reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Tak sylwia ty to masz dobrze :-D
Dota mój też jest strasznie niespokojny juz pisałam że od rana płacze teraz śpi ale pewnie długo to nie potrwa jak zawsze max 30-40 min

reklama
Wiecie co nie wiem jak wy ale ja czasem już jestem strasznie zmęczona tą stałą opieką czuwaniem uspokajaniem , karmieniem, usypianiem przewijaniem tym bardziej że nie za bardzo jest kto by mi pomógł mój mąż jak to facet trochę się pobawi przygotuje butelkę ale poza tym " to przecież matka najlepiej sie dzieckiem opiekuje" mam ochote czasem uciec nie na długo bo bym tęskniła ale uciec i sie upić kolorowymi drinkami
chyba mam chandrę:baffled::baffled::baffled::baffled::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::no::no::no::no::no::no::no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Agnieszka to Ty nie spisz jak Twoje dziecie spi?????? Rany, moje pierwsze slowa zawsze z rana to " Marcel, prosze jeszcze troche:-(

czasem sie budze z 15 min przed nia ;-) od mieisaca dzielnie nastawiam sobie budzik na 7 coby rano spokojnie przy kompie posiedziec ale jeszcze igdy mi sie nie udalo tak wstac hihi :-D

hej dziewczynki jak nocka u was??

u mnie super - mala usnela ok 20 wstala o 5, karmionko i zaraz usnela... no i obudzila sie 9:20 !!

jej Sylwia takiej to dobrze ja też bym musiała sie wybrać na upiększanie ale do fryzjera tylko że do mnie babcia nie przyjdzie bo teraz kolej drugiego wnuka niestety mamy tu tylko jedna babcię

a ja u fryzjera bylam wczoraj - z madzia :-) odczekalam az usnie i myk do salonu, jak fryzjerka skonczyla okazalo sie ze mala nie spi ale grzecznie sobie lezy :-)

Grzechotka, nie tylko Ty tak masz. Też mam często takie myśli, przychodzi taki kryzys, wydaje mi się, że każdy dzień jest taki sam. W kółko to samo i to samo.
Na szczęscie mój mąz pracuje 4-5 godzin dziennie(jest nauczycielem) więc jak tylko przychodzi z pracy to zajmuje sie małym do samego wieczora.
Ale rzeczywiście łatwo nie jest.Bycie mamą to dopiero wyzwanie:tak:

Grzechotka tez tak mam:)))
Probowalam juz trzy razy Ci odpisac ale za kazdym razem mi sie kasowalo:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Ja umawiam sie z kolezanka i razem chodzimy na solarium, pilnujemy sobie wted dzieci nawzajem. Solarium baaardzo mnie odpreza, nabieram zawsze sil na reszte dnia:)

właśnie na tvn mówili o stopach dzieci żeby nie satwiać dzieci na siłęna stópkach i jak najpóźniej buciki nakładać i jeżeli można to na bosaka malucha puszczać

No przestań jestem pewna , ze dużo z nas tak ma....i to jest zupełnie naturalne. To dla nas całkowicie nowa sytaucja, nasze życie zmieniło sie diametralnie...więc mamy prawo tak reagować. Od łez po śmiech...od złości po radość...

teżmyśliłam o solarium ale karmię jeszcze piersia i troche sie boję a poza tym problem może też jest taki że ja tu nie mam koleżanki z dzieckiem nawet wszystkie albo singielki albo bez dzieci i nie mają ochoty spotykać sie z matka z dzieckiem bo niby co można z nami robić o pieluchach gadać tak myślą mam jedną przyjaciółkę która mnie odwiedza i razem na spacery chodzimy czasem ona popilnuje Kubę ale ona pracuje w szpitalu i cały czas zmiany non stop w pracy więc siedzę sama całymi dniami , mój mąż z pracy o 6 wraca jest taki zmęczony że zaraz zasypia

reklama
Grzechotka a macie jakies forum regionalne z twojego miasta:) Teraz jak siedzimy z dziecmi calymi dniami to trzeba sobie znalezc cos do roboty bo zwariujemy:) Wiem ze przy malym jest co robic ale przeciez kazda z nas ma potrzebe pogadania z kims a nie tylko a guu a guuu:)
ja tez karmie piersia i chodze na solarium, nie sadze zeby to w jakis sposob szkodzilo.
A najlepiej to zapakuj Kubusia do wozka i zmykaj na zakupy:) Kup sobie cos ladnego, to od razu Ci sie humor poprawi, a potem nam sie pochwal co kupilas:)

Do góry