reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Sylwia mi sie wydaje ze przy zapalenieu pecherza to moze szczypac przy oddawaniu moczu. Ale poczytaj w necie i jak nie przejdzie zrob posiew z moczu moze masz jakas bakterie.

reklama
sylwia a ty aby na pewno nie jestes w ciazy?? moze lepiej sprawdz bo najpierw to niby zatrucie teraz niby pecherz...no takie kropelkowanie moze swiadczyc o zapaleniu pecherza ale tez o ciązy;-);-) a co do nocnej bytli to u nas to nie zdaje rez\ultatu. probowalam nawet kaszke dac malemu o 24 a on i tak budzi sie po 3 godzinach..no czasami ma takie noce ze kimnie dluzej ale niezbyt czesto. nie wiem czym to jest spowodowane ale u nas nie wchodzi w gre oszukiwanie smoczkiem, herbatka itp...po prostu musi byc mleko a po 3-4 godzinach znow. ja juz sobie kupoilam specjalnie podgrzewacz do butelek by miec go w pokoiku przy lozku , w srodku butelka, obok puszka z mlekiem i jak maly zaczynal plakac dawalam mu smoczka i szybko robilam butle... zjadal wszystko...ale dluzej nie pospal wiec to wszystko jest bez sensu...ja juz tez nie mam pomyslu..wiem tylko tyle ze dzieci ktore sa stale na butli spia dluzej noca a te na piersi niestety nie...

teraz chyba bede pawlowi czesciej dawala butle bo moja produkcja mleka tak jak u grzechotki cos sie psuje..piersi są pelne co4 - 5 godzin a maly domaga sie czasem jedzenia co 2 i tu jest klapa bo nie dojada i po godzinie chce znowu ...denerwuje sie prezy a ja tak samo trace juz sily i ochote na karmienie piersią...

echh

sylwia a może podgrzewacz by sie przydał... ja mam wode w butelce w podgrzewaczu, jak mała sie zaczyna wybudzac to tylko mleko dosypuje i gotowe... 20 sekund... albo jak masz mikrofale to tez szybciutko, 15-20 sek podgrzewania a miedzy czasie smoczek do buźki żeby na chwilke oszukać:tak:;-)
a co do zapalenia pecherza to objawy identyczne tyle że przy oddawaniu tej kropelki tak pieroński ból jest że aż sie ma świeczki w oczach:tak:

dzieki dziewczyny:)
Jak narazie to jeszcze mnie nic nie boli przy siusianiu. Moze troszke piecze ale to delikatnie. Hmm zrobie jutro test ale watpie ze to ciaza:-(

Viki ja mam to samo z mlekiem w sumie (karmilam z piersi o 15.30 ostatni raz a one ciagle sa miekkie i nawet nie czuje ze sie mleko zbiera) i teraz tak pomyslalam ze on moze poprostu w nocy sie nie najadal. Mam podgrzewacz wiec dzisiaj zrobie tak jak mowilyscie. Zobaczymy:-)

Zegnam was kochane na dzisiej :-):-):-) moj maluszek wlasnie potrzebuje flache wydojc glodomor jeden, wiec ide mu ja zrobic a pozniej lulu spac korzystac z sytuacji jak on tez bedzie spal bo za 4-5 godzin znowu bedzie karmienie wiec musze byc przytomna, trzymajcie sie cieplutko zycze milej nocki zeby kazdy z waszych maluszkow przespal jak najwiecej godzinek dzis i zebyscie sie mogly wy tez wyspac:tak::tak::tak:

Załączniki

• zaki14.JPG
    zaki14.JPG
    69,6 KB · Wyświetleń: 14
viki ja wiem ze u mnie też było jedzenie co 3 godziny i Daria stopniowo zaczęla sobie wydłużac jedną przerwe nocną i doszło pomału do 7 godzin (ito bez żadnych kaszek czy kleików):tak: zasada jak dla mnie jest taka ze to ostatnie karmienie przed zaśnieciem (u mnie ok 20) codziennie musi byc o stałej porze:tak:
Teraz jej chce zmienic bo mała robi sobie 2 przerwy po 6 godzin:-) (przerwy po mleku z kaszką, 2 razy kaszke dostaje) no i chce jej zmienic, dostała papu z kaszką o 18 zaraz ją bede karmic o północy i mam nadzieje ze wstanie mi o 6 (wczesniej o 3było)
Mam nadzieje ze Pablo tez zacznie wydłuzac przerwy:tak:

Dziewczyny zakochałam sie!!!:szok:
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=342363259&msg=Twój+e-mail+został+wysłany.
Kosmiczny ale niewiem czemu normalnie jest boski!!!
tylko zwała bo paczka idzie ok 6 tyg ze Stanów a ja od wtorku bez wózka:-( dupa jestem że go wczesniej nie widzialam bo bym swojego przytrzymała

agata u nas jest tak ze ja malego kapie o 18.30 pozniej dostaje piers i zasypia na jakies 20 minut, wstaje okolo 19.20 i chwile sie pobawi, przebieram mu pieluche i o 20.15 dostaje mleko z kaszką(180) z reguly spi do 24/24.30 tak wiec okolo 4 /5 godzin maks, tylko ze pozniej niezaleznie co mu dam czy piers czy kaszke to i tak budzi sie co 2/3 godziny...tak sobie mysle ze gsyby byl caly cza sna butli to moze lepiej by spał tym bardziej ze to nasze karmienie wyglada tak ze maly albo sie krztusi bo mu za duzo leci i za szybko a pozniej jak nie leci juz samo i on musi ciagnac to sie wscieka, prezy i jest masakra i dla niego i dla mnie...i chyba zaczynam sie poddawac....

a wozek superancki, tez mi sie spodobał tylko wiesz wydaje mi sie strasznie niski...ale i tak jest super i wcale nie drogi, nie doczytalam tylko czy oparcie sie rozklada do pozycji lezącej...no i szkoda ze tak dlugo tzrzeba czekac na niego:(:-(

reklama
Witajcie Kochane :-)
Witajcie Ewciu i Iwonko po długiej nieobecności :-)
A ja mam dzisiaj totalny ból czaszki, byłam wczoraj na małej domówce i długa przerwa w piciu piwka zrobiła swoje, mam kaca mordercę ;-)
Miłego dzionka Dziewczynki i Maluszki :-)

Do góry