reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Podziel się obiadkiem ;-)

A co do mixów to ja zawsze tak mam ;) Lubię różne dziwne smaki mieszać, a kakao stało się moim ulubionym napojem i piję je do wszystkiego ;) Jak się kakao w domu skończy to lepiej zejść mi z drogi ;)
No i mleczko oczywiście jeszcze, moglabym je hektolitrami wypijać ;)

heheh, rozsmieszylam mnie z tym brakiem kakao i zejsciem z drogi..:) ja tak mam jak jestem glodna, jestem wtyedy zla i musze cokolwiek przegryzc, nie dociera do mnie cos takiego jak za pol godz bedziemyw domu, ja musze teraz i koniec kropka:zawstydzona/y::-p:tak:heh

reklama
To Weroniczka w wolnej chwili sobie wstaw, bedziemy widzieć w którym tygodniu jesteś, a jak wstawisz to napisz mi prywatną wiadomość (Imię, wiek, gdzie mieszkasz i date porodu ) to Cie na liste wrzuce;-)

Biteczki mniam mniam, ja chętnie wezme...

A kto chce DeVolaia....? Właśnie sie bedzie u mnie smażył:-p

żonkilek to kto u was w domu gotuje?? jak mąż to wielki ukłon dla niego... Ja niestety tez nie lubie gotować, ale jak mieszkałam z moim to musiałam bo on pracował a ja nie, teraz jestem u mamy wiec ona gotuje a ja sie obijam od rana do wieczora, choć dziś dostałam "rozkaz" zrobienia obiadu w końcu, więc coś tam zrobiłam:-D

Dziewczyny RATUJCIE!!!!!!!!:szok:
Bo ja zero mleka, zero nabiału, a dzieciątko potrzebuje.... a ja nielubie i sie przemuc niemoge... na początku piłam kakao ale mi sie przejadło i juz niechce bleeeee
A jak tak dalej pójdzie to mi wszystkie zęby chyba wylecą czy polecą, bo dzieciątko mi wapń wyssa....:-(

Może wiecie czy mogłabym jakieś tabletki brać, tzn z wapniem, żeby uzupełnić niedobory...
Biore Prenatal Clasic, ale to chyba za mało....
Poradźcie coś bo zapomnialam spytać ginki!!!!
Dupa wołowa zemnie!!!

Ataata: jestem lokatorka mojej mamy, nie mieszkamy z pawłem razem jeszcze, po slubie tak sie stanie, ale to dluga historia, za 2 tyg wynajmujemy juz mieszkanie, bo dom ktory sie buduje bedzie gotowy gdzies za rok zeby sie wprowadzac.:-p;-) co do obiadow, czasem robie ja czasem mama, a czasem tak cos sie zje i konkretnego sie nie robi, potem po slub ie bedzie inaczej, ale narazie mozna poleniuichowac:tak:

Ataata: nie mam pojecia mysle, ze wystarczy jakis zestaw witamin .

ja lubie akurat sery jogurty i takie tam takze problemu nie mam;]

dobra zmykam bo za duzo czasu spedzam przed kompem, musze sie uczyc, papa:)
buzja

hej dziewczyny! ja dzis mialam ciezki egzamin, na szczescie juz za mna :-):-):-)
jesli chodzi o gotowanie to my oboje uwielbiamy. hmmm... ale ostatnio moj wprowadzil troche rygor i robi ciagle satatki i ogolnie warzywa warzywa warzywa, bo wyczytal gdzies sobie o jakiejs idealnej diecie dla ciezarnych. i ja bym chciala tlustego schabowego, a tu mi na stole laduje zielone cus :crazy::crazy:
no ale od jutra ja przejmuje stery w kuchni :-D:-D:-D

ataata jesli chodzi o mleko - to ja je pije z czekoladowymi platkami!! wtedy jest znosnie. i kupuje jogurt naruralny i go miksuje z bananami albo truskawkami i miodem. wtedy jest slodko i dobrze :tak::tak:
w ogole to zwieksza mi sie apetyt... niebezpiecznie :szok:

doticzka, bo to chyba najbardziej dzentelmenski gin w krakowie :-):-):-):-)
no i wyleczyl mnie z 2-letniego zapalenia przydatkow! owoc jedynej jego "pomylki" ma juz pewnie ok 10 cm, ale w sumie coraz bardziej sie ciesze, ze sie stalo jak sie stalo :tak::tak:

w ogole, dziewczyny z krakowa, moze bysmy sie kiedys spotkaly przy "soczku"??

reklama
soidko niestety nic co jest mleczne (mleko, jogurt, nabiał itp) nie wchodzi w gre:-(
Jakiś czas temu zajadałam sie jogurcikami, na początku na mdłości też tylko serki homogenizowane i jogurty mnie ratowały, ale mdłości ustępują + doszło odrzucenie od rzeczy z wapniem...
Dlatego potrzebuje jakiś zamiennik, podejrzewam że jakieś tabletki z wapniem...
Podejde jutro do apteki i zapytam o rade farmaceutki, napewno coś mi doradzi;-)

Do góry