reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Witam się i ja mały przysypia więc mogę chwilę usiąść i odsapnąć nabrać sił a czeka mnie dziś trochę pracy, pranie czyszczenie filtra w akwarium, odkurzanie i łazienka bo trochę ją zaniedbałam. Nadrobiłam wczorajsze posty, widzę że nie tylko my mamy problemy finansowe, u nas też jedna pensja no i może uda się załatwić płatny zasiłek na wychowawczym (pod warunkiem że znajdę nowego pracodawcę) dla mnie i jakoś to będzie.

reklama
echdziewczyny po co te klotnie?? ja raz napisalam o grupkach tu istniejacych i nadal sie tego trzymam,,, ale jakos nie przeszkadza mi to w pisaniu- po prostu nie ma sensu....... mam wieksze problemy...

daffi lacze sie w bolu ludzi bez kasy... wczoraj caly wieczor przeryczalam bo mamy nieciekawa sytuacje i w wakacje bedzie strasznie ciezko.... ech az mi sie myslec nie chce.... 1000 zl na zycie... - 500 na mieszkanie,... zostaje 500 -300 rachunki... i..... latwo obliczyc.,,,,, masakra jakas?:(

biedna ty! wspolczuje! ale wiesz ja ci pwoiem ze ten miesiac przezylam cudem! op oplaceniu zostalo nam na dzien 6 czerwca 200zl w portfelu i placz i rozpacz co dalej... ale dostalam maly zastrzyk gotowki bo jak kiedys juz pisalam mialam wypadek jak bylam mala i komornik sciaga z dluznika kase i dostalam 700zl co bardzo mnie ucieszylo!
jeszcze jutro rodzinne wplynie mi na konto wiec za sto pare zlotych pzrezyje do konca miesiaca.
mam nadzieje ze uda Ci sie jakos.. ja gdybym miala na pewno bym Ci pomogla bo wiem jak to jest jesc chleb z maslem i nie mic nic do tego!

jak Julcia??? Śpi mala?
tak chcialabys:)
julka ma okres buntu i wczesniej niz 21 nie pojdzie spac... wczoraj jakos kolo 21:20 chyba padla mi ale musialam ja ululac bo moj wspanialy maz nakarmil ja po kapieli i wlozyl do lozeczka... mala wyla jak syrena a ten w tv sie gapil a ja wazne sprawy zaltwaialam i musialam sobie przerwac niestety!
w ogole dzis nie bylo zadnej pobudki w nocy! cud! tylko po 23 jak szlam spac cos tam zajaknela sie wiec dalam jej smoczka i spala do rana dzieki czemu i ja pospalam dzis do 8:30:):):)

dziewczyny a ja mam takie pytanie z inne polki. Nie macie problemow z kregoslupem po ciazy?? Bo mnie to caly czas pobolewa,w nocy tez dlugo nie pospie na jednym boku bo boli:-(
ja nie mam problemow z kregoslupem tylko kolanami po ciazy no i wszedzie kosci mi strzelaja! kazdy ruch to strzelanie...
no i po porodzie cos mnie gdzie lopatka jest bolalo i jak za mocno obroce sie w prawa strone to boli straszliwie.. do tego zostaly mi problemy wrastania paznokci z ktorymi nie radze sobie.

Daffi ja życzyłam Ci SZCZĘŚCIA a nie kolejnego wypadku :no: Buziak dla Julci :*
wiem kochana ale czasem niestety tak jest...
mam nadzieje ze nadejda po tych burzliwych dniach tak samo sloneczne dni... ale nie ejden dzien tylko kilka co by sie zdazyc zrelaksowac przed kolejna burza.

o boze! wyobrazam soebie, ale do wesela na pewno sie zagoi!:)
a jak zdrowko?

wogole dziewczyny jaka patologia, wolalabym to napisac na zamknietym alle nie mam do niego dostepu :no:ale musze to napisac
pamietacie pisalam wam ze rodzice K nie sa razem i ze jego ojciec ma jakas laske i do tego jest alkoholikiem. taka chora sytacja ze oni sie ciagle kloce i on pomieszkuje raz u swojej mamy)babciK) a raz u tej kobity. ona ma 2 dzieci z roznymi facetami, i do tego zaszla w ciaze (chyba 2 (bo wczesniej poronila) z K ojcem! no masakra! wole sobie nie wyobrazac jakie to dziecko bedzie poszkodowane, bo K ojciec na pewno nie bedzie kochanym tatusiem a ciaza ta nie byla planowana, normlanie chore to jest!

Kasiuch juz ciut lepiej dzis ale sie okaze.. no w nocy nie kaszlala ale to furczenie slychac.
co do ojca K to masakra!
brak slow by cos tu pwoiedziec w ogole.

Witam się i na głównym:)
kopciuszku chciałam powiedzieć, że dotknęły mnie Twoje słowa. Pomimo że nic nie pisałam na priv to byłam przy Was myślami. Nawet mężowi mówiłam, że przykro mi, że nie pojawiasz się na forum:( A i na forum wspominałam, że żal, że z nami nie piszesz. Życzę dużo zdrówka Tobie i Twojej rodzinie, dzieciaczkom szczególnie. Nie mierz wszystkich jedną miarą. Mi czasami starczy czasu na nadrobienie, a jak siądę na drugi dzień to pojawiają się nowe info i zapominam połowę rzeczy, o których miałam napisać. To tyle mojego komentarza w tej kwestii.
daffi Julce też życzę dużo zdrówka.
I może przestańmy się kłócić i robić sobie wyrzuty, bo nam wszystkie nowe koleżanki pouciekają;)
fikusku u nas w rodzinie problemy z kręgosłupem są bardzo częste. Ja jak dłużej postoję to czuję to w krzyżu. Mąż mi każe wisieć na drążku:)
Znowu nie wiem co miałam napisać, chyba sobie kupię jakiś bilobil (to na pamięć jest prawda:)?
masz racje:)
397.png

dałam wczoraj vibrucol, dziś nurofen
doszłam do wniosku, że może mu moje mleko nie wystarcza

dziewczyny a czy to prawda ze Viburcol jest na recepte!?

my riwniez sie dolaczmy

ja sie witam i zalaczam zdjecie olka do paszportu:)
nie no bosko wyglada!
julka robi taka minke jak jakis dzieciaczek sie rozplacze i wtedy łapie taką ryfkę i buksa ze hej!
zacalowalabym go na tym zdjeciu!

A tak z innej beczki czy u was też jest taki problem z robieniem zakupów z dzieckiem w wózku(spacerówka) dopiero teraz zwróciłam uwagę do jak niewielu sklepów mogę wejść z wózkiem.To dla mnie wielkie utrudnienie bo zamiast kupować tam gdzie taniej czasem muszę kupić tam gdzie mogę wejść, SZOK:szok:

Kasiu to dzieci musza byc powazne na zdieciu do paszportu? bo moj jak widzi aparat to zaraz wielki usmiech:D:D
Swietnie Olek wyszedl:) fajna mina:)

jaką podkuweczkę zrobił, ale słodziak z niego nawet jak ma smutną minkę :-)
no wiec tlumacze:
Pan fotograf mial bardzo powazny glos, i jak zawolal: ALEKSANDER takim gruuubym glosem to olek tez spowaznial, i jak jeszcze dostal lapmpa po oczach to juz wogole nie wiedzial o co chodzi!:p
hehe

We dwoje+maluszek jest trochę łatwiej ale mamom samotnym na pewno jest ciężej i powinny być jakieś dodatkowe konkretne świadczenia dla nich.

A tak z innej beczki czy u was też jest taki problem z robieniem zakupów z dzieckiem w wózku(spacerówka) dopiero teraz zwróciłam uwagę do jak niewielu sklepów mogę wejść z wózkiem.To dla mnie wielkie utrudnienie bo zamiast kupować tam gdzie taniej czasem muszę kupić tam gdzie mogę wejść, SZOK:szok:

Też to mam:confused2: 3 mięsne na ulicy, a tylko do tego najdroższego mogę wjechać z wózkiem:baffled: do wszystkich jest po schodach w górę:baffled:

We dwoje+maluszek jest trochę łatwiej ale mamom samotnym na pewno jest ciężej i powinny być jakieś dodatkowe konkretne świadczenia dla nich.

dodtakowe swiadczenia??? z tyt samotnego wychowywania dziecka dostaje tylko 170 zl!!!! i twierdza ze dla samotnej matki starczy.

Kasiu to ja juz sie wcale nie dziwie dlaczego taka powazna minke zrobil:) dobrze ze sie nie rozplakal:)

Daffi no to ci sie udalo z tymi pieniedzmi:) mi moze laskawie zus wyplaci za 2 dodatkowe tyg macierzynskiego....ale szczerze mowiac to zaczynam w to watpic po tym jak prawie 2 mies latalam z podaniem i wiecznie bylo cos nie tak mimio ze baba napisala mi wzor i jak przychodzilam to zawesze cos jeszcze brakowalo tylko ze o tym wczesniej nie wspominala:/Moj tez ostatnio tak niespokojnie spi..i troche marudzi moze te zeby beda szly:)
te kosci to i mi strzelaja:D:D

a u mnie jest akurat ok :) tylko jeden sklep po schodach ale jest wjazd na wozki:) ale u mnie jest problem jak trzeba gdzies pojechac....mpk jezdza male,gdzie sa schody,malo kiedy niskopodlogowe.

reklama
dodtakowe swiadczenia??? z tyt samotnego wychowywania dziecka dostaje tylko 170 zl!!!! i twierdza ze dla samotnej matki starczy.
Właśnie dlatego napisałam że powinny być konkretne a nie marne 170zł. Dlaczego mówią że na dziecko w Domu Dziecka wydają przeszło 1000zł a samotnym mamom każą utrzymac maleństwo za 170zł???

Do góry