reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

Kopciuszku wogole sie nie przejmu nadrabianiem, jak nie masz czasu to trudno sie mowi i kropka:tak: Wazne, zebys byla z nami na biezaco. ;-)

Wiesz co moze i czasu by sie znalazło ale ten piepszony net mi na to nie pozwala:wściekła/y:normalnie nigdy nie wiem kiedy mnie rozlaczy a zeby podłaczyc to czekam i czekam:wściekła/y:teraz chwilowo jest poprawa ale znajac zycie to przechwale i zaraz znowu bedzie klapa:-(nawet nie moge napisac co i jak:-(
Mam nadzieje ze mi wybaczycie!

reklama
Heh ja ostatnio dwa dni pod rzad jadlam frytki, taka milam chcice:tak:

Nom, ale ja musze spelniac zachcianki raz dla corci raz dla synka, wiec roznorodnosc w moim menu jest :-) i to jaka:-D

Czy któraś z Was odczuwała może jakieś bóle w pośladku. Bo ja czasami nie mogę się pochylić, łapie mnie taki ból, że nawet mam problem, żeby się wyprostować czy ruszyć nogą. Tak jakby złapał mnie skurcz.

Ja tak miewam. I - jak pisała jutka - to ponoć dzidzia uciska na jakiś nerw.

mam wielką nadzieję, że pójdzie ze mną 11 sierpnia (przede wszystkim przez wzgląd na określenie płci)

Ja tez idę 11.08 i nie zamierzam brać chłopa, a potem będę mu wmawiać, ze dzidzia tyłem odwrócona i nic nie widać.

Kurcze jak to jakaś inna jestem:no: na 3d i 4d sie nie wybieram i plci tez nie chce znac czy ze mna jest cos nie tak:szok::baffled::sorry:

Ja tak samo.

Mam pytanie czy na wizycie u ginki bada się stan uzębienia?:p I kiedy piersi badają bo ja ostatnio badane miałam w lutym a zawsze jestem zdania, że częściej jest lepiej.

Mnie piersi nigdy nie badali!

Idę spać, bo dopiero nadrobiłam. Kolorowych snów na lewm boczku, najlepiej z podusią między nogami!

Kurcze jak to jakaś inna jestem:no: na 3d i 4d sie nie wybieram i plci tez nie chce znac czy ze mna jest cos nie tak:szok::baffled::sorry:

Ja plec chcialam poznac, ale 3d i 4d nie bawi mnie kompletnie. Dla mnie te dziciaczki wygladaja tak dziwnie, wole zwykle usg:zawstydzona/y:

ograniczacie w większym stopniu wysiłek fizyczny?? Bo ja gdy troszkę dłużej pochodzę np na zakupach- ale nie dzwigam to podbrzusze mnie boli a was? Bo troszkę mnie to martwi:-(
No napewno jakichs wygibasow cwiczeniowych nie robie, brzuszkow tez nie:-p. Ja lubie spacery i marsze i plywanie, to pobudza wszystkie miesnie i utrzymuje kondycje, z tym, ze po marszu brzuch twardnieje mi z dolu. Wszystko z umiarem wiec Paulus.

Ja zasypiam na lewym, ale i tak się budzę bardzo różnie, najczęściej na plecach.

Mam pytanie czy na wizycie u ginki bada się stan uzębienia?:p I kiedy piersi badają bo ja ostatnio badane miałam w lutym a zawsze jestem zdania, że częściej jest lepiej.

Nie slyszalam o sprawdzaniu stanu uzebienia na wizycie ginekologicznej, a i piersi nasze obecnie zmienione hormonalnie raczej srednio nadaja sie do badania. Jakakolwiek diagnoza bedzie nie do konca wiarygodna i pewnie zalecona do sprawdzenia po ciazy. Piersi badalam po skonczeniu karmienia Alka.

Piekne i cala jego reszta tez:tak:

Witam po weekendzie.
Kurcze zaczęły mnie ostatnio łapać nocne skurcze łydek- okropne to jest :crazy:. Trochę wcześnie, bo mówią, że to raczej w 3 trymestrze się zdarza, no ale widać wcześniej też. Zdarzyło się już 2 razy, ból masakra, na szczęście opanowałam, jak ten skurcz rozluźnić. No tylko co z tego, jak potem i tak czuję tą łydkę i znowu nie umiem zasnąć. Poszłam dzisiaj do szpitala do gina, bo kończą mi się recepty na Luteinę, więc wspomniałam mu przy okazji o tych skurczach i zalecił brać MAGNEZ B6. No więc wykupiłam go- mam nadzieję, że to pomoże, bo jak mam się tak męczyć jeszcze prawie 5 m-cy :baffled: :baffled::baffled:.
Wczoraj też mi się zdarzyło, że jak tak gwałtownie wstałam, to mnie zakłuło w brzuchu, ale z tego co wyczytałam, to się może zdarzać w 5 m-cu, bo to rozciągające się mięśnie brzucha. Echhhh na tyle rzeczy trzeba zwracać uwagę :eek:.
Maxi to podajmy sobie rece bo chyba tylko dwie cierpimy na skurcze lydek jak narazie. Ja przy Alku tez je mialam, a teraz pojawily sie wlasnie wczesniej, bo z miesiac temu. Nie wystepuja co noc i tez nauczylam sie je "zduszac w zarodku" nie mniej starsznie nieprzyjemna dolegliwosc:baffled:
Magnez powinien choc troche zlagodzic skurcze. Ja biore jak sobie przypomne.

Heh ja ostatnio dwa dni pod rzad jadlam frytki, taka milam chcice:tak:

Nom, ale ja musze spelniac zachcianki raz dla corci raz dla synka, wiec roznorodnosc w moim menu jest :-) i to jaka:-D
:-D:-D Dobre:laugh2: I tak trzymac;-)

Dziewuszki, dziekuje wam wszystkim za odpowiedzi w sprawie ulozenia. Przynajmniej mam jakis obraz "sytuacji ulozeniowej". Mam nadzieje, ze moja niunia poszaleje na dupci a potem ulozy sie jak nalezy.

Dobranoc!

Martuśka co do ułożenia to pamietam, ze Antoś sie przekręcił główką w dół w 36 tyg:tak: więc spokojnie, dużo mamy czasu:tak: Z reguły już w ósmym miesiącu dzieciaczki sa przygotowane do podrózy:-)

I ja dzisiaj mam wizyte u gina, zrobiłam badania i wszystko wskazuje na anemię:-( na obciążenie glukozą tez zrobiłam badania i na szczęście jest oki, a martwiłam sie, bo miałam omdlenia.

Mam tez cichą nadzieję, że maleństwo sie ułoży dobrze i że pookaże co tam chowa między nóżkami:-)

reklama
dzien dobry!
juz nie wyrabiam z ta moja bezsennoscia. polozylam sie spac o 1 a wyspana bylam juz o 4!zwariuje.
Rozalka wrocila juz z wakacji :-) i tak dlugo wytrzymala. teraz wisi mi na szyi i powtarza ze jestem kochana:-D.
Mam bardzo twardy brzuch i pobolewa mnie, wzielam cala nospe forte i za bardzo nie pomaga.

(...)Poszłam dzisiaj do szpitala do gina, bo kończą mi się recepty na Luteinę, więc wspomniałam mu przy okazji o tych skurczach i zalecił brać MAGNEZ B6 (...).
jeszcze luteina? robilas badanie poziomu progesteronu. bo od 14-tyg produkuje go lozysko, w dawce wystarczajacej na dalsze utrzymanie ciazy. ja bralam luteine az 6 na dobe od poczatku do 16tyg.

Do góry