reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Belka ja tez polecam apap (lub kazdy srodek , ktory w skladzie leku ma w opisie tylko paracetamol)na bole glowy.Te bole glowy sa spowodowane podobno zmianami hormonalnymi i lagodny lek p/bolowy powinien pomoc choc bole bywaja okropne.

reklama
Mi pomagają okłady-takie bardzo zimne:-) A jak już mnie bardzo boli to leże i staram się zasnąć, a i jeszcze masaż-taki mocny, całej głowy....:tak:

(Aneczka do jakiego lekarza chodzisz w Gdańsku?)

ceti ;-);-);-);-);-)
A tak wogóle to Ty jesteś grudniówka???? Bo nie masz suwaczka.....

Belka, AneczkaK mnie w aptece babka powiedziała, że tylko Apap i nic innego mi nie sprzeda. Smiałam sie z niej(w duchu) bo kobiecina tak sie przejeła, że mi powiedziała że ona mi ibipromu nie sprzeda absolutnie:-D -choć jest przecież bez recepty i mogła bym go kupic w kiosku ruchu:-D

Ataata apap i paracetamol to dokladnie to samo;-) Tylko producent bywa rozny.Apap bardzo wszedzie reklamuja ale np. na oddzialach polozniczych daja po porodzie paracetamol bo jest tanszy a chodzi o lek a nie nazwe.Co do ibupromu to nie wezme go chyba nigdy, nawet nie bedac w ciazy, bo w szkole pielegniarskiej facet od farmacji mowil nam ,ze tego leku nie powinno byc w ogole w obrocie bo to potworny syf tak samo jak etopiryna.Oba leki potrafia uzaleznic i sa bardzo szkodliwe dla organizmu, wiec ja osobiscie nikomu nie polecam:no:
Wracajac jednak do Apapu to chyba najlepiej jego wlasnie brac bo przynajmniej wiadomo napewno ,ze jest bezpieczny.:tak:
DotaZ ja chodze do przychodni na Ujescisku (osiedle za chelmem) bo kiedys tam mieszkalam.Tam przyjmuja na NFZ i jestem bardzo zadowolona z ich obslugi;-) lekarz jest ze szpitala na klinicznej i nazywa sie dr.STUKAN

Mój lekarz też ma czasem dyżury na Klinicznej...
Tak sobie myśle, że tam pewnie wyląduje na porodówce;-)

Bóle głowy też miewam czasem straszne ale mam na to sposób "domowy" i pomoga za każdym razem :szok:;-) Zmaruje całe czoło Amolem jeden raz, wtedy ból mija prawie całkiem a wiec po 5 min przerwie samruje drugi raz i już po problemie .;-)Sama jestem zdziwiona że to działa bo ja nigdy w żadne ziółka nie wierzyłam ale poleciła mi moja mama abym smarowała i raz spróbowałam i do tej pory stosuje i działa za każdym razem (tfu tfu , żebym nie wykrakała):tak:;-):-) Wiec możecie spróbować bo jak mi takiemu nie dowiarkowi pomaga to coś musi w tym być:) Amol jest z ziół naturalnych wiec nie jest szkodliwy.

Kobiety, moja własna rodzona matka normalnie mi oszalała:-)
Jak jej powiedziałam o amnio to powiedziała, ze swojego wnuka dotknąć nie da ;)
Twierdzi, ze co ma być to będzie...
Dzisiaj sama jakoś tak nabrałam nadziei, ze wszystko będzie w porządku...
I bądź tu teraz mądra...
Mam jeszcze tydzień do namysłu, ale jakoś po dzisiejszym dniu moje myśli są jak najbardziej pozytywne, mogłabym góry przenosić :-)

Witajcie laseczki!!!;-)

Wiesz Kacha, musisz sama sobie to wszystko poukładać. Spokój i jeszcze raz spokój i będziesz wiedziała co masz zrobić.
Najwazniejsze, że myślisz pozytywnie, oby tak dalej-super!!!:tak:
Dzisiaj wraca mój mąż, tak się ciesze...nareszcie razem:-):-D

Miłego dnia, papapapa;-)

reklama
Do góry