reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Inka, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! Niech Cię szybko wypuszczą, a Aleksy niech się słucha Mamusi :)

Ostatnia edycja:
reklama
Chwilkę mnie nie było przy komputerze bo musiałam po córe do szkoły pojechać i widzę, że tutaj debata na temat uprzejmości.
Powiem Wam tak, moim zdaniem kasy pierwszeństwa w marketach to jakaś porażka:wściekła/y: W moim Tesco jest tylko jedna i wiecznie zamknięta. Raz mi się zdarzyło że weszłam bez kolejki bo miałam raptem 2 rzeczy do skasowania a ludzi przede mną sporo, to oberwało mi sie od klientów, że wciskam się bez kolejki. Jak odpowiedziałam że jestem w ciąży to usłyszałam od Pana pod krawatem, że on jest zmęczony po pracy a się bezczelnie nie wciska w kolejkę. Oczywiście reakcja kasjerki ŻADNA:crazy:
Natomiast ostatnio jak wracałam z poszpitalnej wizyty kontrolnej, udało mi sie usiąść w autobusie:szok:... ale na krótko... starsza Pani stanęła koło mnie komentując głośno, że co to teraz za młodzież, zero wychowania, bo ona stara schorowana musi stać a młodzież siedzi:wściekła/y:
No oczywiście ustąpiłam tej starszej schorowanej Pani, bo przecież po zakupach i ilości toreb widziałam, że się biedna kilka godzin musiała po targu biegać.

Byłam tak wściekła, że jak tylko nadarzała się okazja to ją trącałam demonstracyjnie moim mocno wypiętym brzuchem;-):tak:

Inka wszystkiego NAJ!!!

Witajcie moje kochane

Jestem nie wyspana jak cholera , jakis mialam dziwny sen i spalam tylko 3 godz:-(Rodzilam ,niby to szpital Praski niby Kasprzaka, ogólnie poród trwał szybko SN zabrali mi synka i go poszli mierzyc a mnie sama zostawili na tym fotelu (ala'samolot:wściekła/y:) siedzialam i czekalam na info ile wazy i ile ma cm ,pozniej przyszedl moj Tato z jakas duza kwota pieniedzy która dal lekarzowi i poloznej za to ze poród odbył sie bez komplikacji ,a i doddatkowo jeszcze rybke wedzona łososia,zajadali sie wszyscy w jakims malym pokoiku dla personelu razem z ALANEM:szok:a moj M czekał na mnie leżac na sali poporodwej na łozku dla pcejentek i grał w jakas gre na tel.:szok::-Da ja tak siedzialam i siedzialam na tym samolocie w piżamie z nogami do góry ( nie krwawilam i nic mie nie bolalo:baffled:) a co jest najsmieszniejsze ze pisalam sms do Agapy (ze urodzil sie maly tylko nie wiem ile ma cm i ile wazy)i zeby wam to przekazala na BB:-D:szok:i sie urwalo....poszlam na siusiu i tak po tym zasnac nie moglam:nerd:

Wczoraj mialam jechac z M do castoramy ale wzielismy sie za sprzatanie garazu , bo po remoncie tam nie bylo gdzie wejsc :no:chociaz juz moze wjezdzac i zostawiac auto w garazu,dzis pojedziemy do castoramki i moze kupie piankowe nalepki Kubusia puchatka na sciane:-)

Asienka
- kochana to juz koncóweczka ciazy, ja tez juz ledwo co zyje nic nie moge w domu zrobic bo zaraz a to wizadla a to podbrzusze mnie boli a jeszcze tyle pracy mnie czeka przed porodem:no:
Agapa- jak tylko otworzylam strone BB to pierwsze co spojrzalam "na sygnale":-D
Inka - Wszystkiego Najlepszego Kochana!!!
Nikuss- takze nie moge sie doczekac kiedy Salsik -wrzuci fotki swoich ksieżniczek i opisze swoj poród:-)
Papayka - ja tez boje sie strasszszzzznie porodu jak o tym pomysle to az mi ciary przechodza ,ale tez juz nie mam sily sie meczyc z tym brzucholem no i chce ujrzec juz syneczka:-)

Dopije kawke i ide sie szykowac milego dzionka :*

a ja jakos unikam tych kas pierwszeństwa, poniewaz głupio mi sie wpychac bez kolejki i boje sie ataku na moja osobe:p

DZIEWCZYNY! prosze o głosiki:

[h=3]Pomysłowa ciężarówka – opisz wymyślone przez siebie małe lub duże udogodnienie, które mogłoby być przydatne dla kobiety w ciąży.[/h] Monika Pieluszki.PL Strona główna

Inka wszystkiego najlepszego :-)

567.jpg

U mnie nocka minęła ciężko budziłam się co 3 h na siusiu, a do tego śniły mi się głupoty i też się przebudzałam =/
Nawet m się nie chce nic robić, a prasowania stos na mnie czeka i aż mnie to przeraża bo jakaś słaba dzisiaj jestem do tego strasznie bolą mnie biodra i ledwo co chodzę.
Uciekam poleżeć a później może nabiorę sił to się wezmę za robotę.

Miłego dnia
:-)

inka: Sto Lat! i spełnienia wszytskich marzeń!

papryka: mam to samo... chociaz ja - przynam sie wam szczerze- to najbardziej boję sie tego, że nie zorientuję się, że sie zaczęło :zawstydzona/y: i potem zamiast ze spokojem to bedziemy leciec jak wariaty do szpitala

asieńka: głowa do gory1 już bliżej niż dalej- za niedługo przejdzie!

kota: nie rób smaka! ja dzisiaj mam dzień na sok pomarańczowy ( w sam raz do drinków bezalko) a tak mi się nie chce z domu ruszać ;p po ginie sobie kupie ;p

Dziewczyny musze się Wam pochwalić: wczoraj dowiedzieliśmy się z M, ze naszym przyjaciołom też się udało i szykuje się kolejne maleństwo na lipiec! strasznie sie ciesze, bo w sumie wśród znajomych byliśmy pierwsi, a tak będzie z kim na podobne tematy porozmawiać :-):-)

Widzę, że nie tylko ja przed laboratorium czekam cierpliwie w kolejce, mimo że jest kilkoro młodych itd... a najlepsze to są te starsze panie, które stoją 10 min przed otwarciem przychodni przy klamce i "biegną" jak tylko pielęgniarka przekręci klucze :-D (sama widziałam, bo parkowałam akurat zaraz przed otwarciem), na bieganie po stopniach mają siłę, a potem siedząc lamęcą, jak to ich nie strzyka tu i tu ;p
A co do tesco, to mamy 2 kasy z pierwszeństwem, ale jedna tylko czynna, przy czym stoją przy niej obładowane wózki zazwyczaj, ale raz mi się zdarzyło, że przechodząc szukając wolnej kasy, pani z tej z pierwszeństwem mnie poprosiła i kazała takiej jakiejś Pani z obładowanym wózkiem wyjść z kolejki, bo to nie jest kasa gabarytowa ;) więc ta "Pani" fifa-rafa obrażona wycofała się ;p ale to tylko raz tak było, a w realu mnie jakiś młody mężczyzna przepuścił, a za to innym razem starszy dziadziu się przede mnie wepchał (miałam już rzeczy na taśmie).

Dziewczyny czy Wam też smakuje kwaśne??? :) od wczoraj jem kapustę z grochem, taaaką kwaśną, że aż usta pieką :D pychota :)

Dziewczyny, w wątku "Na sygnale" przeklepałam smsa od Salsika :)
Odpisałam jej, że jest dzielna i jesteśmy z niej dumne :) Jej problemy to z pewnością skutek znieczulenia. Napisałam też, że czekamy na fotki jeśli będzie miała ochotę podzielić się nimi :)

Jest już odpowiedź Salsika wyjaśniająca kwestię zdjęć....

Ostatnia edycja:
Inka właśnie zapomniałam 100 lat wszystkiego naj....:-D
Mła dzięki za info to napewno efekt osłabienia ale z dnia na dzień będzie lepiej
asieńka nie martw się możesz się wyżalić napewno też psyhika kiepska więc i te dolegliwości ci bardziej doskwierają ale pamiętaj że już jeden dzień bilżej do przyjazdu M
Phelania nie stresuj się snem teraz to już psycha zaczyna nam doskwierać tyle wrażeń więc wyluzuj się i nie stresuj smnami one nie mają nic wspólnego z rzeczywistością

reklama
Salsik- to przykre, że jeszcze nie wiedziałaś dziewczynek, ale nie martw się teraz już od zawsze będziesz mogła je oglądać i z nimi przebywać, w końcu to Twoje księżniczki :-)

Inka Wszystkiego najlepszego:-) 100 lat !!!!!

(szampan bezalkoholowy)
:-DDSC_0573.jpg

Ostatnia edycja:
Do góry