reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

A u Was jak tam z zachowaniem tuż przed metą ?
Ja pamiętam, że w niedzielę kiedy to nie wiedziałam, że na następny dzień urodzę to robiłam wielkie plany na poniedziałek. Czyszczenie fotela, wymycie pluszaka takiego wielkiego i inne takie bajery. No ale plany poszły się ganiać bo w nocy odeszły wody a nad ranem urodziłam:-)

reklama
Czy znacznie zwiekszony apetyt moze byc obajwem nadchodzacego porodu? :rofl2:
przez ostatnie tygodnie mialam jadlowstret a od 2-3 dni moge jesc bez przerwy. Wszedzie czytam ze przed porodem apetyt sie zmniejsza ale kto wie... :-p

mnie się zwiększył. parę dni przed porodem zaczęłam jeść, ale ogólnie czułam się bardzo kiepsko.

A u mnie śnigu ni w ząb:wściekła/y:

Biedna Daffi...nich juz urodzi nooo

Georginia zazdroszczę Ci...ja po cc obolała chodziłam i dopiero teraz dobijam do formy...mam pytani: mała Ci śpi po nocach? mój żarlok budzi się co 2 godz i woła cyca - nie wspomnę już o jego przewijaniu (potrafi zapełnic piluchę:-D)

I ja witam:-)
Spałam ile wlezie i teraz jakoś funkcjonuję hehe...
Wczoraj bylismy zalegalizować naszego bąbla:rofl2:
zalatwiłam tez przy okazji studia, zdobyłam ukochane zaświadczenie do becikowego i sao becikowe też już załatwione:-)
Kasa bedzie dopiero po nowym roku...
Staramy się przestawić małego z trybu nocnego, ale jak narazie budzi się co 2 godz w nocy - jakiś sukces!
a no i pępowina mu odpadła w nocy:-D w końcu można go na brzuszku kłaść;-)

w nocy sobie uświadomiłam, że za tydzień święta:szok::szok:
masakra...nic nie mam!

Daffi niech rodzi szybko i wraca do nas:-)
Mojej Myszce jeszcze kikutek się trzyma, przemywam ładnie patyczkiem zamoczonym w roztworze, ale myślę, że tak za 2,3 dni odpadnie, w końcu jego czas a i tak mam wrażenie, że ledwo się trzyma.
Fajnie, że nockę przespałaś, u mnie jak pośpię 2 lub 3h to sukces:-):-)

A u mnie śnigu ni w ząb:wściekła/y:

Biedna Daffi...nich juz urodzi nooo

Georginia zazdroszczę Ci...ja po cc obolała chodziłam i dopiero teraz dobijam do formy...mam pytani: mała Ci śpi po nocach? mój żarlok budzi się co 2 godz i woła cyca - nie wspomnę już o jego przewijaniu (potrafi zapełnic piluchę:-D)
Ja miałam naturalny poród, chodziłam już 2h po porodzie. A co do Małej to budzi się często w nocy na jedzonko. Tak co 2 godzinki, rzadko co 3. No ale za dnia istny aniołek, wszystko porobię bo śpi ciągle z przerwą na karmienie, przewijanie:-)

Czy znacznie zwiekszony apetyt moze byc obajwem nadchodzacego porodu? :rofl2:
przez ostatnie tygodnie mialam jadlowstret a od 2-3 dni moge jesc bez przerwy. Wszedzie czytam ze przed porodem apetyt sie zmniejsza ale kto wie... :-p
ja mam jadlowstret ;/ niedobrze mi i wczoraj to zjadlam tylko dwie bulki przez caly dzien no i kilka orzeszkow ;)

reklama
Stukam się wodą niegazowaną w śnieżny dzionek:)
Domek posprzątany, całe pranie poprane łącznie z ubrankami Małej, okąpałam się, z paznokciami porobiłam, pomyłam podłogi, zaraz będę się na bóstwo robiła:) Jednym słowem weszłam w rytm i ze wszystkim pięknie sobie radzę gdy Mała śpi:) Ponadrabiam Was troszkę:)
stukam se herbatka, ale Ci fajowsko, tez chce tak :)

Do góry