reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

jak tyo zrobić żeby całą noc przespał? Ja już nie mam siły ponad 3 miesiące zmęczenia wstawania usypiania. Wczoraj dobrze się zapowiadało po jedzeniu wieczorem o 8 spał do 23:50 zjadł i od tej vchwili budził się co godzinę wreszcie zabrałam go do siebie do łóżka to juz od 3 spał do 6. Nie mam już siły teraz zasnął ale pewnie pośpi 40 min albo mniej teraz prawie nie śpi w ciągu dnia no chyba że na spacerze.

reklama
jak tyo zrobić żeby całą noc przespał? Ja już nie mam siły ponad 3 miesiące zmęczenia wstawania usypiania. Wczoraj dobrze się zapowiadało po jedzeniu wieczorem o 8 spał do 23:50 zjadł i od tej vchwili budził się co godzinę wreszcie zabrałam go do siebie do łóżka to juz od 3 spał do 6. Nie mam już siły teraz zasnął ale pewnie pośpi 40 min albo mniej teraz prawie nie śpi w ciągu dnia no chyba że na spacerze.

Grzechotka, to jest chyba indywidualna sprawa każdego dziecka i raczej na sen nie ma recepty... Fakt, że mój Oliś bardzo mało w ciągu dnia śpi i nocami po prostu jest zmęczony chłopak, ale jakiejś tam szczególnej recepty nie mam...Fakt bywam dla Mlodego złośliwa i jak w ciągu dnia zdarza Mu się za długo przysnąć to wredna matka wybudza dziecię ze snu ;-)

Wczoraj w ciągu dnia Młody nawet chwili nie spał, prawie cały dzień przesiedział u mnie na rękach non stop bajerując mnie uśmiechami i "gadając" ze mną :-)Fakt, że teraz kręgosłup nie daje mi spokoju, ale co tam, ważne że Synek zadowolony :-)

Kasia jestem pewna ze Olis po prostu chcial miec pewnosc ze z mamusia wszystko wporzadku i dlatego nie zasypial.
A z tym ze Olisiowi udziela sie Twoj zly humor to cos w tym chyba jest i ja tez jak mam zly dzien to od razu karce sama siebie i mowie do siebie "babo usmiechnij sie bo dziecko patrzy i sie martwi o ciebie"

Grzechotka wspolczuje ci nieprzespanej nocy. Ja Ci nie moge poradzic jak to zrobic zeby przesypial cala noc bo sama nie wiem:-(

Paula jak by bylo caly czas slodko to tez niedobrze, foch czasami tez potrzebny:-D

Grzechotka, to jest chyba indywidualna sprawa każdego dziecka i raczej na sen nie ma recepty... Fakt, że mój Oliś bardzo mało w ciągu dnia śpi i nocami po prostu jest zmęczony chłopak, ale jakiejś tam szczególnej recepty nie mam...Fakt bywam dla Mlodego złośliwa i jak w ciągu dnia zdarza Mu się za długo przysnąć to wredna matka wybudza dziecię ze snu ;-)

Kasiu moj Marcel w ciagu dnia ma tylko trzy drzemki po 30minut kazda i tez budzi sie w noc:crazy::crazy:

No mam nadzieję że jak zacznę wprowadzać mu jakieś dodatkowe jedzenie to będzie lepiej spał i przede wszystkim brzuszek przestanie go boleć, nie mam pojęcia od czego go bolało

dzieńdoberek dla wszystkich

kacha_wawa
- zdecydowanie zazdroszczę, że masz taki sen w nocy.
Chciałabym tak jedną noc chociaż przespać od Ado Z, ale to jeszcze nie jest możliwe.
No, ale i tak dobrze, że Majka wypija 100ml mleka i pada jak zabita.......

viki - daj znać, czy te wszystkie siuwaksy pomagają na włosy. Ja już też nie wiem co robić, wypadają mi garściami + jeszcze paznokcie okropnie mi się rozdwajają, łamią etc. W ciąży za to były super mocne - normalnie jak nigdy.

Oj dziewczyny słyszałm że gentos vischy jest dobry na włosy pooza tym można robić płukanki i maski z jajek i octu to wzmacnia włosy, alke jak nic nie pomaga to straszne mojej koleżanke po proradzie całkiem wypadły włosy poważnie całkiem łysa była tak było przy pierwszym dziecku a przy drugim dostała jakiegoś paskudnego trądziku aż ropniaki jej na twarzy wyskakiwały nic z tym sie nie dalo zrobić i niestety trochę blizn jej zostało

A ja dziś wstałam tak zła :angry:
Mój mąż jest nienormalny:wściekła/y:
Magda spała dziś w nocy od 19 do 5 30, o 5 30 obudziła się po karmieniu bo dostała czkawki, potem kupa i zasnęła o 6 30. A mój kochany mąż cały wściekły wstał że jest niewyspany:no:, bo go niby obudziłam o tej 5 30 moim gadaniem. Kur.... jak mam niby uspokoić dziecko nie mówiąc do niego. Kurcze tak się przyzwyczaił że go wogóle nie budzimy że teraz jak się raz zdarzyło i to rano, co było do przewidzenia bo zasnęła bardzo wcześnie to wielce obrażony. Wyzwałam go tak że ........, bo on naprawdę jest nienormalny.

reklama
A ja ostatnio zaczęłam sobie kłaść jajka na głowę i zaczęło pomagać ;-)
Tylko nie zapomnijcie ich spłukać;-) Raz zapomniałam i miałam lipę, bo włosy mi sterczały jak Chopinowi po koncercie, a na domiar złego w tym czasie musiałam listonoszowi otworzyć drzwi i chłopina miał niezły ubaw :-)

Do góry