reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

czesc mamuski niezle dzisiaj popisałyscie ledwo co przeczytałam
jestem padnieta bylismy cała trójka u ortopedy no i pielucha na pampersa bo lewe bioderko cos nie tak potem załatwiłam papiery z pracy no i na zakupki. kupiłam se czaderska torebke a mój ukochany meżus poszedł drugi raz sam do tego sklepu i kupił mi druga w innym kolorz bardziej czaderska
KOCHANY TEN MÓJ TOMUŚ NIE?
oliwcia była taka grzeczna ze chyba musze cos jej za to kupic MISIA?
teraz ide kąpac niunie potem cycus no i usypianie oczywiscie ona sama zobaczymy jak pojdzie troszke marudzi i boje sie ze bedzie gorzej niz wczoraj
TRZYMAJCIE KCIUKI
BEDE KONSEKWETNA I TWARDA NARKA

reklama
Elciu mamy ze sobą wiele wspólnego ;-)
Ty masz Tomcia i ja mam Tomcia, Ty masz Oliwkę, a ja Oliverka;-)

Sylwia ogromne gratki dla Marcelka, nawet jak nie powiedział jeszcze ostatniego słowa to i tak już ogromny krok do przodu:-)

Hej mamusie:)
A my po jesteśmy po pierwszej kąpieli w wannie na leżaczku. Ależ była zabawa. mówię Wam młody tak szalał z radości że miło było popatrzeć nie czując bólu w plecach:tak::tak::tak: bo tak było jak go kąpałam w wannience. A i Staś był szczęśliwy że może się z braciszkiem wykąpać;-);-);-);-)
Jeśli chodzi o ssanie kciuka to mój Staś miał ten problem ale szybko się go pozbyłam bo smarowałam mu palucha takim specjalnym płynem ( ochydnie gorzki) i po trzech dniach problem zniknął:tak::tak::tak:
A Tadeuszkowi wreszcie na dobre wrócił dobry humor i dziś cały dzień był taki uśmiechnięty:-):-):-):-):-)

Wszystkim które muszą stać się konsekwentne życzę wytrwałości.

I mam jeszcze pytanie czy uczycie już maluchy pić z kubeczka niekapka?? Bo kurcze ja w domu postanawiam że idąc na spacer kupię go i będę uczyć młodego a jak wchodzę do sklepu to stwierdzam że jeszcze za mały jest na to i nie kupuję go. Robiłam już trzy takie podejścia, dzień po dni:crazy::rofl2::rofl2::rofl2:

Weroniczka jak milo popatrzec na Twoj post pelen usmiechow:-):-):-) Od razu widac ze juz z Tadziem lepiej. Ciesze sie, ze jestescie wreszcie zadowoleni:-):-)
Jesli chodzi o niekapek to ja wlasnie dzisiaj kupilam, zobaczymy jak pojdzie:) Wydaje mi sie ze tez mozesz juz kupic i sprobowac dac Tadziowi, przeciez zawsze mozesz go odlozyc na pozniej jak sie okaze ze Tadeuszkowi sie nie podoba:-)

Marcel juz dwa razy sie przebudzil ale nie wyciagalam go z lozeczka, pokwekal i zasnal:-D:tak:

A moj Ptysiek zasnal przy cycu.ja prawie zasnelam z nim.Jak ja to lubie:-) potem siup do lozeczka i spi lala moja.Wczoraj tfu tfu obudzil sie w nocy o 0.30 i potem o 6.00:szok: Oby to mu weszlo w nawyk;-) No a ja czekam na te smoczki bo zamowilam na allegro i mam nadzieje ,ze jutro beda bo chce ta kaszke mu w koncu dosypac:tak:

:sorry2:
Sylwia ja bym nie zostawiała w łóżeczku płaczącego dziecka, ale to tylko moje zdanie. Bardzo sie boję że znienawidzi to łóżeczko.
Ja jestem dokładnie tego samego zdania!!!:tak::-)

Belka nareszcie, witaj kochana;-):-)

Dziewczyny a jeżeli chodzi o kubki to ostatnio słyszałam opinie lekarzy w pragramie "Mama i ja " i zalecają kupić do picia kubeczki ze słomką-szybciej rozwija się maluchom aparat mowy i pamiętam na studiach też nam to powtarzali...ale to już indywidualna sprawa...:-)

Miłego wieczorku!:-)

reklama
Dziewczyny a jeżeli chodzi o kubki to ostatnio słyszałam opinie lekarzy w pragramie "Mama i ja " i zalecają kupić do picia kubeczki ze słomką-szybciej rozwija się maluchom aparat mowy i pamiętam na studiach też nam to powtarzali...ale to już indywidualna sprawa...:-)

Miłego wieczorku!:-)

dota ja tez to ogladalam. a zreszta tez pamietam to ze studiow bo w koncu logopedie studiowalam :)

A nie moglyscie powiedziec o tym wczoraj:crazy::crazy::rofl2: Nie zmarnowalabym trzech funciakow, ech:no::-p;-)
Przy najblizszej okazji kupie kubeczek ze slomka, trzba sluchac specjaliski;-):tak:

Do góry