reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Szybko się witam i musze sie pożalić. To jest jawna niesprawiedliwość: siędzę z Bąbelkiem całymi dniami, a mój K. spędził z nim 10 minut i okazało mi się że Wiktorek przewrócił się z plecków na brzuszek sięgając po zabawkę:-)
A co smieszniejsze K. napomknął o tym przypadkiem i myślał że to u niego normalne - tak się synem interesuje cholewcia :dry:. Ale się ciesze jakie mam zdolne dziecko :-D

No i już już nadrabiam zaległości ;-)

reklama
No to gratulacje dla Wiktorka :-) Nie martw się Madziu, mój Młody to też taka mała wrednotka, mimo, że ja z nim spędzam większość czasu to właśnie do Tomka pierwszy raz się uśmiechnął i do Niego pierwszy raz zagadał ;-)

Ewedja, Viki, Sylwia Wasze maluszkoi to jakies male glodomorki, zeby sie tyle razy w nocy budzic i jesc. Albo moj to niejadek. U nas jest ostatnie jedzenie ok 21:30-22, robie mu mleka ze 150 ml wody + 5 miarek mleka + 3 miarki kaszki. Wychodzi tego troche wiecej niecale 180 ale maly z reguly nie odjada wszysstkiego mysle ze ok 140-150 zje. I po tej porcji spi do rana, dzis wstala o 7:30. I po calej nocy nie zjada wiecej niz 150 mleka.

Co do nocnych karmien to mi sie wydaje ze jak sie dziecko przyzwyczai to potem juz sie budzi. Mojej szwagierki corcia ma 11 m-cy i dalej w nocy sie budzi ok 2-3 na karmienie, a potewm wstaje przed 6. Pewnie dobrze by bylo odzwyczaic maluszka i nauczyc przesypiania nocki tylko jak to zrobic ???????????????. Przeciez jak jest glodny to trzeba mu dac. Nie mam pomyslu moze probowac oszukiwac woda czy herbatka.

U nas dzis slonecznie ale wietrrznie, synek wlasnie wrocil ze spaceru z tatusiem wiec pewnie bedzie jadl bo cos nie mial dzis apetytu. Jak zjad o 12:30 100 ml mleka i potem 1/4 sloiczka jabluszka z bananen to do tej pory zjadl niecale 90.

Atatata fajny tez wozek, ale wg mnie dla wiekszego dziecka a nie takiego maluszka.

Magda GRATULACJE, u nas tylko przekrecanie na boczki, mostki i wyginanie sie do tylu.

dziwczyny czy wiecie jak sie nazywa takie urzadzenie co jak jestes w ciazy to przykladasz do brzucha i w sluchawkach slyszysz bicie serca dzidzi? Chcialam zobaczyc po ile one chodza na allegro ale nie umiem znalezc:-(

Jutrzenka Twoj Kubus to chyba jakis ewenement:-):tak: Z niecierpliwoscia czekamy az i On zacznie Ci broic:-);-)

agata dziekiza rady..kurde ja juz sama nie wiem..canpol powiadasz...bo ja kupilam aventa i czekam na przesylke...

jednak karmienie piersia ma swoje plusy:-) damian mleko modyfikowane dostal dopiero jak mial 8 miesiecy wiec kompletnie nie mam pojecia co do smoczkow butelek itp wiec teraz testuje..no a dr browns jest tak zachwalany i wogole wiec kupilam pomimo wysokiej ceny a tu dupa...tzn butelki są super ale smoczki jakies do bani...

a co do mleka sojowego to boje sie sama zmienic..musialabym skonsultowac to z pediatrą...a jakie ty darii podajesz???ono jest jakies bardziej gęste??

pawel jest wciaz na bebilonie pepti...i wiesz jak pije kaszke to nie mam problemow...a normalne mleko pije jakos dziwnie no juz pomijając to ze sie krztusi...

musze przemyslec to...moze wybiore sie do pediatry pogadac a dzis probuje w nocy podawac malemu herrbatke albo wode..

reklama
Viki ja mysle ze powinnas byc z AVENTA zadowolona, maly pil na pocatku 1 i bez problemow teraz 2 i tez super. Na poczatku maly czasem sie herbtka krztusil bo rzadsza ale teraz juz ok.

Do góry