reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

Witajcie! Standardowo nie z rana, ale z popołudnia, ale dziś akurat to nie dlatego, że tyle spałam ;-) W sumie to spałam niewiele, bo się nakręciłam wieczorem i w nocy i praktycznie całą spędziłam rycząc jaka to ja głupia jestem. Ale to inna sprawa. Dziś rano byliśmy u położnej i wszystko jest super. Nadal nie tyję, Misiulka rośnie prawidłowo, cukier i żelazo w normie (cud! zrobili mi badania!) i tak dalej. No i najważniejsze - zostałam niemalże siłą zmuszona do zaszczepienia się przeciw grypie. Szwedzi wymyślili odgórne szczepienie wszystkich ciężarówek, na wszelkli wypadek. Owszem, niby można odmowić, ale patrzą na Ciebie jak na debilkę, która szkodzi dziecku i od razu jest gadka pouczająca jaka to nieodpowiedzialność, itp. Tak więc jestem zaszczepiona i czuję się słabo. Nigdy nie lubiłam szczepionek, a teraz wyjątkowo od razu czuję tą grypę w sobie. Cała połamana, ból gardła, zawroty głowy, co tylko można wymyślić. I nie pomaga autosugestia, że to ta nieprzespana noc na pewno... Mam nadzieję, że wieczorem będzie lepiej, bo do szkółki powinnam dotrzeć, a jakoś czarno to widzę.
Jeszcze Was nie nadgoniłam od wczorajszego wieczora, więc na szybko odpiszę na te kilka tekstów a potem będę czytać dalej.

Ja mam koniec od prawie 4 miesiąca :sad::sad::sad::sad::sad:

Współczuję Wam z całego serca. Wam - wszystkim, które mają szlaban od jakiegoś czasu... :-(

To nieciekawie... ale grunt ze cwiczenia pomagaja i miejmy nadzieje z obedzie sie bez kul :tak: Ja w kwesti cwiczen jest straaaaaaaasznym leniem i nudza mnie ale wiem ze pewne sytuacje moga bardzo zmienic punkt widzenia. Zobacze jak moje kokrzony zachowaja sie dzis w nocy

Wiesz, lenistwo lenistwem, ale jak nie jest się w stanie dotrzeć do ubikacji o własnych siłach to w człowieka wstępuje nowy duch i chcąc niechcąc wygina plecy, rzuca się w wodzie czy wreszcie kombinuje jak nie sikać gdy chce się sikać ;-)

Wy tak sobie rozmawiać o egzaminach na prawo jazdy, a ja właśnie sobie uświadomiłam, że swoje zdałam ponad 20 lat temu:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:
chyba muszę zmienić to forum na klub seniora :-:)-:)-:)-:)-(

To ja sie do tego klubu seniorow tez zapisze :). Prawo jazdy robilam 14 lat temu :) i Chyba jestem tu jedna z najstaszych :). Ale jak sie mlodo czuje !!!!!;-)

Zrobicie mi miejsce koło siebie? Prawko zrobione też 14 lat temu... Może nie jestem najstarsza, ale lat mi nie ubywa ;-(

reklama
Czesc Laski,
nadrobilam was troche, ale gaduly to wy jestescie okropne;-)

:-) no ja tak sobie chodze w blogiej nieswiadomosci - nie wiem jak moje zelazo, cukier, jakie ogolne wyniki badan krwi, ilosc wod plodowych, itp. Gdyby nie usg w polskiej klinice nie wiedzialbym zupelnie nic na temat stanu szyjki, wymiarow dziecka, (zaleczonego juz na szczescie) grzyba, itp. A zwazyli mnie tylko raz na pierwszej wizycie :sorry:
Ja tak zyje w blogiej nieswiadomosci juz druga ciaze (mieszkam w UK) i w sumie jestem chyba szczesciara, bo w srode ide na usg 34 tyg. Mialam schizy co do cukrzycy ciazowej, po tym jak jedna z moich lipcowek szczuplaczek wlasnie na taka zachorowala. Mam nadzieje, ze to srodowe usg rozwieje moje watpliwosci i podejzenia pani GP do malowodzia i wzrostu dzieciatka. Wazeniem to oni przestali sobie juz glowe zawracac. Z Alkiem bylam wazona co wizyte a teraz powiedziano mi, ze juz tego sie nie robi, chyba, ze tracisz mase ciala.

Dobra ! Ja sie wynurzam do ponad miesiaca z domu hahahah ! Ide do pobliskiego sklepu - ale rozrywka co nie ??? hahahah Wprost BOMBOWO !
Mam nadzieje ze pipka nie zacznie mnie bolec !:-D
No doczytalam, ze wrocilas i szczerze to przejal mnie bardziej fakt dziwagnia tych zakupow niz ewentualnego bolu krocza. Pierwsze chyba nasila drugie co? A moze ciagla pani za soba taki wozeczek jak starsze panie;-)

pewnie ze mozesz ... ja dzis wieczorem zrobie przelew pierwszy do jutki a jak przyjda jeszcze jakies pieniazki to przeleje drugi raz !!
Ja sobie zdalam sprawe z tego, ze przeciez nie mam konta w Polsce i wyslanie tych paru groszy stad jest kopletnie nieoplacalne, bo wiecej koszuje transfer:crazy: Jakies pomysly? Raczej nie bede sie prosic nikogo z rodziny o przelew, bo to za duzo podejzen z ich strony i za duzo tlumaczenia. Moze Jutka ma konto w UK to wtedy przelew moge zrobic juz. Mea wiesz cos na ten temat?

A wiecie co babka na szkole rodzenia powiedziala ze mamy nie przyjezdzac do szpitala ogolone bo wtedy skora jest podrazniona i moze sie wdac infekcja.

Mnie tak uczono podczas studiow, ale chyba powoli od tego odchodza. Tutaj nie goli sie wcale. Lewatywy tez sie nei robi. Ja osobiscie w dniu porodu wyczyscilam sie sama, bo w ubikacji na numer 2 bylam chyba z 5 razy. Mialam obsesje, ze porobie sie w trakcie parcia, ale nic a nic ze mnei nie wyszlo. U mnie organizm jak to jest napisane w madrych ksiazkach sam sie oczyscil:-p

Niom :tak: heheh niby zdajemy sobie sprawe że nie przespane noce itd ale wiadomo dla takiego cuda dla takiego skarbka zrobi się dosłownie wszystko.... nie bedziemy mialy juz czasu tak duzo pisac,,,, ale to i nadrabiania nie bedzie az tyle:-D hehe
:-D:laugh2: Poczekaj, poczekaj, nie mow hop. Przyjdzie czas, ze bedziesz miala dosc wstawania do takiego skarbka:-D;-)

Sorry za takie dziwne pytanie, ale pakuję torbę do szpitala i trafiłam na smoczuś co ginka dała. Smoczek też się do szpitala bierze? Nigdzie o tym nie czytałam.
Ja z doswiadczenia smoczka do szpitala bym nie brala. Dziecko nie umie ssac smoka na poczatku i trzeba mu go przytrzymywac. Wazniejsze ponadto jest to, zeby w pierwszej kolejnosci nauczylo sie ssac piers i prawidlowo chwytac brodawke. Smoczki faktycznie moga bardzo latwo zaburzyc ten mechanizm. Taka malizna z regoly tez spi wiecej, wiec po co ja od razu smokiem zatykac? U nas smoczek przy Alku pojawil sie dopiero po miesiacu i to taki aventowski prosty jak splaszczona brodawka sutkowa. W szpitalu tez wiecej bakterii dziecko smoczek wypluwa smok sie turlika i obiera bakteriami, gdzie go tam myc. Uwazam, ze to zbedny klopot.
Co do golenia to mój mnie raz tak zastrzelił, że teraz to ja go wole nie prosić o golenie.:eek:

''Kochanie może ja Ci tą Twoją pensetą powyrywam będzie na dłużej'' :eek:
:-) Ja penseta wyrywam boczki jak mam czas, a jak mam wene to depilatorem z koncwka do bikini. Po wzgorku i reszcie jade golarka od depilatora i mam takie wloski na milimetr. Zawsze zostawiam paseczek, plomyczek przez srodek Do calkowitego lysa sie nie gole, bo potem dostalabym wscieku z odrastajacymi wloskami:zawstydzona/y:

czesc dziewczyny a ja mam dola nic mi sie niechce chodze po mieszkaniu i poplakuje!wszystko mnie denerwuje a zwlaszcza moj facet

Zouza a moze ciepla kapiel, dobra ksiazka lub czasopismo, kubek kakao i juz ci bedzie lepiej. Do meza odezwij sie milo i mysl pozytywnie. Uszka do gory:tak:

witam
a mnie sie dzisiaja snił porod /za wszelka cene nie chciałam sie dac naciac choc połozna przekonwywała mnie ze to konieczne bo juz pekam i nacieła i wcale tak nie bolało:eek:
a nastepnie akcja porodowa sie zatrzymała bo ja nie umiałam przec dalej i połozna sie na mnie zezłosciła ze nie chcem przec i sobie poszła a ja musiałam isc za nia i ja prosic zeby mi dalej pomogła:oo2: po tym snie sie wybudziłam po czwartej i bolało mnie krocze ... chyba wychodza moje wszystkie obawy o ktorych głosno nie mowie ale po głowie chodza.

Oho zaczyna sie:cool2:

Wiecie co to dopiero 32 tydzien a ja myslałam ze pod koniec bede sie tak czula jak teraz ,,,,,,,, nic mi sie niechce ,,,,,,,, malowac mi sie niechce (chyba ze musze jak gdzies wychodze) .........obiadu robic mi sie niechce sprzatac mi sie niechce ......... doslownie nic takjiego lenia dostalam a i zaznaczam ze nie pracuje ani sie nie ucze ,......... ale takiego lenia dostac ehhh a jeszcze 2 miesiace.........kurna no........ jedynie co mi sie chce to na kompie posiedziec hehe ale to tez sie robi z dnia na dzien co raz bardziej meczoce.... kapota.... :-( miesnie mnie tak bola jakbym zakwasy miala ..... hehe a tu jeszcze 8 tyg,,,,

Dziewczyny !
2 koszule musowo trzeba miec ! Nie tyle co moze wam sie z cycka ulac ,ale dol caly wam sie bedzie czyscil i to o wiele bardzij niz na okres :-(. Zawsze cos moze przecieknac!

Brzuszek mi ostatnio ślicznie rośnie. Miałam z tydzień temu (a może to już 2..?) 90 na wys pępuszka a dziś 91.5:) I chyba wreszcie mam brzuszek większy od piersi!!!! Cud:) Nasmarowałam brzuszolek a Misia mi teraz skacze w brzuszku jak żabka - chyba to uwielbia:)

":-D:laugh2: Poczekaj, poczekaj, nie mow hop. Przyjdzie czas, ze bedziesz miala dosc wstawania do takiego skarbka:-D;-)"

nio zdaje zobie sprawe ze nie bedzie latwo ale wlasnie dla trakiego skarbka sie zrobi wszystko i sie wszytsko poswieci...

reklama
Wiecie co to dopiero 32 tydzien a ja myslałam ze pod koniec bede sie tak czula jak teraz ,,,,,,,, nic mi sie niechce ,,,,,,,, malowac mi sie niechce (chyba ze musze jak gdzies wychodze) .........obiadu robic mi sie niechce sprzatac mi sie niechce ......... doslownie nic takjiego lenia dostalam a i zaznaczam ze nie pracuje ani sie nie ucze ,......... ale takiego lenia dostac ehhh a jeszcze 2 miesiace.........kurna no........ jedynie co mi sie chce to na kompie posiedziec hehe ale to tez sie robi z dnia na dzien co raz bardziej meczoce.... kapota.... :-( miesnie mnie tak bola jakbym zakwasy miala ..... hehe a tu jeszcze 8 tyg,,,,
Nie jestes sama !:cool2::cool2::cool2::cool2:

Choc ja za miesiac moge juz rodzic gdyz ciaze bede miala donoszona ! I to mnie przeraza!!!
Lekarz na ostatniej wizycie powiedzial ze od 20 listopada czekamy :) na rozwoj sytuacji bo w kazdej chwili moge rodzic ...a dzis rano sobie zdalam sprawe ze jutro 20 pazdziernik ..... - wiec jeszcze miesiac i zaczne panikowac jak nic !

Do góry