reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
Daffi pamiętam jakaś afera była o NK:tak: Jakiegoś kolesia inny sądził, bo wstawił foto z przedszkola czy coś i on na nim był:szok: Toz kuźwa...

DZIEWCZYNY..
doczytałam w różnych artykułach.. że te zwolnienie / opieka ktora wystawiaja w szpitalu - max 14 dni/ - nalezy sie tylko MĘŻOWI..
partnerowi już nie.. :no:
wiec my nie mężatki mamy se same poradzic.. :yes:
paranoja..

niestety nie pierwszy taki przypadek ... jeszcze w kilku miejscach sie dowiesz ze mezowi sie nalezy ale "partnerowi" niekoniecznie ;(

bo to niby opieka nad żoną jest.. a nie nad dzieckiem.. :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
kretynizm!

tu juz to troche na paranoje zakrawa ale prawda jest taka ze zeby na dziecko dostac opieke to treba najpierw dziecko uznac !! a jak wychodzisz ze szpitala to tez jeszcze tego uznania nie masz !@! no chyba ze tak jak proponowaly dziewczyny - zrobic to wczesniej !!

A jak mieszkają razem i nie są małżeństwem, to może mieć gdzieś swoją dziewczynę? co to za różnica jak się nazywa i jak ma w papierach...

no niestety polskie prawo w wielu kwestiach nie uznaje konkubinatu ... tak dobrze ze do porodu rodzinnego was wpuszcza bo a noz jest zapis ze to ma byc maz ... a nie ojciec dziecka

a tak btw to jak wam beda w szpitalu zakladac karte to musicie podac kogo upowazniacie do otrzymywania informacji o swoim stanie zdrowia i stanie dziecka !! PODAJCIE WTEDY SWOICH FACETOW Z IMIENIA I NAZWISKA i zarzadajcie takiego wpisu bo inaczej tyatus nie bedzie mogl sie nic dowiedziec !!! tylko co najwyzej wasza rodzina - mama, rodzenstwo !!

odnośnie mąż / partner - jesteśmy w tej samej sytuacji... jak poszłam pierwszy raz do szpitala gdzie mam rodzić, to wyraźnie podałam w upoważnieniu - ojciec dziecka (no moja mamę po prawdzie też - na wszelki wypadek, cholera wie, co się będzie działo), mamy załatwione w USC wcześniej uznanie itd.
A mój uznał, ze jak nie dadzą na dziecko, no bo na żonę się należy, to w najgorszym wypadku weźmie urlop albo sam się rozchoruje :tak:

Fatalny dzień dzisiaj, dpiero teraz zebrałam się jako tako... najpierw gęsty śluz lekko z krwią (pewnie czop), poza tym cały dzień bóle, ale za mało żeby jechać, za dużo żeby normalnie funkjonować :-( tyle, że w zwiazku z samopoczuciem torbę spakowałam i może nie zdążę zapomnieć gdzie co mam ;-) ech marudzenie znowu mi się włącza, chyba też dojrzewam psychicznie do porodu ;-)
Mam nadzieję, ze u was lepiej... sądząc po ilości stron - wszystko w normie

reklama
Fatalny dzień dzisiaj, dpiero teraz zebrałam się jako tako... najpierw gęsty śluz lekko z krwią (pewnie czop), poza tym cały dzień bóle, ale za mało żeby jechać, za dużo żeby normalnie funkjonować :-( tyle, że w zwiazku z samopoczuciem torbę spakowałam i może nie zdążę zapomnieć gdzie co mam ;-) ech marudzenie znowu mi się włącza, chyba też dojrzewam psychicznie do porodu ;-)
Mam nadzieję, ze u was lepiej... sądząc po ilości stron - wszystko w normie

no to moze sie lada chwila cos zaczac !!!

Do góry