reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Dziewczynki, ale te zdjęcia to na zamkniętym wątku? Bo swego czasu była niefajna sprawa ze zdjęciami - zboczeńcy je wykorzystywali, moze pasowałoby to na zamkniętym umieszczać?

A pełnia jest owszem jutro, ale często jest to taki okołopełniowy wysyp dzieciaków :) Ja jutro kończę 37. tydzień więc w zasadzie nie miałabym chyba nic przeciwko rozpakowaniu się :D Ale piątek i taka piekna data też może być :tak:

reklama
Na zamkniętym to mało realne... chodzi o to żebyśmy nie komentowały zdjęć w tym wątku, żeby nam rzaden śliczny maluszek nie umknął i każda szczęśliwa mama mogła się pochwalić swoją kruszynką.
Rojku a jaka to była sprawa z tymi zdjęciami?

Rojku myślę że najważniejsze to zachować rozsądek w dodawaniu zdjęć, czyli ABSOLUTNIE ŻADNYCH fotografii w negliżu :no: Ale myślę, że to każda Mama dobrze wie :tak:

Prośba o NIE KOMENTOWANIE wątku ze zdjęciami została dopisana, wydaje mi się, że to dobry pomysł i rozsądny :tak:

Ale wieści!!!
salsik abyś się bidulko nie namęczyła zbytnio:tak:

Ja dopiero teraz. Miałam gościa potem szybko wstawiłam kolejne pranie, rosołek, uspałam Maję i mam chwilkę dla siebie.

MamaOskarka wątek "na sygnale" juz niedługo stanie się naszym jednym z ulubionych wątków:)

Kota dziękuje za info o salsiku:)

Kurcze jak weszłam i zobaczyłam nowe wątki to przez chwilę pomyślałam że pomyliłam miesiące:) Ale jednak to juz listopad i zaczynamy się rozpakowywac:)

MamaOskarka a może będziesz sprzedawała te buciki? Zawsze jakieś pieniążki dodatkowe:) Ja bym chętnie kupiła takie:)

Inka super że wszystko Ok:)

Sergi ja teraz leżałam w szpitalu przez skracająca się szyjke i takie bóle miesiączkowe takie ciągle i lekarz mi powiedział że takie bóle właśnie mogą wskazywać na zaczynający się poród. Nie każda kobieta czuje właśnie takie bóle przerywane. Więc dlatego pod koniec ciąży trzeba bardzo uważać. A u Ciebie jeszcze ta biegunka. Może jednak to Ty będziesz następna:) Chociaż mam nadzieję że jeszcze trochę ponosisz dzidzie w brzuszku:)

Salsik a za Ciebie trzymam mocno kciuki:) Mam nadzieję że poród pójdzie gładko bez żadnych komplikacji a Twoje małe książniczki będą okazami zdrowia:)

Chyba muszę zabrać się za zakupy do szpitala i zacząć pakować torbę:)

wow! Salsiku trzymam kciuki za szybki poród, w końcu będzie podwójny, więc musisz byc dzielna!

No to teraz babeczki ruszymy z tematem porodów że hej!

Ja mam od wczoraj mega bolesne skurcze pachwin, nieustanny ucisk "w dół" i ból spojenia łonowego. Nie wiem jak naturalnie przebiega przygotowanie organizmu do porodu, bo mój pierwszy był wywoływany, więc to troche inna bajka, ale sądze, ze może już tez u mnie cos na rzeczy jest...ale równie dobrze takie bóle moge jeszcze miec przez miesiąc, chociaz chyba chciałabym urodzic do końca listopada...

Dziewczynki trzymam za Was wszystkie kciuki i bedę zaglądać czy są wieści od Salsika:-)

Rojku ja tez jestem takiego zdania jak Ty, jeśli chodzi o zdjecia maluszków na zamkniętym. Po necie śmiga masa zboczeńców, a nie chciałbym znaleźć zdjęcia swojego dziecka na jakiejś podejrzanej stronie, nie mówiąc juz o aferze z pedofilskimi profilami na Naszej Klasie (swego czasu było o tym głośno). Także ja tez zdjęcia swoich dzieci wolałabym umieszczać tylko na zamknietym, mają do niego dostęp osoby tylko z naszego grona, czyli zaufane, a w zasadzie nie sądze żeby kogoś innego powinno to interesować. Oczywiście to indywidualna kwestia każdej z nas, gdzie bedzie sobie zdjecia pokazywać.
Sergee to nie jest tak, że na tych profilach o których pisze wyżej były zdjęcia w neglizu, to były normalne zdjęcia dzieci w pełni ubranych, ale z masakrycznymi podpisami, nie mieściło sie to w głowie po prostu...

Ostatnia edycja:
Dokładnie nie pamiętam o co chodziło z tą aferą, ale to było coś z nk związane.

Wiecie co... tak siedzimy tutaj jak na szpilkach, ale wiecie to pierwszy poród - nie pamiętam, czy ma być CC czy SN, bo jak SN, to może trochę potrwać. Jakiś prowiant sobie przygotujcie, żebyście nie uschły przed monitorami :)

Violett dziękuję :* Dlatego właśnie bacznie obserwuję wszystko i zaczęłam sobie notować, jakie obserwacje mam każdego dnia, żeby wiedzieć co i jak się dzieje i jak szybko postępuje. Chciałabym jeszcze tak z 10 dni chociaż w dwupaku pobyć...

Klariss pomysł Twój i Rojku jest bardzo rozsądny i też byłabym za tym, żeby stworzyć galerię na zamkniętym. Nie szkodzi jednak mieć ją tez tutaj, jeśli któraś mama zechce dodać zdjęcie. Zawsze można dodać zdjęcie Maluszka i pozwolić ciotkom z BB nacieszyć oczy, a np. za dobę lub dwie je usunąć ;-)

reklama
Do góry