reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
Dziewczynki wróciam. Ledwo siedzę a jeszcze kanapki im zrobić i położyć ich i siebie zaraz potem :-D

Musiałam wejść, bo jestem w szoku :szok:
W sali do której będzie chodził Jonasz są kulki i 2 zjeżdzalnie. No jeszcze takiej sali w żadnym przedszkolu nie widziałam. Tzn raz ale w prywatnym :-D

http://www.paulsadowski.com/birthday.asp

hahaha mam prawie 10.000 dni

Ostatnia edycja:
lubię tę maść, mąż mi wmasował w kark i plecki, takie uczucie chłodu a zarazem grzania :tak:kupił jeszcze krople do nosa homeopatyczne Euphorbium i Paracetamol - bardziej na ból głowy niż na spadek temperatury, bo w sumie mam tylko stan podgorączkowy. a teraz się raczę herbatką z miodem i cytryną i czekam na minimalne chociaż efekty w poprawie samopoczucia.

Dziewczynki wróciam. Ledwo siedzę a jeszcze kanapki im zrobić i położyć ich i siebie zaraz potem :-D

Musiałam wejść, bo jestem w szoku :szok:
W sali do której będzie chodził Jonasz są kulki i 2 zjeżdzalnie. No jeszcze takiej sali w żadnym przedszkolu nie widziałam. Tzn raz ale w prywatnym :-D

hoho, to będą się dzieciaki bawić :tak:

Witajcie!!

Dzisiaj sie kończy listopad i dałam rade zaciskac nogi do tego czasu, ale juz marze żeby Janek sie ruszył.

Jutro wizyta u ginekologa i pewnie dostane skierowanie do szpitala.
Ale się boje:szok:

no ja juz po rozmowie z wujkiem-pediatra, ktory ze tak powiem uratowal mi zycie..
wiec na pewno ja sie dostosuje do jego porad...

co do szczepionki na zoltaczke jaka podaja w szpitalu zaraz po urodzeniu tj. Eumag (czy jakos tak) rzeczywiscie zawiera rtec...
engerix jest wolny od tego skladnika, ale kwestia zakupienia go i podania po porodzie jest zalezna od tegoo czy szpital sie zgodzi podac szczepionke z "niewiadomego utrzymywania" bo one musza byc w stalej temeraturze,...
trzeba zapytac lekarza po prostu...

co do szczepien obowiazkowych..
to powiedzial ze jest zwolennikiem skojarzonych, ale tylko tych 5-cio skladnikowych, gdyz statystycznie maja najmniej dzialan ubocznych,
natomiat te 6-cio skladnikowe czesto powoduja efekty uboczne...

co do szczepien na rotawirusy to powiedzial zeby sie nawet nie zastanawiac..
i nalezy je podac do ukonczenia 6 miesiaca zycia...
w tym pierwsza dawka musi byc podana do konca 12 tygodnia zycia...
szczepienia na rotawirusy sa "zywe" doustne,..
i sa dwa rodzaje jedna 2-wu dawkowa i druga 3-y dawkowa....
on szczepi tymi dwudwakowymi gdyz maja takie same efekty a sa po prostu tansze...
i mowi ze te rotawirusy czesto powoduja drgawki wysokie goraczki i tym samym czeste pobyty w szpitalu...

pneumokoki mowi ze tez szczepic..ale niestety o to sie juz nie dowiedzialam wiecej gdyz wchdzil do kogos na wizyte...

Ależ się cicho zrobiło... Gdzie wszystkie wywiało? Myślałam że zasiądę do kompa i będę nadrabiać z pół godz a tu taki błogi spokój.
Ja juz zupełnie zgłupiałam z tymi szczepionkami... Nic nie wiem. No moze tylko tyle ze na dodatkowe szczepienia mnie nie stac;-)

no ja juz po rozmowie z wujkiem-pediatra, ktory ze tak powiem uratowal mi zycie..
wiec na pewno ja sie dostosuje do jego porad...

co do szczepionki na zoltaczke jaka podaja w szpitalu zaraz po urodzeniu tj. Eumag (czy jakos tak) rzeczywiscie zawiera rtec...
engerix jest wolny od tego skladnika, ale kwestia zakupienia go i podania po porodzie jest zalezna od tegoo czy szpital sie zgodzi podac szczepionke z "niewiadomego utrzymywania" bo one musza byc w stalej temeraturze,...
trzeba zapytac lekarza po prostu...

co do szczepien obowiazkowych..
to powiedzial ze jest zwolennikiem skojarzonych, ale tylko tych 5-cio skladnikowych, gdyz statystycznie maja najmniej dzialan ubocznych,
natomiat te 6-cio skladnikowe czesto powoduja efekty uboczne...

co do szczepien na rotawirusy to powiedzial zeby sie nawet nie zastanawiac..
i nalezy je podac do ukonczenia 6 miesiaca zycia...
w tym pierwsza dawka musi byc podana do konca 12 tygodnia zycia...
szczepienia na rotawirusy sa "zywe" doustne,..
i sa dwa rodzaje jedna 2-wu dawkowa i druga 3-y dawkowa....
on szczepi tymi dwudwakowymi gdyz maja takie same efekty a sa po prostu tansze...
i mowi ze te rotawirusy czesto powoduja drgawki wysokie goraczki i tym samym czeste pobyty w szpitalu...

pneumokoki mowi ze tez szczepic..ale niestety o to sie juz nie dowiedzialam wiecej gdyz wchdzil do kogos na wizyte...
ja słyszałam podobne opinie,wiec my zdecydowanie szczepimy :tak:

reklama
Do góry