reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Miliony marzeń-każde spełnione
Tysiące pragnień- jedno wyśnione...
Aby każda myśl była Ci szczęściem utkana,
aby każde marzenie spełniło się z rana...
Aby to co Ci w duszy zapiszczy,
a w sercu zaiskrzy spełniło się zanim pomyślisz o spełnieniu...

Tego Ci życzy Paula z Julką...

reklama
hej,
a u mnie jakiś cholerny zanik pokarmu...mały sie drze jak mu nie leci..musze dorabiac butle...
wkurzam sie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

jutrzenka co tam u ws po wizycie???

Viki czasem tak ponoc jest. Taki kryzys laktacyjny. Głowa do góry, będzie dobrze...
U mnie niestety laktacja się zatrzymała i nie ma mleczka :no: okropnie to przeżyłam ale już się pozbierałam...

Hej.
My juz po wizycie. Lekarz stweirdzil ze maly ma asymetrie. Powiedzial ze nie wiadomo skad to sie bierze, po prostu jest i sporo dzieci to ma. W niego widac to w ten sposob ze on skreca glowke bardziej w prawa strone. W zwiazku z ta asymetria maly ma problemy z podnoszeniem glowki z pozycji na brzuchu bo ma slabe miesnie brzuszka oraz slabo ciagnie glowa przy ciagnieciu go za rece do pozycji siedzacej. Pokazal nam takie jedno cwiczenie co musimy z nim robic na wzmocnienie tych miesni i musimy go czesto na brzuch klasc. Powiedzial tez ze skutki takiej asymetrii jesli by sie poglebiala i nic sie z nia nie robilo to powoduje on skolioze skrzywienie kregoslupa a co za tym idzei gorsze widzenie. Ale generalnie nie jest to nic az tak powaznego. Nie kazal wiecej do niego przychodzic no chyba ze maly odbiegal od tych umiejetnosci co powinien umiec w danym miesiacu zycia ktore sa wyszczegolnione w ksiazeczce zdrowia.

Dzis idebralam tez zaproszenia na chrzest. Mam zrobione na zdjęciu i w sumie wyszlo mi taniej niz kupione gotowe w sklepie bo zaplacilam za 25 sztuk 35 zl (10 zl projekt + 1 zl za kazda sztuke.
A tak to wyszlo, ja jestem zadowolona bo te co widzialam w sklepach to mi sie nie podobaly.

jutrzenka spoko ze nie WNM :))
sluchajcie mam pytanie do dziewczyn ktore maja fotelik maxicosi. kiedy wyjmujecie te wkladke dla niemowlat??
i jeszcze jedno. moze to glupie ale zauwazylam ze Gaja ostatnio lapie sie za ucho tylko z jednej strony. czytalam ze moze to sygnalizowac zapalenie ucha albo zabkowanie. co myslicie??
aa i zobaczcie zdjecie na zamknietym. moze was rozsmieszy :))

Ja też mam w swoim foteliku wkładkę dla niemowląt ale już ją wyjełam bo jest za mała,:tak: ale zostawiłam taką wkładeczkę (jakby mała podusia) pod pupę, bo mam wrażenie że bez tego bardziej wygięta mała jest.:-)

A z tym uchem to nie wiem.:no: Myślę że jakby jakieś zapalenie było to byłaby marudna, pewnie jakaś temperatura.... Tak mi się tylko wydaje bo Julka zdrowa na razie jest, no a na ząbki jeszcze czas.:-) Chociaż nie ma reguły, bo mam kuzynkę, która z tego co słyszałam,podobno już się urodziła z jednym ząbkiem.:szok:

reklama
Jutrzenka cieszę się, że z maleństwem wszystko dobrze:tak::tak:
Stefanka z tym uchem to może być zapalenie ucha ale czy malutka jest jakaś niespokojna? Na sprawdzenie tego jest jeden sposób. Naciśnij małej tą taką wypustkę przy dziurce ucha jeżeli ją to jakoś zaboli czy zauważysz jakiś niepokuj to bardzo prawdopodobne że zaczyna jej się właśnie to choróbsko.

Do góry