabiałyście, czy któraś z Was chce albo rodziła z zzo?
macie jakieś opinie, doświadczenia?
przyznam szczerze że mi się teraz taki poród właśnie szykuje ale już mam mieszane uczucia bo jeśli poród ma się przedłużyć z tego powodu....

Hej Kochane:)

Agapa kochana nie obwiniaj się. Najważniejsze że jesteście pod dobra opieką. Wszystko będzie dobrze. Buziaki dla Ciebie i dzielnej córeczki.

P zabrał Marike na spacer i zakupy więc ja się trochę nudze tym bardziej że leze ciągle.

Jutro robimy urodziny Mariki więc trochę jest roboty ale wszystkim zajmuje się P i moja mama.

No i pochwale się że mojej córeczce wyszedł kolejny zabek:) i tak jak z pierwszym wyszedł totalnie bezbolesnie i nas zaskoczył:)

Kota dobrze że to tylko skurcze przepowiadajace. Ja teraz po tych moich ciągłych skurczach wiem że ten poród będzie zupełnie inny niż pierwszy i że będzie bardzo bolało.

Witam oczywiście nowe mamy:) Fajnie że nas coraz więcej:)

Życzę miłej soboty. Buziaki

Ja jeszcze wróce na chwile do tematu foelikow dla dziecka, bo A. mnie wczoraj rozwalil:p Powiedział, ze przeciez fotelika nie musimy teraz kupowac, bo nie bedzie nam odrazu potrzebny, to pytam jak ma zamiar Lenke przewiezc ze szpitala do domu i odpowiedz była Wam chyba juz baaaardzo dobrze znana:D uwaga: NA REKACH!
:confused2:szkoda słów, faceci nie mysla wogle:D

Jeju jaka jestem zmulona cały dzień.
Mirabelka - ja kupię te witaminy, bo i tak mam jeszcze miesiąc, a gdyby Małej się pospieszyło, to przecież w trakcie karmienia też można łykać :)

mamaOskarka, tak, nie mogłam spać, obudziłam sie na siku i nad ranem zasnęłam, ale jakos mi to specjalnie nie przeszkadza, lubie czasem posiedziec sobie w nocy i podumać:-). Nad ranem za to śniła mi się cesarka, że mam ją w znieczuleniu ogólnym i nie moga mnie dobudzić.Tak sie starałam wybudzic z tej narkozy, ze w końcu naprawde się obudziłam. Koszmarnie się tym zmęczyłam.

agapa, bardzo Ci współczuję i córci szkoda, że musi tak cierpieć. Nie sądziłam, że sprawa aż tak jest poważna. Mocno trzymam kciuki za Wikusię.

witajcie dziewczyny,

ja w nocy też miałam alarmowe skurcze przepowiadające (choć wtedy wydawały się być porodowe) co 7 minut, na dodatek mały się tak boleśnie ułożył i strasznie mocno wierzgał, skulałam się z z łóżka na podłogę i z zegarkiem w ręce płakałam z bólu. Z bólu bycia kopaną po wnętrznościach, bo skurcze nie były tak tragicznie bolesne.. I najbardziej mnie wystraszyła bezradność M., próbował mnie podnieść, a ja rzucałam "kur*ami", że ma mnie nie dotykać, ale ostatecznie jakoś dowlókł mnie do łazienki, napuścił wody do wanny, pomoczyłam się trochę, a on biedny siedział i mydlił mi plecy i pytał, czy już ok :( jestem okrutna, że tak go skrzyczałam, ale na szczęście wszystko się uspokoiło, nawet bez nospy się obeszło, ale spać się bałam w nocy, bo byłam pewna, że zaraz się znów zacznie..

Agapa, trzymamy wszystkie mocno kciuki za Wiktorię!!! Oby lekarze szybko działali, a Ty kochana się nie obwiniaj, to był wypadek i nie miałaś na nic wpływu, nie gdybaj, tylko bądź przy córeczce. Na pewno wszystko będzie dobrze!!!

Scholastyka, dobrze, że już odpoczywasz w domku.

Mój M. dziś ma jakiś syndrom wicia gniazda chyba :) nie wiem, czy to po nocnej akcji, czy jak, ale od rana wszystko wodkurzał, umył podłogi tak dokładnie, że meble wysuwał na korytarz z pokoi i mył każdy zakamarek! hehe, cieszę się bardzo, bo ja bym już pewnie tak po łepkach umyła podłogi. Teraz mocuje śpiworek w foteliku samochodowym i zaraz idzie się uczyć zapinać go w samochodzie :) Jestem po prostu z niego dumna!

Dziewczyny, mam jeszcze materac mam zafoliowany w łóżeczku, dziś zrobiłam dziurki i kurcze on zdecydowanie potrzebuje wywietrzenia od sklepowego "aromatu", chyba go uwolnię od tej folii i przykryję jakimś normalnym prześcieradłem, żeby się nie kurzył.. W ogóle mam ochotę już uszykować całe łóżeczko, ale jakoś się powstrzymam, niech wszytko będzie rozłożone w ostatniej chwili, żeby maluszek miał świeżutko i czysto.

witam nową mamusię na grudniówkach :) pisz z nami często i dużo!

Jaki materacyk kupiłaś? bo my z P mamy dylemat jaki najlepszy ?...

Może wy wiecie dziewczyny jaki materacyk najlepszy skład... ? gryczano-kokosowy niby polecaja ,ale nie czytałam nic dobrego o nich . ?

reklama
oluchna termin mam na 8 grudnia :-) ale mam nadzieję że urodzę wcześniej :-)

A co do materacyka to my kupiliśmy pianka gryka kokos z wyglądu ok ale jak się spiszę to zobaczymy z czasem :-)

Do góry