reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Viki a może Pablo krztusi się przez to, że mleko jest dla Niego za rzadkie. Może dlatego, ze spróbował już kaszek, nauczył się, że trzeba mocniej ssać i teraz przy mleku może za szybko je pije?? U nas jest cholerny problem z piciem mleka, Młody jak się nauczył jeść treściwsze dania to przy jedzeniu mleka toczę z Nim prawdziwą wojnę...

reklama
Jutrzenka dzieki za linki. Chodzilo mi dokladnie o taki sam co na allegro znalazlas:-);-) Wiesz, bo ja taki sobie kupilam tutaj w UK i mi dwa przyslali wiec dalam jeden dla szwagra zeby na allegro wystawil ale nie wiedzielismy za ile

JUTRZENKA moj maluszek teraz i tak malo wstaje kiedys mial tak ze potrafil jesc co 2 godzinki i mnie trafialo bo chodzilam jak ociemniala, bo moje dziecko w dzien prawie wogle nie spi wiec nie mialam kiedy odespac,
po za tym moj maly tyle jada ale ile kilometrow on zrobi w dzien to szkoda gadac, jakby mogl to by juz chodzil, a nie mozna go polozyc bo nawet siedziec nie lubi on najlepiej lubi skakac jak zabka albo "chodzic" jesli to mozna nazwac chodzeniem chce chyba pobic record w szybkosci nauki chodzenia

jutrzenko z aventowskich smoczków to viki nie bedzie zadowolona, ja sobie daje reke uciąć bo one sa bardzo podobne do Dr Brownsa albo disneyowskich... one sa poprostu normalne standardowe, a te Lovi Aktywne ssanie co ja je mam to one są jak maminy sutek, są tak delikatne że dosłownie jak folia prawie cieniutkie:tak:

viki wiesz co bo mnie sie wydaje ze smoczki Canpola z serii LOVI aktywne ssanie podejdą Ci do butelek Dr Brownsa i wtedy tylko smoczka za 5zł kupisz... ale sprawdż lepiej
A jak niepodejdą, to tak: do mleczka proponuje Ci smoczek 0+ a do kaszki 3+, bo na zerowym przy kaszce sie smoczek przytyka... tylko że jest problem, bo jest tak kolosalna różnica w wielkości dziurek przy tych dwuch smoczkach że Pablo na kaszce przy 3+ może sie krztusić... mi sie na kaszce Daria nie krztusi ale na samym mleku czasem sie zdaży...
Co do mleka to ja podaje Isomil za namową Anetki i jestem zadowolona... :-)
Zapytaj pediatry, a czy jest gesciejszy,,,, hmm nie wiem chyba niee ale napewno nie jest taki tłuste jak Pepti (pamietam jak butelek domyć nie mogłam) Isomil jest smaczniejszy słodki i strasznie sie pieni ale to chyba nie problem... popytaj lekarza może a jak nie to ja bym na Twoim miejscu do każdego jedzenia kaszke dodawała,,, choć jedną miarke żeby Pablo ładnie zjadał:tak:

viki ja stosuje smoczki 2 aventa ale Gajutek je geste mleko takie na lepsze trawienie. ehh moje zdanie to i tak dla ciebie nie warte bo ja mam inne mleko i wogole...ostatnio nie za wiele mam do powiedzenia...

a co do wstawania w nocy to chyba podawanie herbatki czy wody w nocy to zle bo chodzi o to zeby nie utrwalic tego nocnego budzenia. ja na twoim miejscu probowala bym uspic go jakos w lozeczku i np dac smoka. wiem ze latwo radzic ale przemysl przyczyne i skutek.

Druga sprawa. czy wiecie jak sie objawia zapalnie pecherza??? Kurcze, caly czas chce mi sie siku, jak pojde do toalety to wydusze dwie kropelki i koniec. Po minucie znowu mi sie chce:wściekła/y::no::-(

Sylwia ja jak zaszłam w ciążę też tak miałam z pęcherzem :happy:

Viki, tak samo myślę jak Stefanka że harbatki czy woda podawane w nocy nic nie dadzą, ja mojego Mlodego oduczyłam wstawania o 24 przestając go karmić, tylko go na siłę usypiałam i pomogło :tak: Teraz mam zamiar tak go oduczyć wstawania o 3.

Ataata - wózek świetny no i cena super, mam nadzieję że Wam będzie dobrze służył!

Aha i znowu pochwalę synusia mojego - tak ślicznie dzisiaj zasnął sam w łóżeczku, ale co się przy tym nawiercił :laugh2:
A wczoraj mieliśmy imprezę, cicho nie było ale na całe szczęście Wiktor okazał się być tolerancyjnym dzieckiem i normalnie słodko sobie spał.

reklama
Witam was w ładny dzionek

Jeśli chodzi o moją Madzie to alergie jej stwierdzona na pierwszym szczepieniu i kazali zmienić mleko właśnie na Isomil czyli sojowe ale po jakimś czasie mała uczuliła sie i na niego ponieważ nie był hipoalergiczny i miał też białko soi :wściekła/y: podsumowując przez lekarz Madzia jest teraz uczulona na 2 białka krowie i sojowe

Jeśli chodzi o mleko sojowe też dobrze tuczy moja mała szybko przybrała dużą ilość kg tłuściutka jes po nim

Do góry