maarta100 mojej teściowej by się przydała lektura tej książki, bo ona twierdzi, że dziecko do 3 r.ż. nie ma rozumu i przez to nie można stosować żadnych reguł, nakazów, zakazów, bo nie zrozumie. No chore to, jak myślicie?
reklama
mea_osi
Mea, Agatka, Gabi i Mati
Gogana ja też sie z wieloma stwierdzeniami z ttej książki nei zgadzam.... I wszytsko dostosowuje się indywidualnie do dziecka.
Chodzi o punkt widzenia i spojrzenia na niemowlę, prostym językiem napisane jest co takie dziecko czuje...świat widziany oczami dziecka a jak się zrozumie dziecko i jego potrzeby to dużo łatwiej jest je później wychowywac
ja tez jestem zdania ze nic na sile !! dziecko ma swoj rytm i kazdy poradnik mimo ze cos tam RADZI to jednak pozostawia zawsze furtke zwana "indywidualnosc" !!! ja tez zamierzam wychowywac dzieciatko z jezykiem niemowlat ale bez przesady
mea_osi
Mea, Agatka, Gabi i Mati
a dzis kolejne 2 listopadowki rozpakowane !!
maarta100 mojej teściowej by się przydała lektura tej książki, bo ona twierdzi, że dziecko do 3 r.ż. nie ma rozumu i przez to nie można stosować żadnych reguł, nakazów, zakazów, bo nie zrozumie. No chore to, jak myślicie?
No chore.... najgorzej jak ktos sobie cos do głowy wbije i jest niereformowalny:-( kiedys nie przejmowano się psychiką i uczuciami dziecka.
Teraz fajnie jest bo sa różne poradniki, możemy sie z nimi zgadzac albo nie ale można sobie poczytać różne punkty widzenia na wychowanie dziecka, a czas wszystko pokaże- czy słusznie postepujemy czy tez nie;-)
Najwazniejsze, że książki typu jezyk niemowląt uswiadamiają rodziców, ze dziecko nalezy wychowywać od samego poczatku w kwestii spania,usypiania, wprowadzania regularnego rytmu dnia, kapieli, pierwszych zabaw itd.
a dzis kolejne 2 listopadowki rozpakowane !!
Szaleją Dziewczyny;-)
U mnie to juz w nawyk weszlo Zapodaje babybooma , czytam was a miedzy czasi musze sprawdzic listopadowki ....NO dziewczyny tepo narzucily nie ma coa dzis kolejne 2 listopadowki rozpakowane !!
Zobaczycie jak się będzie zbliżał grudzień co u nas się będzie działo...U mnie to juz w nawyk weszlo Zapodaje babybooma , czytam was a miedzy czasi musze sprawdzic listopadowki ....NO dziewczyny tepo narzucily nie ma co
A ja jutro jade na 3d !!!!!! Wlasnie se to uswiadomilam !!!!!!!!!!!!!!!Taz calkiem zapomialam hahahah ! NO nie moglam sobie jutro z rana przypomiec ???? Taz teraz to bede jak na szpilkach siedziec I w nocy nie bede mogla spac !
Szkoda ze juz ostatnie :-( No ale jeszcze u mojego gina se popodgladam maluszka na zwyklym usg !;-)
Szkoda ze juz ostatnie :-( No ale jeszcze u mojego gina se popodgladam maluszka na zwyklym usg !;-)
sylwik1987
Filipek
Mojej siostry koleżanka urodziła dzisiaj tydzień przed terminem, ale malutka jest jej dziewczynka- ma 49cm i niespełna 3 kg
reklama
mea_osi
Mea, Agatka, Gabi i Mati
U mnie to juz w nawyk weszlo Zapodaje babybooma , czytam was a miedzy czasi musze sprawdzic listopadowki ....NO dziewczyny tepo narzucily nie ma co
zauwazcie ze one wszystkie w terminie rodza !! 38 - 40 tc !!! ladnie