reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Też jestem ciekawa jak postępuje poród u naszej Salsik ale wydaje mi się, że teraz to chyba nie wypada do niej pisac i wypytawać, więc zostaje nam tylko uzbroić się w cierpliwość :)

A co do zdjęć... dziewczyny, przecież umieszczamy swoje nagie brzuszki i żadna się nie martwi, że ktoś je wykorzysta w niecnych celach

reklama
Ale tu ruch od rana ....:tak: Emocji co nie miara.
Ja co chwile siadam przed komputerem i patrze na BB czy przypadkiem nie ma wiesci ze Salsik jest juz po :-)
A zaraz musze sie zacząc zbierac do lekarza bo wizytę mam na 17. Jak wroce to pewnie bardzo dlugo będę was nadrabiać :-D

Sergee oczywiście że warto zaprezentować zdjęcie swojego "świeżonarodzonego" bobasa tu na forum głównym, ale właśnie nie przesadzać, że później wrzucają dziewczyny zdjęcia dzieci przy kompieli itd, to jest wg mnie nieodpowiedzialne... a jeśli chodzi o galerię zdjęc na zamkniętym( czyli w grupie" grudniówki 2011") to ja mam propozycje, ze każda z nas może stworzyc swój wątek i tam zamieszczać swoje zdjęcia, tak jakby każda z nas miała swój indywidualny folder z fotami, podpisamy wlasnym nickiem, podobnie mamy w grupie na majówkach i ten sposób sprawdził sie doskonale. Bo jak bedziemy wklejac wszystko w temacie, gdzie teraz juz wiele z nas wkleiło foty swoje i swoich rodzin, to bedzie bałagan i cięzko bedzie znależć np. jak zmieniło sie na przestrzeni pierwszego roczku dziecko poszczególnej grudniówki. Oczywiście decyzja jest Wasza dziewczyny...uznajcie czy Wam pasuje taka opcja.

A tu jeszcze link do dyskusji na temat pedofilii na NK, która była toczona tu na BB,
https://www.babyboom.pl/forum/album-rodzinny-f93/pedofilia-na-naszej-klasie-20889/

witajcie. dawno mnie tu nie było. Mam do was pytanie, jakie badania lekarz kazał wam zrobic pod koniec ciązy?

mi zalecił posiew tlenowy z pochwy i na przciwciala antyHCV, ( dodatkowo płatne, wyszło cos koło 60zł chyba) no i jeszcze próbę znieczulenia w szpitalu (50 zl) ale na tym jeszcze nie byłam ;)

Mari: mam nadzizeję, że wszytsko w porządku :)

pyszczek: trzymam kciuki!

co z Salsik??? Mam nadzieję, że wszystko w porządku! O matko! sluchajcie, az strach pomśleć że Grudniówki sie rozpakowują :szok::szok:

MamoOskarka: wrzuc potem zdjęcie bucików! :-)

A nas wczoraj połamało- chodziliśmy zgięci w pół, nawet chcieliśmy do szpitala jechać, ale jutro mam wizytę u gin, więc jak staram sie wytrzymać;p coraz częściej boli nas brzuszek- młody chyba schodzi coraz niżej

a co do zdjęć- dobry pomysł z tym wątkiem zamkniętym! az mi się zimno zrobiło jak pomyslalam, że ktos skopjuje sobie zdjęcia naszych maluszków i zrobi takie świństwo!:wściekła/y:

Ja mam od wczoraj mega bolesne skurcze pachwin, nieustanny ucisk "w dół" i ból spojenia łonowego. Nie wiem jak naturalnie przebiega przygotowanie organizmu do porodu,

ja tak mam od soboty :( jedynie wczoraj nie wzielam no spy i mam nadzieje ze dzis tez sie obejdzie bez, choc szczerze mowiac to bole miesiaczkowe mi sie nasilaja. mozliwe ze szyjka sie skraca, za tydzien wizyta, licze, ze bez problemu dotrwam, staram sie lezec kiedy tylko moge i nic nie dzwigam.

ale maly dostal czkawke :)

Żeście się rozpisały dziewczyny..chwilkę mnie nie było, a przybyło dobre 8 stron:szok:
Tofika, super wieści z wizyty!!Lenka rośnie jak an drożdżach:-)
Agapa, zgadzam się z MamąOskarka - raczej nie wypada pytać Salsik "co się dzieje", bo to niesamowicie denerwuje..z resztą, co Ci będę gadać, jak już sama jesteś wielokrotną mamusią..ja pamiętam, że się wkurzałam na eski, a tu bóle i w ogóle..

Dzięki dziewczyny, że mi dobrze życzycie:-);-)..też chętnie bym się "rozpakowała", ale wolę się nie nastawiać..jutro moja mama ma urodziny - mogłaby jej wnuczka zrobić prezent, co nie?:-D;-)

Wysłałam do Salsika smsa zaraz po tym, jak ona napisała do mnie, i jeszcze jednego jak zobaczyłam jaka burza na BB rozpętała się z jej powodu ;) Jestem pewna, że gdyby była na chodzie i miała do tego głowę, odpisałaby. A skoro nie odpisuje, znaczy się, że akcja idzie całą parą ;) Pozostaje nam tylko czekać niecierpliwie aż zostaniemy oficjalnymi ciotkami BB :)

Jeszcze nie czytałam o tym wykorzystywaniu zdjęć maluszków przez pedofila, ale jakoś nie mogę sobie wyobrazić, że można coś złego zrobić ze zdjęciem malucha w śpioszkach...

Ostatnia edycja:
reklama
Ale w sumie jakiś folder pt."Albumik" można też dać tu na ogólnym..jeśli któraś z dziewczyn nie będzie chciała wrzucać zdjęć na ogólnym, to może to zrobić na zamkniętym..myslę, że nie trzeba od razu zakładać najgorszych scenariuszy, no i jak któraś pisała - nie dawać zdjęć na ogólnym np.w negliżu, czy bobaska w wannie..

Do góry