reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

Hej Dziewczynki! Codziennie Was czytalam:Dale niestety nic nie moglam odp.bo moja przegladarka int.nie nie pozwalala na to...dzis znalazlam i sciagnelam nowa. Nie jest to cud,ale moge pisac:D Tak samo jak Wy jestem przejeta Salsik i dziewczynkami-mam nadzieje,ze wszystko szybko i dobrze sie ulozy. Sciskam

reklama
Dzien Dobry Kochane:)

Bylam dzisiaj w szpitalu bo chcialam te KTG zrobic.....
mowie do Pani ze mam skierowanie bo mam wysokie cisnienie i chcialam zrobic a Pani mnie pyta czy ja zapisana jestem...ja mowie ze nie....a ona no to w poniedzialek na 12 bo jutro wolne i my nie robimy.....no czujecie klimat
ar45_fool.gif.gif

pojade tam po obiedzie raz jeszcze jak sie nie uda to na izbe przyjec pojde i na wymyslam ze sie zle czuje to moze mi zrobia tylko ze sie cykam ze mnie zostawia na oddziale
cf.gif

milego popoludnia zycze ;)

Ja jak widze w markecie kase pierwszenstwa to prosze wszystkich aby mnie przepuscili i szczerze nie obchodzi mnie ich zdanie na ten temat. Raz tylko facet jakis sie odezwal ze niby mloda, nie poczeka na swoja kolej to ja mu na to, ze to jest moja kolej a chyba ze on tez w ciąży to niech stanie przede mną!

Dziewczyny a macie juz wszystkie badania do szpitala??? Ja wczoraj mowie do mojego Gina ze nie mam zrobionych zadnych badan a on mi mowi zebym juz nie robila, ze w szpitalu mi zrobią.... No i w sumie tak mysle czy czekac spokojnie czy isc prywatnie i miec z glowy, bo jesli w szpitalu mieli by mi znowu robic to po co kluć sie podwojnie?:baffled:

Sosnowiczanka- a jakie badania do szpitala??ja miesiac temu robilam wszystkie a wczoraj bylam u Gina i dal mi tylko skierowanie na mocz i krew ale tylko dlatego ze mam cisnienie bardzo wysokie.....bo badania w szpitalu beda robili....takze nie rob prywatnie bo szkoda kasy no i podwójnie kuta bedziesz:baffled:

Sosnowiczanka - nie kumam... przecież po to jest lekarz prowadzący, który ma zlecić takie badania... co innego, jak akcja porodowa zacznie się nagle, to wiadomo, że można nie zdążyć odebrać wyników, ale normalnie powinno się mieć wymagane badania. Wtedy łatwiej pracować lekarzom w szpitalu i mają pewne rozeznanie jakie podejmować decyzje, a tak dodatkowo czekają na wyniki... chyba każdy szpital ma spis wymaganuch badań przy przyjęciu do porodu, może zapytaj w tym co zamierzasz rodzić?? :) u mnie to gr krwi, HBS, GBS i morfologia ostatnia. Natomiast nie potrzebują opisu ostatniego usg, bo robią, jeśli jest czas, chyba że główkę już widać :D

sosnowiczanka zgadzam się z dagne, Twoj lekarz prowadzący ma psi obowiązek skierować cie na badania, tymbardziej ze te ktore sa na koncu sa dosc wazne, jedynie w naglych rzypadkach porodow szpital robi, lub gdy musisz tam trafic wczesniej w przeciwnym razie musisz miec komplet dokumentow ze soba.

Ja własnie też tego nie pojmuję jak to jest z tymi badaniami, koło 30-tygodnia robi się Usg, a mój lekarz z racji tego że miałam w 31-szym robione w szpitalu, nie zlecił kolejnego hmmm.... dziwne, bo na wypisie jak byk pisze że wody płodowe na pograniczu normy:confused: Nie wiem czy to zależy od przychodni, czy od danego lekarza. Co prawda HBS miałam robiony ale w 18-tym tygodniu.

sosnowiczanka wiesz dziwne podejście ma ten twój lekarz bo u mnie muszę mieć badania ze sobą swoje chyba że poród alarmowy to co innego ale moja koleżanka mówiła mi wczoraj że choć miała wszystkie to i tak w szpitalu robili jej wszystko bo był na to czas???? więc nie wiem ????? ale ja bym prywatnie nie robiła szkoda kasy tylko powiedziała lekarzowi że chcę skierowanie nie ma prawa ci odmawiać i tyle u mnie wymaz konieczny karta ciąży ostanie usg gr. krwi i ostatni mocz i morfo

jeszcze masz trochę czasu ja bym go męczyła

ja mam już wszystko nie mam już żadnych skierować tylko czekam:-)

Witajcie moje kochane

Jestem nie wyspana jak cholera , jakis mialam dziwny sen i spalam tylko 3 godz:-(Rodzilam ,niby to szpital Praski niby Kasprzaka, ogólnie poród trwał szybko SN zabrali mi synka i go poszli mierzyc a mnie sama zostawili na tym fotelu (ala'samolot:wściekła/y:) siedzialam i czekalam na info ile wazy i ile ma cm ,pozniej przyszedl moj Tato z jakas duza kwota pieniedzy która dal lekarzowi i poloznej za to ze poród odbył sie bez komplikacji ,a i doddatkowo jeszcze rybke wedzona łososia,zajadali sie wszyscy w jakims malym pokoiku dla personelu razem z ALANEM:szok:a moj M czekał na mnie leżac na sali poporodwej na łozku dla pcejentek i grał w jakas gre na tel.:szok::-Da ja tak siedzialam i siedzialam na tym samolocie w piżamie z nogami do góry ( nie krwawilam i nic mie nie bolalo:baffled:) a co jest najsmieszniejsze ze pisalam sms do Agapy (ze urodzil sie maly tylko nie wiem ile ma cm i ile wazy)i zeby wam to przekazala na BB:-D:szok:i sie urwalo....poszlam na siusiu i tak po tym zasnac nie moglam:nerd:

Wczoraj mialam jechac z M do castoramy ale wzielismy sie za sprzatanie garazu , bo po remoncie tam nie bylo gdzie wejsc :no:chociaz juz moze wjezdzac i zostawiac auto w garazu,dzis pojedziemy do castoramki i moze kupie piankowe nalepki Kubusia puchatka na sciane:-)

Asienka
- kochana to juz koncóweczka ciazy, ja tez juz ledwo co zyje nic nie moge w domu zrobic bo zaraz a to wizadla a to podbrzusze mnie boli a jeszcze tyle pracy mnie czeka przed porodem:no:
Agapa- jak tylko otworzylam strone BB to pierwsze co spojrzalam "na sygnale":-D
Inka - Wszystkiego Najlepszego Kochana!!!
Nikuss- takze nie moge sie doczekac kiedy Salsik -wrzuci fotki swoich ksieżniczek i opisze swoj poród:-)
Papayka - ja tez boje sie strasszszzzznie porodu jak o tym pomysle to az mi ciary przechodza ,ale tez juz nie mam sily sie meczyc z tym brzucholem no i chce ujrzec juz syneczka:-)

Dopije kawke i ide sie szykowac milego dzionka :*

to rozumiem że będę pierwsza poinformowana:-D:-D:-D No chyba że się razem na porodówce spotkamy:-D

reklama
Ja jak widze w markecie kase pierwszenstwa to prosze wszystkich aby mnie przepuscili i szczerze nie obchodzi mnie ich zdanie na ten temat. Raz tylko facet jakis sie odezwal ze niby mloda, nie poczeka na swoja kolej to ja mu na to, ze to jest moja kolej a chyba ze on tez w ciąży to niech stanie przede mną!

co za palant! :angry: dobrze mu powiedziałaś! :tak:
ja w Ikei ostatnio wyminęłam całą masę ludzi, którzy stali do kasy pierwszeństwa i ustawiłam się z przodu. A za mną babeczka z maluchem w wózku :D ale kolejkowicze mieli miny hehe, ale nikt się ani słowem nie odezwał.

Do góry