reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Witam:)
juz po usg, jak dobrze że wszystko jest oki:) wczoraj tak się wystraszyłam że byłam już gotowa do szpitala jechać, miałam dziwne 3 skurcze, ale takie mocne że szok, potem mały ruszał się całkiem normalnie i spokojnie,a dzisiaj gin mówił że to może od tego że Filipek przekręcił się już główka na dół:) także teraz jestem już spokojna, szyjka w normie, łożysko też, także mogę odetchnąć z ulgą:)

reklama
Witam:)
juz po usg, jak dobrze że wszystko jest oki:) wczoraj tak się wystraszyłam że byłam już gotowa do szpitala jechać, miałam dziwne 3 skurcze, ale takie mocne że szok, potem mały ruszał się całkiem normalnie i spokojnie,a dzisiaj gin mówił że to może od tego że Filipek przekręcił się już główka na dół:) także teraz jestem już spokojna, szyjka w normie, łożysko też, także mogę odetchnąć z ulgą:)
No to cudnie:-) Kurcze, że też te dzieci wiedzą kiedy się obrócić:-)

Ale znów piszecie!!!
Akurat jak wybrałam się do teściowej ziemniaki przecisnąć przez maszynkę na placki ziemniaczane:-) Ręcznie bym się w życiu nie męczyła;-)

Marzka bardzo mi przykro z powodu Babci:-(
Pamiętam jak moja umarła........

Dagmar daj szybko znać jak córcia!
Najgorsze co może być to chore dziecko:no:

Nessi u nas na jęczmień ponoć pomaga jak ci ktoś z zaskoczenia napluje do oka:-):-):-)
Na szczęście jeszcze w życiu tego nie miałam;-)

Mea jak się uda to będę miała jeszcze przed samym porodem usg ale jak np urodzę prędzej to dupa.....

a ja juz po obiedzie, placki upieczone mimo tego ze smierdzialo w kuchni masakrycznie i gardlo mi siada !! zadzwonilam przed chwila do gina i placze mu ze mam zorane gardlo od farby olejnej i nic na to nie pomaga !! i wiecie co on m i kazal zrobic ?? schlodzic WODKE!!! i lyknac pol kieliszka ale tak zeby przeplukac gardlo !!! ja wiem ze to pomaga /stosowalam ta kuracje niejednokrotnie i jest bardzo skuteczna w takich sytuacjach/ ale zeby lekarz kazal mi wodke w ciazy pic ??!!??!!?? masakra !! zapytalam sie czy on sie nie pomylil bo ja chyba w ciazy jestem a on mi na to czy ja sie nie pomylilam bo on chyba jest lekarzem !! :)
no wiec lyknelam !! mezowi sie nie przyznam bo mnie ubije!! on mi lyka piwka nie chce dac !!

a ja juz po obiedzie, placki upieczone mimo tego ze smierdzialo w kuchni masakrycznie i gardlo mi siada !! zadzwonilam przed chwila do gina i placze mu ze mam zorane gardlo od farby olejnej i nic na to nie pomaga !! i wiecie co on m i kazal zrobic ?? schlodzic WODKE!!! i lyknac pol kieliszka ale tak zeby przeplukac gardlo !!! ja wiem ze to pomaga /stosowalam ta kuracje niejednokrotnie i jest bardzo skuteczna w takich sytuacjach/ ale zeby lekarz kazal mi wodke w ciazy pic ??!!??!!?? masakra !! zapytalam sie czy on sie nie pomylil bo ja chyba w ciazy jestem a on mi na to czy ja sie nie pomylilam bo on chyba jest lekarzem !! :)
no wiec lyknelam !! mezowi sie nie przyznam bo mnie ubije!! on mi lyka piwka nie chce dac !!

Hehhee ale Ci zazdroszczę:tak: Jak lekarz kazał to tzreba słuchać:-)

reklama
No i zdania podzielone;-) ale każdy lekarz ortopeda powie, że krzywde można zrobić dziecku chwytając za nóżki. :-(
My mamusie, położne nawet biorąc za nóżki robimy to delikatnie,z wyczuciem, natomiast pozostałych członków rodziny radze uczyć, żeby rączkę pod pupcię kładli:tak: ostatnio jak zobaczyłam, jak kolega przewija swoją córcię, chwycił ją za nogi jak królika:szok: I jeszcze zdziwiony był, ze mu się uwagę zwraca:no:
ja własnie Bartkowi będę kazała z ręką pod pupcią.. on w ogóle ma takie łapska ze sie boje że wyczucia nie będzie miał.. a dzidzius taki malutki..

Do góry