reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2009

Czemu o nie:-D no mi robił bo powiedział, że chce wszystko dokładnie sprawdzić-miałam chyba szok wypisany na twarzy bo pierwszy raz miałam mieć takie usg ale mnie uspokajał.
mi tez robili usg...
ja bylam 6 tyg po porodzie..
teraz sie nie moge zebrc eby isc znow a musze przed nastepna @ zeby ie umowic na zakladanie wkladki...;/
male wreszcie mi zasnal zjadl magoczne 50ml;/ i usnal bidula...

dziewczyny zostalo mi 4 kg do wagi sprzed ciazy...a wygladam jakby jeszcze z 10 zstalo..jaki flak sie ze mnie zrobil;/

znacie jakies dobre i srednio drogie kosmetyki na ujedrnianie??

reklama
ja mialam takie usg robione 2 razy... na poczatku przy stwierdzeniu ciazy w 8 tyg a pozniej w 11 tyg i wtedy widzialam jak ladnie sobie dzidzia podskakuje i zazwyczaj czkawke miala! hehe
a onie dlatego ze nie za wiele funduszy mi zostalo a odlozylam 50 zł a jak robi usg to bierze 70zł a jesli by jeszcze cytologie sobie zazyczyl jak u ciebie to dodatkowe 30zł a na taki wydatek nie jestem w ogole przygotowana!:wściekła/y:

Cytologia po ciazy to moim zdaniem podstawa no ale jesli mialas zrobina w ciazy to moze ci nie zrobi:eek:mi jeszcze nie robil:no:a w ciazy tez nie mialam:no:przed ciaza owszem:tak:
Ja place za wizyte 100 zl,za cytologie 20 zl a usg dopochwowe na pierwszej wizycie po porodzie jest darmowe:tak:przeciez musi sprawdzic czy macica sie dobrze oczyscila.

Czy któraś z Was używa plastrów anty EVRA? Bo ja takie mam i może jeszcze któraś co by napisać jak się sprawdzały u Was:) Przypuszczam, że będę jedyna, no ale:p

ja używałam i bardzo je sobie chwaliłam!

czesc wszystkim
a ja chcialam sie zapisac do grudniowych mam....
przyszlam tu z innego forum i wydaje mi sie ze to jest bardziej sympatyczne.
nazywam sie Kamila mam 28 lat i mieszkam w Katowicach.... sama wychowuje moją juz prawie 2 miesieczna córę Zuzię...
czesc wszystkim mamą i cudownym grudniowym dzieciaczkom

witamy :tak:

mi sie przytulaski też bardziej podobają
ja biorę microgynon i mogę mieć 12 h spóźnienia tylko ja mam prawie ciągle okres i się zastanawiam czy to normalne:confused2:

ja tak miałam po Dianie... i się niestety nabawiłam ostrej anemii :confused2: krwawiłam (nie plamiłam) przez 40 dni. ginekolog mi przepisał tabletki na zatrzymanie krwawienia a Diana poszła do kosza.

Daniel spał wczoraj od 20:30 do 2:40 :szok: i to na cycu samym :szok: jestem z niego dumna :-)
tylko cholera od 3 dni nie zrobił mi kupki :no:

ja mam pytanie!
czy nic sie nie stania jak woda do kapieli z tym oilatum naleci do oczka to nic sie nie stanie dziecku!!!

i czy ktoras z was robila tak jak napisane jest dodatkowo ze mozna stosowac na nawilzona skore bezposrednie po czym splukac i wytrzec do sucha????

nie nic sie nie stanie..;-)jak kapalam to juz tyle razy nalecialo a nic sie nie stalo:)

a z tym drugim pytaniem to nie wiem o co chodzi:p

Nie przejmuj się. Mój na początku też dziwnie podchodził do tego, że na butle przechodze. A wiesz co go przekonało? Aleks płakał strasznie bo nie najadał się z cycka więc zawołałam mojego A, żeby małego popilnował zrobiłam mu mleczka w butli i nakarmiłam. Jaka była reakcja? Błogość na buzi synka:-) i natychmiastowy sen. Jak to zobaczył to uznał, że jednak po co męczyć go skoro cyca nie chce-tyle.:tak:
A jakiego mleka używasz? My zaczynaliśmy Bebiko a teraz NAN.
A no właśnie pytanie do mam, które używają NANa. Są u was duże opakowania po 600g? U mnie tak i kosztuje 18 zł(dla porównania 350g kosztuje u mnie 13zł)
no on widzial jak maly sie zachowuje jak jest najedzony ale to do niego nie przemawia bo sie uparl i ciagle tylko CYC I CYC, bo sie naczytal i polozna nagadala ze jak sie duzo przystawia ( pomimo ze jest malo mleka) to laktacja sie dostosowuje i sie robi wiecej mleka...ale to nie dziala bo jemu sie nie chce ciagnac...narazie troche odpuscil...i dajemy wiecej butli..ale ja chcialabym miec w cyckach tyle mleka zeby sie najadal bo jak mam tego mleka za malo to bez sensu..wole dawac butelke a zeby nie byl glodny...ach uparciuch ztego mojego K.

nie nic sie nie stanie..;-)jak kapalam to juz tyle razy nalecialo a nic sie nie stalo:)

a z tym drugim pytaniem to nie wiem o co chodzi:p

no on widzial jak maly sie zachowuje jak jest najedzony ale to do niego nie przemawia bo sie uparl i ciagle tylko CYC I CYC, bo sie naczytal i polozna nagadala ze jak sie duzo przystawia ( pomimo ze jest malo mleka) to laktacja sie dostosowuje i sie robi wiecej mleka...ale to nie dziala bo jemu sie nie chce ciagnac...narazie troche odpuscil...i dajemy wiecej butli..ale ja chcialabym miec w cyckach tyle mleka zeby sie najadal bo jak mam tego mleka za malo to bez sensu..wole dawac butelke a zeby nie byl glodny...ach uparciuch ztego mojego K.
Eh bo tak już jest z tymi facetami im mówić to łatwo ciekawe co by sami robili

Cytologia po ciazy to moim zdaniem podstawa no ale jesli mialas zrobina w ciazy to moze ci nie zrobi:eek:mi jeszcze nie robil:no:a w ciazy tez nie mialam:no:przed ciaza owszem:tak:
Ja place za wizyte 100 zl,za cytologie 20 zl a usg dopochwowe na pierwszej wizycie po porodzie jest darmowe:tak:przeciez musi sprawdzic czy macica sie dobrze oczyscila.

chyba nie u wszystkich jest darmowe!
musze wloski wysyszyc ogladnac 1sza milosc spakowac mala i zaprowadzic do mamy ehehehe...

reklama
Eh bo tak już jest z tymi facetami im mówić to łatwo ciekawe co by sami robili
wczoraj jak sie wkurzylam to zostawilam mu niecale 20 ml mleka odciagnietego mleka i powiedzialam : nakarm go tym i wyszlam....
no wlasnie tacy madrzy sa....ale moze troche spusci z tonu....teraz czyta mu bajki hehe:tak:

Do góry