a dla mnie to cisniene twoje jest idealne jak ja mialam takie to kazdy na oddziale sie cieszyl ze dochodze do siebie ehahhahahja sobie właśnie zmierzyłam, chyba mam idealne ciśnienie 123/76 , puls 102
czyli można kaffffffffke rypnąc :-)
reklama
madziara-kr
Fanka BB :)
super :-) dzieki za infoJa juz smigam jak formula O cieciu juz dawno zapomialam ,jutro sciagniecie szwow.Nic mnie nie boli ,nic mnie nie ciagnie ....2 pierwsze dni po cc byly paskudne ....ale poznije juz z gorki
Kg ?? hymmm zeszlo juz ok 10,5 kg przy koncowce wazylam 73,5 kg ( przytylam 23,5 kg) teraz waze 63 kg .I z dnia na dzien waga leci w dol Jeszcze tylko aby pozbyc sie troche tej skory z brzucha ahahahha i z 3 kg jak zrzuce to juz bede wpelni szczesliwa bo moje 50 kg to bylo troche za malo !
Jeszcze sie czyszcze ale zwykle podpaski wystarczaja wiec nie musze nosic tych olbrzymich podkladow bleee !
Nocki znosze bardzo dobrze moje dziecie budzi sie srednia co 2 godziny na karmienie ,ale dzis w nocy wstalam tylko 3 razy do niego bo spal bardzo ladnie .
Jarek wstaje rowniez ( mamy dyzury ) wiec jestem wyspana i szczesliwa ( tylko smutno ze juz w brzuszku sie nic nie rusza )
ogolenie mysle ze porod przeszlam gladko i pierwsze dni z dzieckiem to sama rozkosz
jakbys miala jakies pomysly co sie przydalo a co kompletnie nie sprawdzilo podczas porodu napisz tez
madziara-kr
ja dzis mialam takie na kontroli lekarka powiedziala ze supera dla mnie to cisniene twoje jest idealne jak ja mialam takie to kazdy na oddziale sie cieszyl ze dochodze do siebie ehahhahah
nowamagdak
powiedzialabym ze NA GRANICY !! gin za dopuszczalne cisnienie uznaje 140/80 z naciskiem na dolne !!! kawke bym sobie jednak darowala ale martwic nie ma sie czym ... chyba ze jedynie tym tetnem !! powyzej 100 ja sie juz lekko mecze
ee tam, ja takie mam zazwyczaj i chyba takie ciśnienie jest dla mnie optymalne. A kawke to robie taką przeeeesłabą, z jednej łyżeczki rozpuszczalnej.. /przed ciążą standardowo 2,5-3 łyżeczek, kawa 3-4 x dziennie hohoh/ Kawke lubie z jakimś pączuszkiem wypić przy akompaniamencie Teleexpresu o 17 : 00 :-)
ale ta kobieta ( matka ) chorowala na cukrzyce ! wiec i dzidzia duza ahahhah
Duża to za delikatnie powiedziane
Asia Ty uważaj z tym smiganiem;-) oszczędzaj się, rana musi dobrze się zrosnąć;-)
Ciesze sie że czujesz sie dobrze:-) No i waga pięknie spadła:-)
A moje ciśnienie książkowe 110/70:-)
madziara-kr
hehe jakie zwyczaje jak angielska herbatkaee tam, ja takie mam zazwyczaj i chyba takie ciśnienie jest dla mnie optymalne. A kawke to robie taką przeeeesłabą, z jednej łyżeczki rozpuszczalnej.. /przed ciążą standardowo 2,5-3 łyżeczek, kawa 3-4 x dziennie hohoh/ Kawke lubie z jakimś pączuszkiem wypić przy akompaniamencie Teleexpresu o 17 : 00 :-)
cafe five o'clock
mea_osi
Mea, Agatka, Gabi i Mati
ee tam, ja takie mam zazwyczaj i chyba takie ciśnienie jest dla mnie optymalne. A kawke to robie taką przeeeesłabą, z jednej łyżeczki rozpuszczalnej.. /przed ciążą standardowo 2,5-3 łyżeczek, kawa 3-4 x dziennie hohoh/ Kawke lubie z jakimś pączuszkiem wypić przy akompaniamencie Teleexpresu o 17 : 00 :-)
eee to jest imitacja kawy taka mozna sobie pic
nowamagdak
Tutaj jakieś porady jak przygotować dzidzie na wyjście ze szpitala
W co ubrać noworodka
To nieprawda, że noworodkowi jest stale chłodno. On odczuwa temperaturę podobnie jak dorośli. Dlatego powinien być ubrany podobnie jak ty plus jedno dodatkowe okrycie. Przygotuj ubranka w wariancie ciepło–zimno. Gdy będzie chłodno – body z długimi rękawami, śpioszki, kaftanik (a na wyjątkowo zimny dzień dodatkowo sweterek). W nosidełku możesz jeszcze okryć dziecko kocykiem. Gdy lato dopisze – body z krótkimi rękawami, a do przykrycia lekki kocyk lub flanelowa pielucha. Bez względu na pogodę na główkę załóż dziecku bawełnianą czapeczkę.
Noworodek żegna się ze szpitalem
W przygotowaniu dziecka do drogi pomoże ci położna, ona też udzieli ostatnich rad i zaleceń. Ty postaraj się wcześniej nakarmić maleństwo i zmienić mu pieluszkę. Jeśli wydaje ci się, że jeszcze czegoś nie jesteś pewna, wykorzystaj szansę i zapytaj teraz o to. Razem z położną założycie maleństwu ubranko, które dla niego przygotowałaś, i można kierować się do wyjścia.
Noworodek pierwszy raz jedzie autem
Jeśli nie może odebrać was mąż, umów się wcześniej z kimś, kto będzie mógł zawieźć was do domu. W żadnym wypadku nie siadaj sama za kierownicą. Jesteś na to za słaba, a przede wszystkim bardzo potrzebuje cię teraz twoje maleństwo. Usiądź przy nim blisko, mów czule, pogłaskaj po rączce. To pozwoli zmniejszyć stres, który jest związany z podróżą. Jeśli będziecie jechać dłużej, maluszek pewnie zaśnie. Większość dzieci smacznie śpi w samochodzie. Jeśli maleństwo płacze, zrób przerwę na karmienie. Sprawdź, czy nie jest mu za gorąco. Może warto zrezygnować z kocyka, którym okryłaś fotelik. Uważaj na przeciągi.
Noworodek w domu
Zdejmij dziecku czapeczkę, sprawdź, jak wygląda sytuacja w pieluszce. Jeśli maleństwo jest spokojne lub śpi, odłóż je do łóżeczka lub połóż obok siebie w łóżku. Ty też potrzebujesz odpoczynku. Płaczącego maluszka przytul, ukołysz w ramionach. Ta bliskość pozwoli mu poczuć się pewniej w nowym miejscu. Bo choć wszystko wokół się zmieniło, mama jest ta sama, a to przecież dla niego najważniejsze.
Rady dla taty noworodka
Jedziesz do szpitala nie tylko po swoje dziecko, ale także po jego mamę. Nie zapomnij więc zabrać rzeczy również dla niej. Jeśli twoja żona pochłonięta myślami o dziecku nie przygotowała ich sobie wcześniej, lepiej spytaj, w czym chciałaby wrócić do domu. Gdybyś jednak musiał sam kompletować jej garderobę, pamiętaj, że kobieta po porodzie nie wraca od razu do rozmiarów sprzed ciąży. A w szpilkach może jej nie być wygodnie.
W co ubrać noworodka
To nieprawda, że noworodkowi jest stale chłodno. On odczuwa temperaturę podobnie jak dorośli. Dlatego powinien być ubrany podobnie jak ty plus jedno dodatkowe okrycie. Przygotuj ubranka w wariancie ciepło–zimno. Gdy będzie chłodno – body z długimi rękawami, śpioszki, kaftanik (a na wyjątkowo zimny dzień dodatkowo sweterek). W nosidełku możesz jeszcze okryć dziecko kocykiem. Gdy lato dopisze – body z krótkimi rękawami, a do przykrycia lekki kocyk lub flanelowa pielucha. Bez względu na pogodę na główkę załóż dziecku bawełnianą czapeczkę.
W przygotowaniu dziecka do drogi pomoże ci położna, ona też udzieli ostatnich rad i zaleceń. Ty postaraj się wcześniej nakarmić maleństwo i zmienić mu pieluszkę. Jeśli wydaje ci się, że jeszcze czegoś nie jesteś pewna, wykorzystaj szansę i zapytaj teraz o to. Razem z położną założycie maleństwu ubranko, które dla niego przygotowałaś, i można kierować się do wyjścia.
Jeśli nie może odebrać was mąż, umów się wcześniej z kimś, kto będzie mógł zawieźć was do domu. W żadnym wypadku nie siadaj sama za kierownicą. Jesteś na to za słaba, a przede wszystkim bardzo potrzebuje cię teraz twoje maleństwo. Usiądź przy nim blisko, mów czule, pogłaskaj po rączce. To pozwoli zmniejszyć stres, który jest związany z podróżą. Jeśli będziecie jechać dłużej, maluszek pewnie zaśnie. Większość dzieci smacznie śpi w samochodzie. Jeśli maleństwo płacze, zrób przerwę na karmienie. Sprawdź, czy nie jest mu za gorąco. Może warto zrezygnować z kocyka, którym okryłaś fotelik. Uważaj na przeciągi.
Noworodek w domu
Zdejmij dziecku czapeczkę, sprawdź, jak wygląda sytuacja w pieluszce. Jeśli maleństwo jest spokojne lub śpi, odłóż je do łóżeczka lub połóż obok siebie w łóżku. Ty też potrzebujesz odpoczynku. Płaczącego maluszka przytul, ukołysz w ramionach. Ta bliskość pozwoli mu poczuć się pewniej w nowym miejscu. Bo choć wszystko wokół się zmieniło, mama jest ta sama, a to przecież dla niego najważniejsze.
Rady dla taty noworodka
Jedziesz do szpitala nie tylko po swoje dziecko, ale także po jego mamę. Nie zapomnij więc zabrać rzeczy również dla niej. Jeśli twoja żona pochłonięta myślami o dziecku nie przygotowała ich sobie wcześniej, lepiej spytaj, w czym chciałaby wrócić do domu. Gdybyś jednak musiał sam kompletować jej garderobę, pamiętaj, że kobieta po porodzie nie wraca od razu do rozmiarów sprzed ciąży. A w szpilkach może jej nie być wygodnie.
nowamagdak
eee to jest imitacja kawy taka mozna sobie pic
no, to jest mniejsze zło heh. Najlepsza to jest taka świeżo zmielona że zapach w całym domu czuć ah ah. No ale nu nu nu! nu pagadi :-)
reklama
madziara-kr
chcialabym juz byc na tym etapie...Tutaj jakieś porady jak przygotować dzidzie na wyjście ze szpitala
W co ubrać noworodka
Noworodek w domu
Rady dla taty noworodka
najbardziej podoba mi sie 'Jedziesz do szpitala nie tylko po swoje dziecko, ale także po jego mamę.' to mozna o tym zapomniec ???