reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Witam:-)czytam i nie wiem czemu wy sie boicie wywolywania porodu:confused:jak dla mnie jest to super sposob:tak:nie ma sie czego bac.
KASIEKKRK fajnie ze maly wczoraj troche lepiej spal:-)mowie ci sprobuj z tymi co ja ci pisalam.Dobrze ze ja nie wiem co to znaczy brak kupy:-Dchociaz moja corcia byla przeciwienstwem Patryka,robila jedna na tydzien ale boli zadnych nie miala.
Ja mam tak po porodzie SN:-(
u góry jest strasznie twardy a na dole mieciutki flak!!! mam nadzieje ze to kiedys jakos sie wciagnie!!!

Wszystko sie wciagnie:tak:ja mam taki mieciutki ze zostala sama skora:tak:teraz musze pomyslec o pasie poporodowym;-)

reklama
wszystko pewnie zniose nawet jakbym miała z bólu po ścianach chodzić..
ale to czekanie jest gorsze od wszystkiego..

mi na lekką zgage pomagały migdały.. ale to musiałam sie nimi obżerać gdy tylko zgaga się pojawiła inaczej dupa blada...

pewnie ze dasz rade kazda z nas to przeszla nawet ja ktora sobie wczesniej tego nie wyobrazala po tych filmach z porodow w necie!! pragnelam cesarki a pewnie SN byl lepszy dla mnie..chwila bolu ale jak ulga pozniej..troche dupsko bolalo ale juz dzis nie wiem co to bol!

ok ja zmykam posprzatac troszke w domku:-)
trzymajcie sie a Ty Anoola, Ulenka i Allitka obyscie trafily na porodowke z szybkim porodem. Jak wejde dzis na BB to chce widziec w wiadomosciach ze szpitala ze rodzicie:tak:

pewnie ze dasz rade kazda z nas to przeszla nawet ja ktora sobie wczesniej tego nie wyobrazala po tych filmach z porodow w necie!! pragnelam cesarki a pewnie SN byl lepszy dla mnie..chwila bolu ale jak ulga pozniej..troche dupsko bolalo ale juz dzis nie wiem co to bol!

Moja bratowa ma porównanie:tak:pierwszy porod SN a teraz CC i mowi ze by wolala SN:tak:nie wiem czemu dziewczyny pisza ze chca miec CC z własnego wyboru:baffled:rana ja strasznie boli i ciagnie,zakaszlec nie moze.

ja z pasem jeszcze czekam. zaloze pierwszy raz jak 4tydz pologu sie skonczy. juz jedna tu pisala niepamietam kto ze zalozyla za szybko i dostala krwotoku! ja tego wole uniknac!

Ja najpierw musze sobie go kupic:-)i tez nie mam zamiaru go zakladac wczesniej niz po pologu:no:

Moja bratowa ma porównanie:tak:pierwszy porod SN a teraz CC i mowi ze by wolala SN:tak:nie wiem czemu dziewczyny pisza ze chca miec CC z własnego wyboru:baffled:rana ja strasznie boli i ciagnie,zakaszlec nie moze.

Ja najpierw musze sobie go kupic:-)i tez nie mam zamiaru go zakladac wczesniej niz po pologu:no:

pewnie:)
nie ma co ryzykowac a pozniej plakac ze moglo sie jednak jeszcze poczekac!! ja mam dosc szpitala i nie chce do niego wracac!! dzis tylko musze dotrzec tam po recepte na tabletki zasuszajace pokarm bo dzis moj gin dyzur ma. i juz nikt mnie tam nie zobaczy!!

Kopiuszku sprobuje na pwno tylko nie mam kogo wyslac do apteki mam wojne od wczoraj w domu i siedze zamknieta z malym laktatorem podgrzewaczem i sterta butelek w sypialni...

jaa mam brzuch nawet plaski ale kosci bodrowe mi sie rozeszly...;/

pewnie:)
nie ma co ryzykowac a pozniej plakac ze moglo sie jednak jeszcze poczekac!! ja mam dosc szpitala i nie chce do niego wracac!! dzis tylko musze dotrzec tam po recepte na tabletki zasuszajace pokarm bo dzis moj gin dyzur ma. i juz nikt mnie tam nie zobaczy!!

Ja jeszcze nawet nie odebralam wypisu:no::-Dno ale musze wyslac po niego meza.

witam z rana corcia mi zasypia na rece bo jest dzis jakas niespokojna ... karnitynka sie nie odzywa co mnie martwi !! no a ja sie musze zabrac za ogarniecie domu ... musze poprasowac ... troche sie tego w tydzien nazbieralo !!

reklama
u mnie podobnie Alanek obudzi sie o 1 i nie spa do 3 potem drzemka 2 godzinki i znowu pobudka o 5 i wojaze do 8
teray moj synek spi w najlepsze a ze ja w dzien spac nie umie to sie mecze
nie wiem co jest jak do tej pory budzil sie na karmienia zasypial przzy cycku i odkladalam go do lozeczka a teraz jak tylko wyczuje ze go odkladam to stawia na nogi caly dom
humoru przez to wsyzstko nie mam i taki ten nowy rok do niczego:-(

jakbym czytała o swoim Danielku... chyba czas poczytać mądre książki typu "Uśnij wreszcie"... :baffled:

Dziewczyny te po CC czy został Wam brzuszek? bo mnie jakbym była w 6 miesiacu i to nie jest sama rozciagnieta skóra tylko on jest taki twardy jaby nigdy nie miał zniknąć. czy ktos tez tak ma albo miał czy brzuchy po cc znikną kiedyś?;-(

ja mam jeszcze brzuszek a raczej flaka - tak mi zwisa że swojej blizny nie widzę :shocked2: i boję się, że ta naciągnięta skóra się nie wchłonie... :baffled:

Ja przewijam zazwyczaj po ale to tylko dlatego ze moj maly po jedzonku robi kupke:tak:jak przewinelam przed to i po tez musilam:-Dwiec zeby zaoszczedzic kasy i pampkow musze przewijac po.

mój też sadzi kupska praktycznie po każdym karmieniu także i z przewijaniem bywa rożnie - raz przed, raz po.

Do góry