reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

aga ja nie czyszczę ;-) ma króciutkie więc tylko trochę widać czarne :-p ło rany! czym ty się stresujesz - wiesz jaką ma frajdę bawiąc się figurkami ;-)
a ostatnia zabawa hicior: porobiłam jej kolorowe kulki z tej plasteliny i sobie rzuca z góry na podłogę a one tak fajnie się zatrzymują i przyklejają do panela :-D
kasiu trzymam kciuki za j.!

reklama
kurcze a ja kocham tego michala z francji !!!!!!! mam nadzieje ze oni wygraja jutrzenko chociaz ty pewnie trzymasz z glupia urbanska !!

Hej, hej!

Kata, fajne rozwiązanie z tym łóżkiem. A tę barierkę to robiliście na swoim łóżku? Pewnie tak figlujecie, że spadacie, hehehe...
Kasiamaj, powodzenia dla J. na jutrzejszych badaniach. Będzie ok. Trzymam kciukasy.
Jutrzenka, a co tam ciekawego w "Tańcu...".Ja to tego nie oglądam.
Grzechotka, zdrówka dla Was.
Aga, a o czym ten "Antychryst..."? Ja nie oglądałam i nic mi ten tytuł nawet nie mówi.

A ja dziś ugotowałam Filipowi normalne mleko z folii i zrobiłam mu mannę. I zjadł całą butlę. Zdecydowałam się na ten krok, bo od dłuższego czasu Fif nie chciał jeść modyfikowanego.
No i zobaczymy jak zareaguje na tę innowację. Mam nadzieję, że będzie ok.

Asia co ciekawego, hmmm lubie patrzec jak tancza :tak:

Stefanka widze ze Ty z grupy osob ktore nie lubia nataszy nie majac chyba zadnych konkretnych powodow. U nas panuje jakies ogolne nielubienie urbanskiej dlatego chyba ze ma talent i swietnie robi to co umie, a to ze wyszla za maz za tego a nie innego faceta to coz milosc nie wybiera. Mialam okazje byc 3 razy w studio buffo w wawie i jest REWELACYJNE !!!!!!. Wspaniala muzyczne widowisko. Pieknie spiawaja, tancza, zawsze gwarantowana zabawa w przeciwienstwie to roznych spektalki (jezdzimy dosc czesto, bylam kilkadziesiat razy) w innych teatrach w wawie z ktorych wychodzilam w wiekszosci przypadkow zawiedziona.
A co do tego komu kibicuje to niestety nie zgadlas, ja jestem za Muszka :tak::-):-)

a ja dzis w wawie prawie caly dzien bylam, kupilismy pralke bo ta co mielismy niecale 5 lat sie rozkraczyla, dzis jeszcze mialam nadzieje ze upierze mi jeden wsad ale niestety, padla na dobre i musialam wszystko wyjac :wściekła/y:.
Nowa przyzwioza w piatek :tak:

Witam po weekendzie.

W końcu znalazła sie przyczyna Darii temperatury! To tak jak podejrzewałam ..... zaparcia:sorry: Rany boskie w piątek to aż 39.6 miała:szok: no i co, nic nie pomagało, czopki syropki nic! Dziecko co 10 minut przysiadało na ziemi i próbowało zrobic, a z wysiłku aż sie trzęsła i skuczała. Poszłam do lekarza, kazała zrobić Darii lewatywe a jak to nie pomoże to do szpitala podjechać, tam zrobi to lekarz... więc zrobiłam:zawstydzona/y: dobrze że Daria była tak słabiutka, że nawet nie protestowała, tylko leżała na boczku i sobie cichutko skuczała. Ale wiecie co, jak ręką odjął:tak: Była tak zapchana że niemialam siły jej tego płynu tam wlać... ale jakoś sie udało, siadła na nocnik potym i bach!!!! Cały nocnik.... i wielka ulga dla dziecka. Od razu aczęła skakać latać i bawić sie normalnie, od razu temperatura spadła! Uff już po wszystkim:-D
Tylko przez ta głupią pipe ze żłobka teraz daria bedzie siedzieć w domu do czwartku, bo zażądała zaświadczenia od lekarza że Daria zdrowa jest (a moja lekarka ma wolne do środy:wściekła/y:) kuźwa mać! One w tym żłobku to sobie myślą, że ludzie nie mają co robić! Ja owszem nie pracuje jeszcze ale jak bym miala prace od niedawna to zaraz bym z niej wyleciała, bo dziecko ponad pół miesiąca w domu siedzi! E szkoda gadac

Miłego dzionka

dzien dobry

wstawac spiochy !!!!

ooo hej Agatko, dobrze ze znalazlas przyczyne, kurde biedna Darusia, musialo ja meczyc :(

Ostatnia edycja:
dzień dobry
u nas brzydko-pogoda jakaś fuj.....
nie chce mi się a muszę ruszyć moje 4 litery i iść do sklepu...(nie lubię robić zakupów w naszym sklepie wiejskim) bo tam albo coś blisko końca daty ważności albo dwa razy droższe.:zawstydzona/y:
a do miasta nie chce mi się jechać......tym J klekotem.....
siedzimy dziś cały dzień sami....muszę K. wymyślić jakieś zajęcia :-)
i czekam na wieści co u J.-miał dzwonić.

Ataata-zdrówka dla Daruni-oby wszystko wróciło do no normy.
Asiu-Kata-dxięki za kciuki.
Jutrzenko-to niezły zakup zrobiłaś.

Witam poniedziałkowo!

Agata dobrze przyczyna temp. odnaleziona i usunięta... bidula ale musiała się męczyć...
A próbowałaś jej dawać kiwi? Ono ma to do siebie że nieźle rozluźnia a poza tym ma więcej wit.C niż cytrynka. ;-)

Jutrzenka to od piątku nowy sprzęcik będzie prał ciuszki... ;-):-)często lepiej kupić nowy sprzęt niż naprawiać stary... naprawy tyle kosztują...

Asia to super że Filipowi podeszła manna na mleku

Aga u nas też nie ma problemu z plasteliną pod paznokciami ;-) młoda lubi się bawić... Zaraz wrzucę fotkę z plastelinowym przyjacielem... :-D

Kasiamaj trzymam kciuki, będzie dobrze... :tak:

Hej.

Ataata a wiesz dlaczego te baby w żłobku tak Ciebie traktują? Bo ja ci powiem. Bo w żłobkach bardzo źle się patrzy na rodziców, którzy oddają dzieci do żłobka a nie pracują. Tacy rodzice są bardzo krytykowanie bo jakby nie patrzeć żłobek to nie najlepsze miejsce dla maluszków. Ale ja rodzice pracują no nie mają wyjścia. A ty nie pracujesz. Tzn. Ja Ciebie rozumiem bo Ty poszukujesz pracy. I pewnie gdybyś miała gwarancję że jak tylko znajdziesz pracę to Darusię przyjmą od ręki do takiej placówki to by teraz siedziała z Tobą w domu. A teraz przecież tak jest że na miejsca w żłobkach czeka się długo. I często nie można się doczekać.

Jutrzenka a do Ciebie puszczam focha za wystawienie mnie do witru z sobotnią imprezką:crazy::crazy::crazy::crazy:;-);-);-)

reklama
Kasiamaj my czekamy na wieści razem z Tobą:tak: Trzymam mocno kciuki;-)
Ataata dobrze, że już Darusi ulżyło:-)
Jutrzenka załuż (nie jestem pewna pisowni:zawstydzona/y::-() fanclub Urbańskiej:-D Tak na serio to ja też nic do niej nie mam, jest ładna i fajnie tańczy:tak: A nie kibicuję nikomu bo rzadko oglądam:-)
Ja czekam aż moja pralka się rozsypie bo nową chę już kupic z suszarką, a ta menda od 4 lat działa bez zarzutu:sorry::-D
Asiacur Marcel już od dawna dostaje zwykłe mleko. Zaczęło się od tego jak podjadał odemnie płatki i nic mu się nie działo więc zamieniłam mu już całkowicie:tak:
Kata-woj a Kinia śpi z Wami?? My też mamy barierkę założoną dlatego że Marcel do nas około 4 zawsze przychodzi i spimy od ściany R, Marcel, ja, Olivia i barierka:-D Dobrze, że łózko szerokie to dla każdego miejsce jest:tak:
Aga ja nie widziałam tego filmu, o czym jest?

Jej jakiej Marcel wczoraj dostał histerii przy zasypianiu:szok::szok: Jeszcze nigdy nie maił aż tak bardzo, aż oddechu złapac nie mógł:szok: Chciał zejsc na dół do taty a ja mu nie pozwoliłam. wrzeszczał, machał nogami, wyrzucał smoczka:wściekła/y: Wogóle uspokoic się nie mógł, uspokoił się dopiero jak zaczęłam kołysac jego ciałem i od razu zasnął, ale jeszcze z 10 minut chlipał przez sen:-(
Mam nadzieję że już mu się to nie powtórzy. W każdym bądź razie cieszę się że mu nie uległam a ryczał dobre pół godziny:sorry:

Ostatnia edycja:
Do góry