reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Paula to mnie zmartwilas, ja bylam pewna ze to ostatnie szczepeinie. Zobaczymy co nam powiedza jutro,

Grzechotka a jaki to film chce z Toba maz ogladac ;-);-):szok::szok::-D:-D:-D:laugh2::laugh2:.

A moj maly cos wieczorem nie bardzo chce pic kaszke, trzeba mu wciskac bo przysypia przy butli. Z reguly zjadal prawie 150 a ostatnie dni to gora 100. Ale grunt ze noce przepane choc wolalabym zeby wiecej zjadal.

A ja nie ogladam seriali i jestem i odsiwezam co chwile :tak::laugh2::laugh2:

reklama
dziewczynki dzieki za odp
EWEJDA super mamy bystre dzieciaczki juz od małego daja na kompie hehe:-):-)
EWAmi troche mleka za mało mała zjadła o 18 i do kapieli o 21 dwa cysie i juz cmokta ze chce jesc a tu pusto ze szok nie wiem co to bedzie?
GRZECHOTKA dzieki za podpowiedz ztym piwkiem to jutro spróbuje bo dzis juz z T wypiłam
dziewczynki mała spi wiec i ja ide sie kapac i patuniu poprzytulac sie zT troszeczke
do jutra miłej nocki dla was i dla misiaczków

No napisz jutro Jutrzenka czy wy też macie za miesiąc, bo jestem ciekawa...
Chciałam o to samo Grzechotke zapytac... Co razem oglądacie??? :-D:-D:-D:laugh2::laugh2::laugh2:
Ela ja słyszałam że na laktację to karmi dobrze wpływa. Od kogoś nawet słyszałam że w jakimś szpitalu dziewczyny były zaopatrzone w ten napój...

Witam! :-)Na tych szczepieniach rzeczywiście się nie kończy. Moja mała miała tydzień temu trzecie szczepienie (brała skojarzone szczepionki - jedno ukłucie i po krzyku, a był tym razem straszny krzyk:blink:), i mam się z nią zgłosić ponownie za 6 tygodni dostanie szczepionkę przeciw żółtaczce, potem będzie spokuj, aż do ukończenia roczku:tak:. Wczoraj byłam z nią na morfologii (ma anemię) i przygotowywałam się na ponowny wielki płacz:sorry2:. Byłam z niej bardzo dumna :laugh2::laugh2::laugh2:bo nawet nie pisnąła i było mi głupio przed mężem (był z nami), że całą drogę przeżywałam co to będzie. Mój mąż stwierdził, że byłam bledsza od Amelki. No cóż ... serce matki... :-D

Rapela witam Cię serdecznie na bb. No widzisz jaka Amelka jest dzielna... gratulacje... :-):-):-)
U nas też ku zaskoczeniu dziś nie było źle... Miałyśmy ze sobą ukochaną zabawkę... :-D

No i widzę że Amelka też z 18 GRUDNIA jak moja Julka... Miło...

O! :szok: To rzeczywiście miło! Amelka urodziła się przez CC 11 dni po terminie. :-D Jakoś niespecjalnie jej się spieszyło na ten świat.
I naprawdę jestem z niej dumna. Dzielna dziewczynka.:-D

Jutrzenka będę trzymała kciuki. Twój grzeczny Kubulek pewnie nie piśnie... :-D:-D:-D

Rapela Julka 9 dni przed terminem przyśpieszona naturalną metodą :laugh2::laugh2::laugh2:
Urodziłam siłami natury bez ZZO. Dałam radę nie było źle... :-D:-D:-D

reklama
Ja też chciałam sama urodzić.:tak: Nawet od okulisty załatwiłam sobie zaświadczenie, że nie ma przeziwwskazań (noszę soczewki). Ale okazało się, że już dawno po terminie a tu nic, zero skurczów, rozwarcia - kompletnie nic. Na dodatek USG wykazało małowodzie - nie było więc na co czekać, no i musieli ciąć. Amelka była cała pomarszczona, schodziła jej skórka, ale dla mnie i tak była najpiękniejsza. Już wtedy mogłam się przekonać, że ma naprawdę donośny głosik.
Na dzisiaj wystarczy. Ja też idę spać.

Do góry