Gratki!!no i chce się pochwalić - mój mąż został górnikiem zaczyna nową pracę od czwartku w kopalni w Tarnowie.
reklama
mea_osi
Mea, Agatka, Gabi i Mati
hahahahah ja tez mialam taka akcje ostatnio ,dre sie "skurczzzzz !!! " I zarzucam noge na mojego ,a ten sru z wyra i zaczyna szukac ciuchow do ubrania ,ja sie dre "Qurwa co ty robisz? skurcz pomoz!" a ten do mnie" no juz rybko jedziemy juz "
Matko boska zanim zajarzyl o co chodzi to juz mnie skurcz puszczal !!!
I wez tutaj gadaj facetowi co by byl opanowany ahahhahah
i tu podziwiam mojego chlopa bo im bardziej stresujaca sytuacja tym on jest bardziej opanowany !!
Ja właśnie zrobiłam deserek na szybko, piankę wiśniową i myślę co by tu dalej, dziś dzień śpiący.... Mięso na gulasz się rozmraża, tylko cebuli mi brakło, trudno będzie z kostką knorra cebulową:-)
Muszę chyba spisać co do torby szpitalnej mi jeszcze brakuje...tak na wszelki wypadek...
no ja tez bym musiala ... bo sama sie juz pomalu w tym trace !!
anka, allitka wy wiecie co trzeba do rydultow zabrac ??
tego zazdroszcze bo obawiam sie ze moj maz bedzie probowal swoje obowiazki przerzucic na swoja mame..
a ja dziecka nikomu nie dam....i wszystko tym samym spadnie na mnie...
u mnie jest to samo ze ja juz wiem ze bede zaborcza mama i kto jak kto ale tesciowa bedzie miala najgorzej zeby mala sie zajac ... predzej moja mama bo do niej mam po prostu zaufanie /i nie pali!!!!/
mam ambitne plany poprasować ciuszki małej i poukładać w szafach ale mi się nie chce!!!
ja sie zabiore za prasowanie wieczorem jak mariusz pojedzie na nocke do pracy !!
mea_osi
Mea, Agatka, Gabi i Mati
Georgina jak się cudownie czyta takie wiadomości jak od Ciebie:-)
Bardzo się cieszę że wszystko tak pięknie:-)Oby dalje było wszystko ok!
Kochane poradźcie sa jakieś sposoby, żeby dzidzia sie odwróciła?Jakieś ćwiczenia czy cos takiego?Czytałam o naprawdę dziwacznych sposobach jak: świecenie latarka w doł brzucha i przemawianie dwróć się:-)Moja dzidzia leży pupą po mojej prawej stronie brzucha ma główkę i nóżki podkulone tak,że rączki i stopy ma przy twarzy...
w poprzednim "M jak Mama" byl artykol o odwracaniu dzidzi przed samym porodem ale to bys musiala poczytac ale maly ma jeszcze czas wiec spokojnie !!
mea_osi
Mea, Agatka, Gabi i Mati
ja wlasnie skonczylam prasowac pierwsze pranie, poskladalam w torby zeby sie nie ukurzylo i zaraz nastawiam nastepne...
a pierzecie wszystkie ubranka nowe?? czy tylko te ktore przylegaja do ciala??
bo nie wiem czy prac kurtke i kombinezon...
ja piore wszystkie !! i wszystkie w jelpie soft
Laski, ale jestem szczęśliwa Jak po każdym usg Po pierwsze Maleńka super zdrowa!! Waży 1600g!!)))) Nigdy bym się nie spodziewała, że aż tyle Serduszko jej waliło jakby miało wylecieć Jest urocza, ale to wiadomo Hehe Jest już główką w dół Szłapeczki widziałam, i widziałam jak mnie kopała co w tym samym momencie też czułam Śmieszne uczucie Termin mi się zmienił na 18 grudnia, ale nie zmieniam nic w suwaku bo te terminy są tak ruchome, że głowa boli Szyjkę mam zamkniętą, twardą i długą Skurcze są normalne, mam te Braxtona, jeśli nie jest ich więcej niż 10 na dobę to nie muszę brać nospy. Powyżej 10 to zalecenie do brania nospy. No ja mam z 2,3 na dobę.
WRESZCIE zmieniła mi tabletki z żelazem! Na jakieś na S, teraz nie chce mi się wyciągać recepty.
I dała skierowanko na glukozę 75, z wynikiem mam jej potem zadrynkać.
Generalnie bałam się jej reakcji na hemoglobinę przez jej straszonko mnie tymi zastrzykami a tu proszę - hemoglobinka bez zmian a ona o zastrzykach nie wspomina tylko przepisuje inne tabletki. Uf......
Na plusie jak już pisałam ostatnio mam 3.6 od początku ciąży. W ogóle ginka była zaskoczona, że przy takim brzuszku moja Perła tak cudnie waży)))
Wód płodowych dużo, dzidzia ma o dziwo dużo miejsca jeszcze Byle tylko nie zechciała zmienić pozycji. Nie mówiła, że nie wolno uprawiać seksu, my go ograniczymy, od środy go w ogóle nie ma.
Aha no dała mi jedną fotkę Małej, ale pierwszy raz nie wiem co na niej jest i nawet jej Wam nie wkleję. Na pocieszenie JADĘ ZA TYDZIEŃ NA USG 3D!!!!!)))))))))))))))))))))
no swietne wiesci !!! a po 3d pewnie bedziesz miala rownie swietne zdjecia teraz zdjecia juz nie sa takie super ze zwyklego usg bo sie dzidzia w calosci nie miesci wiec tzreba sie domyslac co jest co
Lilijka
Grudnióweczka 2009
Mea mam ten numer-muszę go jeszcze raz przejrzeć:-)
Dziś dostałam pierwszą rzecz dla maluszka od kogoś:-)Pierwsza rzecz akurat od Babci i Dziadka-śpiworek taki na 56-62cm (na opakowaniu napisane 3-6 miesięcy..przesadzili trochę z tym wiekiem odnośnie rozmiaru 56-62:-)to raczej od 0-3 miesiąca:-) Wynaleźli śpiworek w Biedronce, akurat wyłożyli nowy towar..i mam teraz i tak sie cieszę, że cos dostałam nowego!Oczywiście..zielony:-) Śpiworek super rozpinany na zamek prawie calutki naokoło:-)
Dziś dostałam pierwszą rzecz dla maluszka od kogoś:-)Pierwsza rzecz akurat od Babci i Dziadka-śpiworek taki na 56-62cm (na opakowaniu napisane 3-6 miesięcy..przesadzili trochę z tym wiekiem odnośnie rozmiaru 56-62:-)to raczej od 0-3 miesiąca:-) Wynaleźli śpiworek w Biedronce, akurat wyłożyli nowy towar..i mam teraz i tak sie cieszę, że cos dostałam nowego!Oczywiście..zielony:-) Śpiworek super rozpinany na zamek prawie calutki naokoło:-)
Chérie
Mama Danielka
jem orzeszki włoskie prosto z drzewka (a raczej spod drzewka) i piję herbatkę Tekkane Magic Moments z sokiem z aronii.
a wracając do herbat, to wyczytałam ostatnio, że dla kobiet w ciąży bezpieczne są te bez lukrecji (bo ona podwyższa ciśnienie jak kawa).
a wracając do herbat, to wyczytałam ostatnio, że dla kobiet w ciąży bezpieczne są te bez lukrecji (bo ona podwyższa ciśnienie jak kawa).
mea_osi
Mea, Agatka, Gabi i Mati
Dopiero pierwszy raz pojadę, dziś brałam namiary od mojej ginki. Do Tychów bo to w miarę blisko ode mnie:-) Koszt 200zł.
a gdzie ty dokladnie mieszkasz ze masz blisko do tychow ??
G
Georgina
Gość
Pszczynaa gdzie ty dokladnie mieszkasz ze masz blisko do tychow ??
reklama