reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

wydaje mi sie ze ta podusia akurat bedzie dobra i do karmienia piersia i do butli wiec luzik :D ale faktycznie ja zakupy dla dziecka bede robila pozniej ...
Nooo to akurat tak i sama się zastanawiam, ale chodziło mi o ogół do karmienia, bo ja nie dość, ze się dowiedziałam, ze nie bede karmiła tydzień przed porodem (pediatra mnie traczyła oświecić, że leki które zarzywam wydawane razem z mlekiem będa jeszcze gorsze niż brane w ciąży) i musiałam zorganizować wyprzedaż posezonową artykułów do karmienia :wściekła/y:

reklama
Ja mam podobnie, tymbardziej, że Patryk bedzie miał 2 latka i czasami jeszcze budzi się w nocy z płaczem i chce by go utulić, czasami dać pić. Koleżanka mnie pocieszyła i mówi, ze jej dziecko nie budzi starszaka, że jakoś się wyłączają i nie budza nawzajem, a różnica jest też ok 2 latka międszy nimi :-) Boję się najbardziej nocek małża, bo tak mam komfort, że po prostu w razie co jest, a jak jestem sama to już nie bedzie tak komfortowo.. Ale co tam damy rade! Pomyślcie co mają powiedzieć mamy bliźniaków!!!!!! Wielki szacun dla Was!!
Aa ja sie obawiam, ze starszy bedzie zazdrosny...

Wyszłam na chwilę z domu po zakupy, żar leje się z nieba a duszno że nie ma czym oddychać oj czeka mnie dziś ciężki dzień nie lubię takiej pogody... czuję się jak ugotowana...
Wieczorem standardowo burza...

Nooo to akurat tak i sama się zastanawiam, ale chodziło mi o ogół do karmienia, bo ja nie dość, ze się dowiedziałam, ze nie bede karmiła tydzień przed porodem (pediatra mnie traczyła oświecić, że leki które zarzywam wydawane razem z mlekiem będa jeszcze gorsze niż brane w ciąży) i musiałam zorganizować wyprzedaż posezonową artykułów do karmienia :wściekła/y:

nie no rzeczy do karmienia to na 100% po porodzie jedynie co to 2 butelki kupie wczesniej na zasadzie "w razie czego" ale laktatory i inne bajery dopiero jak sie okaze ze moge karmic !!! kolezanka ze szpitala przyniosla ospe i po tygodniu bylo po karmieniu ... tak wic roznie z tym jest ...
ale wiekszosc "betow" czyli posciele, poduchy i inne bajerki kupie tak na wysokosci jesieni :D narazie to spisuje tylko co mam kupic i mniej wiecej ile mnie to bedzie kosztowalo ... plik "zakupy dla maluszka" opiewa juz na sumke bliska 3000 zl a jeszcze niewiele w tym jest wpisane !!

MEA hmm tutaj Ci tej ksiazki nie wysle bo nie moge dodac zalacznika.. wyslij mi Twojego maila normalnie to Ci przez poczte posle ;p

wydaje mi sie ze ta podusia akurat bedzie dobra i do karmienia piersia i do butli wiec luzik :D ale faktycznie ja zakupy dla dziecka bede robila pozniej ...

Mnie też podusia się podoba, wydaje się bardzo poręczna i wygodna.

Z zakupami też się wstrzymuję, narazie mam allegro i oglądam, oglądam i oglądam:-)

Mnie też podusia się podoba, wydaje się bardzo poręczna i wygodna.

Z zakupami też się wstrzymuję, narazie mam allegro i oglądam, oglądam i oglądam:-)
Ja kupiłam przed porodem na allegro mnóstwo art higienicznych jak np. gaziki leko, podkłady poporodowe, jednorazowe maty do przewijania, woreczki na pieluszki etc i przyznam, to było dobre posunięcie bo wyszło taniej i bez latania później po takie detale, które były potrzebne od 1 dnia!

Acha i jeszcze kupiłam 2 paczki pieluszek tych najmniejszych i się okazało, ze Ptyk w nie nie wchodzi hehe więc teraz i te kupię po porodzie ;-)

Ostatnia edycja:
Z tym spaniem, to świeta racja, ja co prawda od poczatku odkładałam małego i spał w łóżeczku ale jak miał kolki to nauczył sie usupiania na rekach. Jak miał 3 mce, to zastosowałam porade Tracy Hogg i w 7 dni nauczyłam dziecko samodzielnego spania, od tamtej pory śpi i zasypia sam a ja mam spokój. Choć łatwo nie było, bo płakałam razem z nim, a za pierwszym razem odkładałam go 147 razy :szok: Jak miał rok, to już mówił dzicia aa i szedł do łóżeczka spać :-) to sie nazywa wygoda!

Taak, o tym samym wcześniej pisałam, u nas az tak drastycznie nie było ale rady sa naprade super i u każdej mamusi, która sie do nich zastosowała sprawdziły sie w 100%.

A co do Antosia to mam obawy poodobne do twoich Joanna bo nei wiem jak dam rade z dzieckiem rano zaprowadzać Antosia do przedszkola. No ale zobaczymy...

Z akcesoriami do karmienia można sie wstrzymać, to kwestia chwili, żeby je pozniej kupić:tak: No a różnie bywa, nie wszystko jesteśmy w stanie przewidzieć.
lepiej skupić sie na kupowaniu, pościeli, ubranek, pieluszek, kosmetyków itd.

Piszecie, ze tyle rzeczy juz macie:szok: w szoku jestem, ja nie mam kompletnie nic.... no ale pamietam przy pierwszej ciązy też szalałam i wszystko uzbierane juz miałam dużo wcześniej;-)

reklama
Z podusią wstrzymuję się z kupnem :tak: Kupie jak sie dzidzia urodzi :tak: Na poczatku po porodzie dużo łatwiej i wygodniej było mi karmić Antosia na leżąco.:happy:
Zakup takiej podusi trwa chwilkę, kwestia poczekania 2 dni po zamówieniu na allegro. A kazda z nas będzie wiedziała jak jej wygodnie karmic.

Do góry