reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

reklama
O ile mi wiadomo, na pierwsze dziecko jest 20 tygodni.

Tak jest 20 tygodni ale od 2010 sa jeszcze dodatkowe dwa, ktore przysługują także kobietom, ktore są wtedy(w 2010) w trakcie trwania urlopu macierzynskiego- czyli także nam grudniówkom. O te dwa dodatkowe tygodnie trzeba złozyc podabnie do pracodawcy, ale on nie ma prawa odmowic.

Witam Was Mamuśki:) A u mnie trochę płatków śniegu spadło rano a na tym poprzestało:( ale i tak zdążył mnie ten śnieg nastroić pozytywnie:)) Oj już dawno nie miałam tak dobrego samopoczucia:) jak tylko wyjrzałam przez okno natchnęło mnie i postanowiłam porządnie włosy ułożyć,zrobić piękny makijaż i ubrać się nie po domowemu hihih I teraz siedzę taka piękna przed Wami hihihi. Zaraz zrobię sobie kawkę i zjem pysznego pączusia:))) och jaka ja dziś jestem nie swoja,aż śpiewać mi się chcę jak skowronek na wiosnę:)))

Tak jest 20 tygodni ale od 2010 sa jeszcze dodatkowe dwa, ktore przysługują także kobietom, ktore są wtedy(w 2010) w trakcie trwania urlopu macierzynskiego- czyli także nam grudniówkom. O te dwa dodatkowe tygodnie trzeba złozyc podabnie do pracodawcy, ale on nie ma prawa odmowic.

no wlasnie o tych dodatkowych 2 tyg owilam ... gdzie jest napisane ze nam tez sie naleza ??

reklama
Do góry