reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

a gdzie jest sylwia m?? i moja pupilka?? viki co z toba??
hehe edytuje chociaz dawwnoo juz pisalam :))
ide spac chyba...dobranoc i dzien dobry weroniczko i magdalenko :)) bo pewnie bedziecie pierwsze.

reklama
O matkoooo a co tu takie pustki?? Czyżby dzieciaki dały Wam pospać??

Witajcie Dziewczynki w ten mam nadzieję słoneczny dzień (jak narazie są chmury, ale może zaraz przejdą;)) :-)

Wszystkiego co najlepsze dla Tadeuszka Weroniczkowego z okazji 4 miesiąca :-)

Ja sie witam z rana, po super nocce. Maly po wczorajszych wrazeniach jak i dlugim pobycie na dworku po kapieli ok 21:30 zjadl zaledwie 70 kaszki i padl. Bylam pewna ze sie nie wyspie a tu niespodzianka, maly spal do 8 rano :szok::szok::szok:, I wcale nie wstal jakis super glodny bo tylko 90 zjadl. :szok::szok:.
U nas dzis pogoda nie wieadomo jaka. Narazie pochmurno i nie wiem czy nie bedzie padac. Dobra narazie uciekam zjesc sniadanko i napic sie herbatki z cytrynka na rozgrzewke.

Ataata co do zupek to ja nie wiem w ktorych jest mleko bo nigdy nie pomyslalam zeby to sprawdzac. Jakos nie pomysslam ze do zupek mleko daja :rofl2:.

Tadueszku buziaczki i sto latek na 4 miesiece.

witam

cmoki dla Tadzia

a na temat naszej nocy nie wypowiadam sie..za to ide troche odespac bo maly wlasnie zasnął...

milego..

ps ..tak mi sie jeszcze przypomniało AGATKO..
ja mysle ze fajnie byloby gdyby byl jakis wątek...powiedzmy aktualizowany raz na tydzien gdzie mozna byloby zadawac pytania lekarzowi np., pediatrze czy ginekologowi...same czasem czekamy do nastepnej wizyty aby o cos zapytac.ewentualnie jakis watek gdzie wlasnie byly by pytania stawiane przez forumowiczki i odpowiedzi, i zeby np. nie bylo "tłoku" zeby bylo to podzielone wg wieku dzieci np 0-6- mscy 6 -12 mscy , 1 trymestr ciązy 2...itd.moze jakis czat ...na zasadzie tego z roznymi lekarzami, z mozliwoscią odczytywania archiwów...

poza tym normy badań...jakie powinny byc u kobiet w ciąży, u dzieci różnych wiekowo... zawsze tego szukałam jak bylam w ciazy wiec dobrze byloby miec to na bb, wprawdzie w ciazy nie jestem..ale np o maluchach tez moze sie przydac.

jakis babyboomowy kalendarzyk rozwoju dziecka , nie mowie ze dla kazdego indywidualnie ale chociaz podzielony na miesiące..gdzie znajdziemy info, czym karmic, co nowego mozemy wprowadzac, jak sie bawic, w co sie bawic, na co uważać itp itd..

kurde mialalm isc spac

ide...

Witam się w i ja :tak:

Mało się udzielam ostatnio ale czas mi nie pozwala:-( ostatnio jestem zaganiana a to prawo jazdy znowu do lekarza na kontrola z Madzią i ciągle na podwórku siedzę bo ładna pogoda i trzeba zająć się placem grapki i motyczka aż się dymią z używania :-D

W poniedziałek pisze pisemny z przepisów u instruktora ponieważ nie wypuści nas samochodem jeżeli nie znamy przepisów ruchu drogowego wiec dzień dnia się po 2 godziny i się kształcę ;-) wiecie mniej sie uczyłam jak do szkoły chodziła i na pewno nie byłam aż tak uważna na lekcjach:tak:

Potem wrzucę parę foteczek na odpowiednim wątku:-p

Życzę miłego dnia

Tadziu wszystkiego naj... i całusków pełną garść od całej mojej Trójeczki

ide spac chyba...dobranoc i dzien dobry weroniczko i magdalenko :)) bo pewnie bedziecie pierwsze.

O Stefanka zonk;-);-);-);-) JAk widzisz dziś wyjątkowe nie jesteśmy pierwsze:tak::tak::tak:

Witam się z późnego;-);-) rana i dziękuję za życzonka dla Tadeuszka, który właśnie zasnął więc zmykam czytać książeczki ze Stasiem bo mi nie odpuści:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

Witam!
My już po szczepieniu. Mała była grzeczna, zapłakała tylko przy wkłuciu, ale mieliśmy ze sobą jej ulubioną kaczuszkę, która kwacze i chwila moment się uspokoiła. :-D:tak:No i jeszcze za miesiąc jedno szczepienia- żółtaczka a potem to 13-14miesiąc dopiero.:tak:
Pytałam o te zielone kupki. Pediatra powiedziała że tak to juz jest jak się wprowadzi nowości do brzuszka. No i mówiła żeby już zupki na obiadek jarzynowe wprowadzac, można ten Misiowy ogródek Nestle na mleczku robic na obiad. No i przejście na mleczko nr2 ale to mamy za sobą już.
Jula troszkę nam podrosła. Wymiary w innym wątku. ;-):-)
Idę teraz do mamy. Będę później...
Buziole dla Tadeuszka... :-)

A co tu dzis tak pusto?? Czyzby u Was lepsza pogoda niz u mnie i wszyscy spaceruja.

Ale mnie dzis synek niespodzianki robi. Jest grzeczniusi jak zwykle (bo jeszcze nie zabkuje) a do tego chyba pogoda mu sluzy do spania bo odkat wstal o 8 to juz spi drugi raz. A najlepiej ze zasypia przy zabawie. Rano go polozylam na lezaczku, zalozylam mu te dzwoniace papucie i poszlam robic sniadanie dla siebie. Przy okazji ogarnelam troszke w kuchni. Wracam na gore a tam Kubus spi w lezaczku. Teraz mnie zaskoczyl drugi raz. Poszlam do lazienki uprac torbe z wozka a Kubus lezal na macie. Przychodze a on spi. Moj spioszek, cisnienie niskie i dlatego.

U nas dzis raczej ze spacerku nici. jest pochmurnie i strach wyjsc zeby nie zmoknac. Chociaz moze wieczorkiem sie rozpogodzi.

Paula gratuluje malego bohatera. A czemu jeszcze jedno szczepenie??. Ja myslalam ze to juz ostatnie a potem ok roku dopiero. Tak miala moja szwagierka u corki. Te trzy szczepionki i potem ok roku. A czym szczepisz bo nie pamietam. Skojarzona w jednym ukluciu??

Milego dnia.

reklama
WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJ DLA TADEUSZKA

witajcie grudnioweczki, u nas nocka jako tako tylko chyba musimy uczyc Zakiego ze w nocy sie nie je, mam nadzieje ze sie uda tak jak z usypianiem wieczornym, jeszcze troszke tu z wami posiedze a moje dziecko bedzie idealem:-D:-D:-D

pogoda u nas tez nie za ciekawa, nie wiem czy uda nam sie pospacerowac

a jesli chodzi o zupki to ja sama gotuje zazwyczaj, a i juz od tygodnia moj zarlok miesko pozera i bardzo mu smakuje na razie cielecinka i kurczaczek

teraz moje malenstwo usypia wiec bede miala chwile i z utesknieniem czekam az ktoras z was cos napisze, milego dzionka :-):-):-)

Do góry